mei 2, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Wrexham promoveerde naar League One na een 6-0 overwinning op Forest Green Rovers

Wrexham verzekerde zich van promotie naar de League One, het derde niveau van het Engelse voetbal, met een 6-0 overwinning op Forest Green Rovers op de Racecourse Ground.

Twee doelpunten in zes minuten in de eerste helft van Elliot Lee en Paul Mullen brachten de ploeg van Phil Parkinson onder controle, met een eigen doelpunt van bezoekende verdediger Ryan Ennis tien minuten later, voordat Mullen voor rust een vierde doelpunt toevoegde om de wedstrijd weg te nemen. . Ver van het groene bos.

Ryan Barnett scoorde het vijfde doelpunt in de 63e minuut, voordat invaller Jack Marriott in de 84e minuut de score compleet maakte.

Het resultaat zorgt ervoor dat Wrexham op de tweede plaats de op de vierde plaats geplaatste MK Dons niet kan inhalen, die acht punten achterstand heeft op Parkinson met nog maar twee wedstrijden te gaan.

MK Dons verloor thuis met 4-1 van het als derde geplaatste Mansfield Town, dat nu twee punten uit hun laatste drie competitiewedstrijden nodig heeft om de derde plaats te veroveren voor automatische promotie van League Two naar League One.

Wrexham is het eerste team dat opeenvolgende promoties van de National League naar League One veiligstelt sinds Tranmere Rovers, die deze prestatie in de seizoenen 2017/18 en 2018/19 behaalde voordat hij het volgende seizoen weer degradeerde naar League Two.

Ga dieper

Hoe Wrexham, Reynolds en McElhenney opnieuw promotie kregen in Hollywood

Stockport County promoveerde ook naar League One met een overwinning van twee doelpunten thuis tegen Morecambe. De ploeg van David Challenor ligt op koers voor een League Two-titel. Ze hebben slechts drie punten uit hun laatste drie wedstrijden nodig om zich achter het hoogste potentieel van Wrexham te plaatsen.

READ  KS verslaat UNC om kampioenschap te winnen: Live updates en analyse

De promotie van Wrexham is de tweede promotie van de club sinds de overname van Ryan Reynolds en Rob McIlhenny in 2021, nadat ze sinds 2007-2008 niet meer in de Engelse Football League (EFL) hebben gespeeld, die de Championship, League One en League Two omvat.

Wrexham miste promotie in 2021-2022 en eindigde als tweede achter Stockport County, voordat hij in de halve finale van de play-off verloor van Grimsby Town. Het seizoen werd gedocumenteerd in de FX-serie Welcome to Wrexham.

De derde serie van Welcome to Wrexham, die het eerste seizoen van de club in de Premier League in 15 jaar zal documenteren, wordt op 2 mei uitgebracht.