april 25, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Warriors Notes: Defensie, met de overwinning van Klay Thompson op de Suns

SAN FRANCISCO – De Warriors hebben dit seizoen niet veel regelrechte overwinningen behaald, maar hun 123-112 nederlaag van de Phoenix Suns op maandag sloot een homerun op opwindende wijze af.

De overwinning bracht Golden State (36-33) terug naar de vijfde plaats in het klassement van de Western Conference en verhoogde hun Chase Center-record naar 29-7.

De Warriors schoten 54,2 procent van het veld, inclusief 48,7 procent van lange afstand, terwijl Klay Thompson naar huis schoot voor een game-high 38 punten, terwijl Stephen Curry eindigde met 23 en Jordan Paul 20 toevoegde.

Hier zijn drie aantekeningen van een wedstrijd waarin de Warriors een seizoensafhankelijke sweep van vier wedstrijden van Phoenix op de vierde plaats vermeden en ze 1,5 wedstrijd achter de Suns plaatsten:

Onthoud: wanneer de verdediging kookt, eet de aanval

De lessen van de eerste 67 games zijn misschien eindelijk geleerd. De Warriors leidden voor de tweede wedstrijd op rij in het tweede kwartaal.

En dit keer was de marge enorm: 43-21.

De score van Thompson zal terecht veel liefde krijgen, maar het was de verdediging van Golden State die opnieuw de toon zette voor het eerste kwart. De Suns misten hun eerste vier schoten en zeven van hun eerste 10. Hierdoor, samen met vier omzetten, konden de Warriors in iets meer dan zes minuten een voorsprong van 22-7 nemen.

Terwijl Phoenix werd beperkt tot 38,1 procent schieten vanuit het veld voor het kwartaal, waren de Warriors on fire 72,7 procent en leidden ze met maar liefst 25 punten.

Dit is een dramatische verandering voor een team dat in de eerste kwartalen veel problemen had. Krediet aan de verdediging, die zes omzetten dwong, voor het aanwakkeren van een groot deel van de aanval.

READ  Mavs werd uitgejouwd toen Jason Kidd inspanning riep; Luka Doncic geeft zijn frustratie toe

Na een voorsprong van 28-26 in het eerste kwartaal op de Bucks op zaterdag, is dit de eerste keer sinds 4 februari dat de Warriors het eerste kwart in back-to-back-wedstrijden hebben gewonnen.

Geweldige eerste helft voor Clay

Iedereen die de afgelopen 11 jaar naar de Warriors heeft gekeken, heeft Clay Nuclear vaak gezien, maar de aanblik ervan stuurt altijd een stroom van elektriciteit door het gebouw, vooral als het hun tuin is.

Klay’s “splashathon”, hoe vaak ook, is nog steeds iets om naar te kijken, en het was de eerste helft volledig te zien, waardoor het uitverkochte publiek verschillende momenten van extase kreeg.

Thompson vernietigde de Suns voor 33 punten – het hoogste totaal van alle Warriors in welke helft dan ook dit seizoen – op 12 van de 18 schoten vanuit het veld, waaronder 8 van de 12 van buiten de boog.

Met zijn gebruikelijke reeks schoten op Klay’s verwarming, inclusief onwaarschijnlijke lanceringen die de onderkant van het net bereikten, pakte hij 16 van de eerste 24 punten van Golden State en versloeg op dat moment persoonlijk Phoenix met 16-9.

Clay eindigde met 38 punten (14 van 23, 8 van 14) maar wist toch zijn stempel te drukken in een wedstrijd waarin hij in de tweede helft slechts vijf punten scoorde.

“Spuitbaarheid” is belangrijk

De Warriors leidden met maar liefst 25 punten en leken op weg naar een complete uitbarsting voor de vermiste Kevin Durant van Phoenix. Maar het zou natuurlijk niet netjes en schoon zijn.

Nadat ze de marge hadden teruggebracht tot 17 in de helft, zetten de Suns hun aanval voort in het derde kwartaal, ze kwamen binnen negen (80-71) met 7:40 over in het kwart en kwamen binnen drie (85-82) met 4:32 over in het kwartaal.

READ  De Houston Texans onthullen vier nieuwe, door fans geïnspireerde uniformen

Simpel gezegd, de zonnen profiteerden van de lage dichtheid van Golden State.

Gerelateerd: Kerr denkt dat ze “gek” is Durant heeft nog niet voor fans gespeeld bij de Chase

De Warriors herstelden zich echter goed door het kwart af te sluiten met een run van 11-4 en een voorsprong van 98-88 te nemen.

Deze spurt was genoeg om het grootste deel van Will van de Suns af te pakken, aangezien de Warriors gedurende het vierde kwartaal een voorsprong van dubbele cijfers hadden om de overwinning te vergroten.