april 25, 2024

VS verlaat WK: Live updates zoals USMNT uitgeschakeld door Nederland in FIFA Wereldbeker 2022 Ronde van 16

Het nationale herenteam van de Verenigde Staten is zaterdag uitgeschakeld door Nederland in de achtste finales van de FIFA Wereldbeker 2022. Memphis Depay en Daley Blind scoorden in de eerste helft en de ploeg van Greg Berhalter verloor de Amerikanen met 3-1 van Oranje.

Het was een spel dat liet zien hoeveel de USMNT nog moet groeien, aangezien ze werden blootgesteld aan Nederlandse tellers. Denzel Dumfries domineerde op de vleugel met twee assists en een doelpunt op zijn naam. De Amerikanen zaten zonder Josh Sargent, die zich niet kleedde vanwege een enkelblessure, en ze misten zijn aanwezigheid door een gebrek aan aanval en mobiliteit. De VS waren gebiologeerd toen ze het spel speelden dat was voorbereid door de Nederlandse manager Louis van Gaal.

In de openingstreffer van Oranje schoof Cody Kagbo Depay langs het Amerikaanse middenveld om de door Dumfries gecreëerde kans af te maken. Opnieuw voor rust zette een vleugelverdediger Sergino Test een blinde vleugelverdediger plat op vleugelverdediger om in het doel te eindigen, in Nederlandse stijl. Tijdens de rust kwamen er veranderingen toen Gio Reina inviel voor Jesus Ferreira, maar het was niet genoeg om terug in de wedstrijd te komen. Haji Wright trok er een terug uit de Nederlandse inzinking voordat Dumfries de zaken uit het zicht zette met een prachtig doelpunt in de 81e minuut.