juni 17, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Todd Blackledge Q&A: Tijdens zijn verhuizing naar NBC, de call-up van de Bengals-Steelers en de play-offs

Todd Blackledge Q&A: Tijdens zijn verhuizing naar NBC, de call-up van de Bengals-Steelers en de play-offs

Tijdens het voetbalseizoen interviewen we elke week een andere omroep. Het doel is dat lezers inzicht krijgen in hoe omroepen benaderen wat ze doen, samen met enkele vragen over het spel of de taak die ze die week krijgen toegewezen. Ons 14e vraag- en antwoordonderwerp is NBC college football en NFL-analist Todd Blackledge, die deze zaterdag de wedstrijd tussen Cincinnati Bengals en Pittsburgh Steelers zal noemen op NBC en Peacock met Noah Eagle en Kathryn Tappen.

Vorige weken op Fox waren Greg Olsen, Pam Oliver en Jay Glazer te zien. Amazon Al Michaels; CBS en Westwood One Audio Kevin Harlan; CBS Gene Steratore; Dan Orlovsky van ESPN; Melissa Stark van NBC; Rijke Eisen van NFL Network; Joe Buck van ESPN/ABC, van CBS Charles Davis en Amy Trask en Laura Rutledge van ESPN.


Waarom was de overstap van ESPN naar NBC na bijna twintig jaar de juiste stap voor jou?

Ik was daar erg gelukkig en had er alle vertrouwen in dat mijn werk zeer gerespecteerd en goed ontvangen werd. Ik was niet van plan ergens heen te gaan. Ik ben er 17 jaar geweest. Ik had in elk stuk verschillende mensen, maar ik had zeventien jaar lang dezelfde regisseur, Scott Johnson. Er waren de hele tijd zes cameramannen in dezelfde crew als wij. Het was dus een heel familiale sfeer, waar ik van hield. Ik zou onze wedstrijden en het werk tegen iedereen inzetten die op welk niveau dan ook voetbal speelt.

Ik haalde elk jaar de play-offs (op de universiteit) en daar voelde ik me prettig bij. Ik besefte dat ik bij ESPN het maximale uit mezelf haalde, en dat zou niet veranderen. Het heeft even geduurd toen ik voor het eerst (bij ESPN) van CBS kwam, maar ik kreeg het onder de knie. Toen NBC met mij begon te praten over wat hun (Big Ten) project zou worden en hoe ze het gingen proberen te presenteren, was ik erg geïntrigeerd. Nogmaals, ik was niet van plan ergens heen te gaan. Maar naarmate dit vorderde, werd de NBC-show steeds beter en daardoor voelde ik me zo belangrijk en gewild. Je wilt de perfecte pasvorm vinden, je wilt je gewenst voelen, je wilt het gevoel hebben dat je belangrijk voor ze bent. NBC gaf mij dit gevoel.

Je stream doet het Bengals-Steelers-spel. De laatste keer dat u een NFL-wedstrijd belde, was in de eerste twee weken van het NFL-seizoen 2000, toen u inviel voor twee van uw collega-CBS Sports-analisten die gezondheidsproblemen hadden. Het kan surrealistisch zijn om een ​​gat van 23 jaar te hebben in een baan. Ben je nerveus? opgewonden? Een mix van alles?

Allereerst ben ik heel blij met deze kans. Ik ben zo dankbaar dat NBC er vertrouwen in had om Noah, Katherine en (mij) op deze plek te plaatsen. Ik zou niet zeggen dat ik nerveus ben, want ik ben altijd een fan van het spel geweest. Mijn vader heeft 16 jaar lang gecoacht in de NFL. Ik heb gespeeld en ik weet dat het lang geleden is, maar ik ben nog steeds een fan.

READ  Heat vs. Nuggets, hoe te kijken, kansen, waar te streamen en meer

Tijdens het College Football Playoff Conference Championship-weekend – dit is het eerste jaar dat ik in jaren geen universiteitsvoetbalkampioenschapswedstrijd heb gespeeld – gingen Noah en ik naar Stamford, Connecticut, en speelden een oefenwedstrijd in de studio. Het was een wedstrijd van Packers-Chiefs op zondagavond. We hadden ons product in ons oor en we speelden het hele spel. Ik vloog toen naar Dallas voor het Cowboys-Eagles-spel omdat ik het voorbereidingsproces van Mike (Tirico) en Chris (Collinsworth) wilde doorlopen. Ik ging kijken naar de training van de Cowboys en woonde vergaderingen bij met (Cowboys-coach) Mike McCarthy en (quarterback) Dak Prescott. Ik wilde zien hoe Chris en Mike hun week plannen en hoe anders deze is dan ik gewend ben. Ik bleef toen om naar de wedstrijd te kijken en zat in de stand van “Sunday Night Football” en luisterde naar de uitzending.

Deze twee vakanties hebben mij erg geholpen en hebben ervoor gezorgd dat ik met vertrouwen deze week in ga. Uiteindelijk is dit nog steeds voetbal. Gedurende die periode van 23 jaar veranderde het college-spel in een professioneel spel in termen van de regels en sommige dingen die gebeuren. Het verschil is niet meer zo drastisch als vele jaren geleden.

Je uitzendgroep roept ook een NFL-playoff-wedstrijd op. Had je dit verwacht toen je bij NBC kwam, of was dit gewoon een prachtig toeval?

Het is niet iets wat ik verwachtte. Hierheen komen was geen onderdeel van mijn deal. Maar ik ben trots en blij met deze kans. Voor mij betekent dit dat ze genoten van het werk dat Noah, Kathryn, ik en de hele productieploeg deden in ons eerste jaar samen in de Big Ten, en dat ze er vertrouwen in hadden om ons in deze rol te plaatsen. Ik ben er erg blij mee, maar het was niet wat ik had verwacht.

Hoe beoordeelt u uw eerste jaar op de universiteitsvoetbalafdeling van NBC?

Ik vond dat het heel goed ging. Ik was aangenaam verrast door hoeveel chemie Noah en ik hadden. Ik had het gevoel dat de zaken in de loop van het jaar verbeterden en Katherine Tappen was geweldig om mee te werken. Dus afgezien van het feit dat we een aantal wedstrijden hadden die geen geweldige wedstrijden waren, vond ik dat de uitzending heel goed verliep en naarmate het jaar verstreek steeds beter werd.

Je hebt nog nooit met Noah samengewerkt. Het is iemand van de leeftijd van jouw kind. Hoe heb je geprobeerd scheikunde te formuleren?

Ik wist dat ze aan zijn contract werkten en dat er een bepaalde wachttijd was. Toen dat eenmaal officieel was, spraken we aan de telefoon en ontmoetten elkaar vervolgens in New York. In feite hadden de Clippers (NBA) een weekend waarin ze op een avond tegen de Knicks speelden en daarna tegen de Nets (waarvan Eagle de play-by-play-taken afhandelt). Dus vloog ik naar New York en mijn producer Matt Marvin, onze regisseur Charlie Dammeyer, Noah en ik ontmoetten elkaar voor de lunch. Dat was de eerste keer dat ik persoonlijk bij hem was. Daarna sms'ten we heen en weer en waren we samen in Indianapolis tijdens de Big 10 mediadagen.

READ  MLB combineert statistieken van de negercompetitie en schudt recordboeken op

Ik heb met een aantal geweldige play-by-play-spelers gewerkt – Mike Tirico, Vern Lundquist, Mike Patrick, Brad Nessler, Joe Tessitore, Sean McDonough – en ik heb nog nooit een coachingspel met een van die jongens gespeeld. De eerste keer dat we kwamen opdagen om een ​​spel te doen, deden we dat en ontdekten we elkaars ritme en stijl, en vanaf daar ging het verder. Noach is een professional. Hij is volwassener dan zijn jaren.

Noah Eagle (links) en Todd Blackledge werkten samen voor NBC's universiteitsvoetbalverslaggeving. Ze zullen zaterdag ook een Bengals-Steelers-wedstrijd hebben en volgende maand een NFL-playoff-wedstrijd. (Met dank aan NBC Sports)

Welke huidige voetbalcoach zou een goede presentator zijn als hij zou besluiten het trainersvak te verlaten?

Ik denk dat Sonny Dykes van (TCU) goed zal zijn. Het maakte hem een ​​beetje tot een brave jongen uit Texas, en hij was zijn hele leven met voetbal, de middelbare school en de universiteit bezig. Hij heeft een goede persoonlijkheid. Ik denk dat Dabo Swinney (Clemson) goed zal zijn. Het zal interessant zijn om naar hem te luisteren. Hij is een energieke man, met veel persoonlijkheid. Het zal die energie in de cabine brengen, wat belangrijk is.

Hoe dicht kom je bij vloeken in de lucht?

Ik ben er verschillende keren dichtbij geweest. Ik zal je een grappig verhaal vertellen. Dit gebeurde al vroeg in mijn carrière. Bij mijn eerste baan als analist werd ik aangenomen door het Big East Television Network. Ze zijn net begonnen met hun tv-pakket. Het was moeilijk voor mij om de baan te krijgen omdat ik uit Penn State kwam en Penn State afscheid had genomen van zijn oosterburen en naar de Big Ten was gegaan. Sommige scholen in de Big East waren niet blij mij aan te nemen.

Eén daarvan was Pittsburgh, omdat dat onze aartsrivaal was. Een van de eerste wedstrijden die ik speelde was in het oude Pitt Stadium. Ze hadden een blauwe houten kist voor de uitzendcabine. Het stond los van de persdoos. Het was een middagwedstrijd en het was warm in september. Iemand morste een blikje cola op de vloer van het hokje, en er vlogen de hele tijd bijen in en uit het hokje. Op een gegeven moment wendden we ons af van de camera voor een reclamepauze. Ik mep de bijen en zeg dat deze plek echt klote is. Nou, een bareigenaar in Pittsburgh bracht de vogel groot en betrapte me terwijl ik aan het praten was. The Big East Network en ik voelden ons een beetje verdrietig. De week daarop moest ik me verontschuldigen en uitleggen. Ik heb geleerd nooit aan te nemen dat je microfoon niet aanstaat. Ga er altijd van uit dat het aanstaat.

Wat is het enige sportevenement buiten het universiteitsvoetbal dat je nog nooit hebt bezocht, maar dat je graag zou willen bijwonen, ongeacht wie het contract heeft?

Ik hou van de Final Four. Ik ben er geweest. Ik heb het gekeken. Basketbal was mijn favoriete sport toen ik opgroeide, en het was al heel lang mijn droom om naar de Universiteit van Kentucky te gaan om basketbal te spelen. Mijn vader was assistent-voetbalcoach bij Groot-Brittannië toen ik op de middelbare school zat. Ik werd verliefd op basketbal in Kentucky, maar ik was niet oud of getalenteerd genoeg om die droom te verwezenlijken. Dus de Final Four zal waarschijnlijk het evenement zijn.

READ  Arizona Cardinals, AJ Green akkoord met eenjarige deal

Wie is een huidige omroeporganisatie die actief is in een andere sport die je echt bewondert, en waarom?

De eerste zou Hubie Brown zijn, alleen vanwege zijn lange levensduur. Ik vind het gewoon geweldig. Als ik naar een analist luister, wil ik dat iemand mij iets leert of een idee geeft dat ik zelf niet kan zien, en Hobby doet dat altijd. De andere man om dezelfde reden is (Fox MLB-analist) John Smoltz. Ik luister graag naar hem als hij een spel speelt, omdat hij je meeneemt in de geest van de werper of de slagman en je informatie geeft die je zelf niet zou weten.

Ik hoop dat ik het spel zo noem. Bij de eerste game die ik live speelde, trok een producer me na een productievergadering apart en zei: “Kijk naar de man naast je, het is zijn taak om mensen te vertellen wat er is gebeurd, wie de bal droeg, wie de redding maakte. herhaal wat hij zegt. Het is jouw taak om te proberen antwoord te geven op de vraag “Waarom”. Waarom werkte dit toneelstuk? Waarom werkte het niet? Waarom werkte het toneelstuk op deze manier?” Dus ik probeerde altijd de vraag ‘waarom’ te beantwoorden.

Ga dieper

De Michaels werden geëlimineerd uit de play-offuitzendingen van NBC


Vragen en antwoorden uit het verleden

• Greg Olsen: Over Tom Brady en zijn toekomst bij Fox, Jordan Love, Justin Fields en meer

• Al Michaels: Wat geld betreft, hij heeft gegeten met John Madden, die samenwerkt met Kyle Shanahan

• Kevin Harlan: Over zijn Super Bowl-reeks, de band tussen Buck Family en de Speedy Dolphins

• Pam Oliver: Over de levensduur van de radio, hoe haar werk eruit ziet, het plezier van Eagles-fans en meer

• Gene Steratore: over hoe je een NFL-regelanalist kunt zijn, op de hoogte kunt blijven van de regels en meer

• Dan Orlovsky: Op ESPN kijk ik naar elke NFL-game en naar de virale video waarmee het allemaal begon

• Melissa Stark: Over de kunst van veldvragen, Eagles-fans en Taylor Swift

• Rich Eisen: Over Chiefs-Dolphins, play-by-play en een alternatieve realiteit bij Turner

• Jay Glazer: In zijn 3.912 telefoontjes, hoe hij zijn werk doet en angst bestrijdt

• Joe Buck: Op Eagles-Chiefs, 22 met Troy Aikman en Taylor Swift

• Charles Davis: Over de Steelers, Bengals, NFL-wedstrijden noemen zonder in de NFL te spelen en meer

• Amy Trask: Over haar overstap naar televisie, hoe zij naar de NFL en het John Madden-verhaal kijkt

Ga dieper

Waarom trotseren NFL-beoordelingen de tv-kijktrends? Hier is de mening van een expert

(Bovenste foto van Todd Blackledge tijdens Big Ten Media Days in juli: Michael Hickey/Getty Images)