april 19, 2024

Real Madrid: Hoe reageerde de voetbalwereld op de buitengewone overwinning van Los Blancos in de halve finale van de Champions League?

De laatste keer dat de twee teams tegenover elkaar stonden, was in Kiev in 2018, toen Salah in tranen het veld verliet nadat hij geblesseerd was geraakt door de tackle van Sergio Ramos. Real Madrid won uiteindelijk met 3-1 Ze wonnen de 13e Europacup.

Nu, in Parijs – na het verplaatsen van de finale uit Sint-Petersburg na de Russische invasie van Oekraïne – zullen de Reds en Los Blancos elkaar opnieuw ontmoeten.

Real Madrid, dat de hele avond gefaald had met een enkel schot op doel, stond woensdag met 5-3 achter toen de tijd bijna 90 minuten naderde.

Vervolgens lieten twee doelpunten – een met een staking van 90 minuten en een in de verlenging – van invaller Rodrygo de achterstand op aggregaat achter en sleepten de wedstrijd naar de verlenging.

Door de tumultueuze sfeer die losbarstte rond het Bernabéu ging de aanval van Real Madrid door, resulterend in een strafschop in de 95e minuut Karim Benzema stapte op, transformeerde en stuwde zijn team naar de Champions League-finale.

Net als de fans in het stadion was de reactie in de Spaanse kranten uitzinnig. En de Spaanse krant zei: “God moet komen om het uit te leggen.” Markering.
Er staat “Real Madrid komt van een andere planeet” ALS VOORPAGINA.

Mundo Deportivo, de in Barcelona gevestigde krant die meer traditioneel wordt geassocieerd met Real Madrid’s grote rivaal Barcelona, ​​heeft de kop “Groundhog Day” gegeven, verwijzend naar de indrukwekkende terugkeer van Los Meringues uit het Bernabeu in de knock-outfase van de Champions League.

READ  Er is veel jong talent om enthousiast over te zijn

In de kwartfinales versloeg Benzema’s hattrick in de tweede helft PSG in de tweede etappe en maakte een totale achterstand van 2-0 ongedaan. In de halve finale tegen Chelsea duwde een laat doelpunt van Rodrygo de gelijkmaker in de extra tijd voordat Benzema in de 96e minuut het beslissende doelpunt maakte.

“Ik kan niet zeggen dat we gewend zijn aan dit soort leven, maar wat er vanavond gebeurde, gebeurde zowel tegen Chelsea als tegen Parijs”, zei Real Madrid-coach Carlo Ancelotti volgens de BBC.

“Als je moet zeggen waarom, het is de geschiedenis van deze club die ons helpt door te gaan als het lijkt alsof we weg zijn.

“De wedstrijd was bijna afgelopen en we konden de laatste energie vinden die we hadden. We speelden een goede wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Toen we de gelijkmaker wisten te maken, hadden we in de verlenging een psychologisch voordeel.”

Real Madrid vierde een ongelooflijke overwinning op Manchester City.

Echte middenvelder Federico Valverde zei volgens de BBC dat het “weer een gekke avond” was.

“Toen City scoorde, had ik het gevoel dat alles uit elkaar viel – al die moeite en elke ronde vechten, ik voelde me verloren.

“Maar de fans hebben ons veel hulp gegeven om tot het einde door te vechten. Als je doelpunten maakt, denk je dat we vandaag zullen winnen”, zei hij.

Trouw aan de gezangen van Real-fans rond het Bernabeu – “hasta el finale, vamos Real” (“tot het einde, laten we naar Real Madrid gaan”) en “sí, se puede” (“ja, we kunnen”) – de Het team van Madrid behaalde opnieuw een prachtig resultaat op Ages voorbij.

READ  NASCAR's Atlanta Column, Part One: First, the Good and the Bad - the Ugly is Next