Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Ronaldo viel, Ramos scoort 3 voor Portugal op WK

LUSAIL, Qatar (AP) – “Ronaldo! Ronald!” Ze omsingelden het enorme stadion wereldbeker, Luid gejoel brak uit toen fans zich realiseerden dat hun idool het stadion niet had gehaald.

Cristiano Ronaldo zat inderdaad in de dug-out van Portugal, zag er netjes uit en droeg nog steeds een wisseltas. Zijn vervanger op dinsdag lag op koers om de hattrick compleet te maken.

Nadat Ronaldo uit de basis was geschrapt na een gedurfd telefoontje van de Portugese coach Fernando Santos, maakte de vervanger van de superster, Goncalo Ramos, van zichzelf een instant ster toen hij het team naar de kwartfinales van het WK leidde in een 6-1 winnen van Zwitserland. .

Ramos, een 21-jarige aanvaller die vorige maand zijn Portugese debuut maakte, toonde de klinische afwerking waar Ronaldo bekend om staat toen hij het eerste doelpunt scoorde in de 17e minuut en er nog meer aan toevoegde in de 51e en 67e minuut.

Geen enkele speler heeft een hattrick gescoord in zijn eerste WK-start sinds de Duitse aanvaller Miroslav Klose in 2002.

“Zelfs in mijn stoutste dromen heb ik er niet aan gedacht om in het basisteam voor de knock-outfase te zitten”, zei Ramos, een onbekende spits die voor Benfica speelt en Ronaldo beschouwt als zijn voetbalidool, samen met Robert Lewandowski en Zlatan Ibrahimovic.

Fans in het Lucille Stadium met 89.000 zitplaatsen begonnen Santos te smeken om de 37-jarige Ronaldo binnen te halen en kregen hun wens in de 72e minuut. Tegen die tijd had Portugal de wedstrijd afgesloten, waarbij ook verdedigers Pepe en Rafael Guerrero scoorden. Rafael Leo scoorde nog een doelpunt in blessuretijd.

READ  USC vs. Utah Live Stream, Online kijken, TV-kanaal, Voorspelling, Pick, Spread, Pac-12 Championship Game Odds

Ronaldo scoorde niet – hij moet de knock-outfase van zijn vijf World Cups nog bereiken – en na een korte viering met zijn teamgenoten na het laatste fluitsignaal, verliet hij het stadion en vroeg zich af waar zijn leven naartoe ging. Vanaf hier.

Hij zit momenteel zonder club na het verlaten van Manchester United op het WK en het is onwaarschijnlijk dat hij een basisspeler zal zijn voor zijn land.

De rest van het Portugese team bleef aan de ene kant van het stadion hangen om de fans te applaudisseren. Met een kwartfinale tegen Marokko op zaterdag moet Santos nu beslissen of hij Ronaldo, de topscorer in het internationale herenvoetbal en een van de beste spelers van het spel, terughaalt, of dat hij bij Ramos blijft.

Santos zei dat het laten vallen van Ronaldo een strategische en morele beslissing was.

“We moeten collectief nadenken over dit team”, zei Santos voordat hij het over Ronaldo had. “Ik zal hem altijd beschouwen als de belangrijkste speler in het team.”

Het is op dit moment misschien een vervangend en ervaren hoofd in de kleedkamer in plaats van een starter.

Ramos was een verrassende invaller – hij had eerder slechts drie invalbeurten gespeeld voor Portugal – en verdiende zijn kans.

Ramos, die net 2 jaar oud was toen Ronaldo zijn debuut maakte voor Portugal in 2003, scoorde zijn eerste hattrick op het WK van dit jaar.

Hij schoot een stijgend schot met links langs de Zwitserse doelman Yann Sommer bij de eerste paal voor het eerste doelpunt, schoot het behendig langs de benen van Sommer van dichtbij voor het tweede en racete vervolgens om langs de doelman te schieten voor zijn derde.

READ  Britney Spears verkoopt stilletjes haar huis in Calabasas voor $ 12 miljoen

Ronaldo glimlachte terwijl hij zich aan de zijlijn opwarmde na het tweede doelpunt van Ramos.

“Cristiano, als onze aanvoerder, deed wat hij altijd doet”, zei Ramos. “Hij heeft ons geholpen en geïnspireerd, niet alleen ik, maar ook mijn collega’s.”

Ramos assisteerde bij het passeren van de bal naar Guerrero om het vierde doelpunt te scoren.

Ronaldo was levendig op het veld en dacht dat hij had gescoord toen hij een laag linksvoetig schot voorbij Sommer schoot. Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, tot grote ergernis van Portugese of andere fans die naar hem waren komen kijken.

Het enige doelpunt van Zwitserland viel in de 57e minuut toen Manuel Akanji na een hoekschop binnentikte bij de tweede paal.

Lange wacht

Zwitserland verloor in de achtste finales voor het derde opeenvolgende WK. Het land is sinds het organiseren van het toernooi in 1954 niet meer doorgedrongen tot de kwartfinales.

Oude doelpuntenmaker

Pepe, aangevoerd door Ronaldo, werd met 39 jaar en 283 dagen de oudste speler die scoorde in de knock-outfase van het WK.