april 27, 2024

Ohio State verbindt de langste lost streak van het Chris Holtmann-tijdperk met een 63-60 nederlaag tegen Nebraska

Het gat wordt steeds dieper voor de Buckeyes.

Ohio State’s lost streak is nu uitgerekt tot vijf wedstrijden na een verlies van 63-60 woensdag op de weg in Nebraska, dat het op één na laatste team was in de Big Ten die de nacht inging. Het verlies komt slechts zes dagen nadat Buckeyes op de laatste plaats viel tegen Minnesota thuis, en Ohio State heeft nu zijn langste slip uit het Chris Holtmann-tijdperk gelijk.

Nebraska 21 42 63

Punten waren moeilijk te behalen in een eerste helft waarin beide teams 30% of minder schoten. Na het grootste deel van de periode van achteren te hebben gespeeld, zetten de Buckeyes in de laatste minuten van de helft een snelle spurt in elkaar om voor rust de leiding te stelen.

Het bleef echter niet hangen, aangezien de veelvuldige omzetten van Ohio State en Nebraska’s duidelijke voorsprong bij het scoren van binnenuit de Huskers hielpen laat in de tweede helft de controle over te nemen. De Buckeyes stonden slechts 2 punten achter met nog 10 seconden te gaan, en hadden nog steeds de kans om de wedstrijd met een laatste schot te verlengen.

Met al een fout op Brice Sensabaugh, brak de poging van Sean McNeil om de wedstrijd gelijk te trekken bij de zoemer.

eerste helft

De aanvallende worstelingen die de Buckeyes in de afgelopen paar wedstrijden hebben geteisterd, volgden dit voorbeeld in deze wedstrijd. Ohio State sloeg slechts één van de eerste 11 schoten vanaf de grond, hoewel de Huskers slechts twee van de eerste 10 schoten aan de andere kant sloegen.

Maar Nebraska had het vroege voordeel en leidde van 18:06 tot 1:47 terwijl de Buckeyes bleven worstelen. Sensabaugh en Justice Sueing misten samen de eerste 11 schoten vanaf de grond, terwijl de Huskers erin slaagden effectiever te zijn in de aanval.

11

Ondanks de aanvallende onbekwaamheid van Ohio State, lieten de worstelingen van Nebraska de deur open voor de Buckeyes om een ​​voorsprong van één punt te nemen na een 7-0 run met minder dan twee minuten te gaan in de rust. De Buckeyes hadden een voorsprong van 22-21 toen de zoemer klonk op weg naar de kleedkamer met een schot ondanks een achterstand om 16:20 van de periode.

Ohio State schoot slechts 26,7% van het veld en 14,3% van de 3-puntslijn, maar zeven Nebraska-omslagen en een droogte van 3:12 om de helft te beëindigen hielpen de Buckeyes er weer bovenop te komen. De mummie raakte slechts 30% van hun schoten in de eerste helft en miste drie van hun vier vrije worppogingen.

de andere helft

Ohio State scoorde 10 van de eerste 16 punten van de tweede helft om wat ademruimte te krijgen met een voorsprong van vijf punten om 16:10 uur. Maar de Huskers reageerden met opeenvolgende driepunters in de volgende 58 seconden om de leiding te heroveren in een media-time-out van iets minder dan 16 minuten.

Zed Key scoorde vijf opeenvolgende punten van 14:22 tot 12:45 om Ohio State van minder dan drie naar twee te brengen, en de Buckeyes kregen nog een kans om op balbezit te komen nadat Husker-coach Fred Hoiberg werd gefloten voor een technische fout. Maar McNeil, die het hele seizoen geen vrije worp had gemist, miste beide pogingen.

Beide teams wisselden emmers uit en namen toen de leiding, waarbij beide partijen hun tempo in de eerste helft aanzienlijk opvoerden vanwege een overtreding. Sensabaugh scoorde zeven opeenvolgende punten voor Ohio State in een tijdsbestek van twee minuten om de Buckeyes om 8:55 een voorsprong van twee punten te geven, maar Nebraska had een antwoord toen ze 8-0 schoten voor een voorsprong van 55-49. De drie omzetten van Ohio State in minder dan vier minuten droegen bij aan de bloei van Husker.

En om 3:41 had Ohio State in meer dan vijf minuten speeltijd geen schot meer geslagen, aangezien Nebraska de leiding vasthield met twee balbezit.

De Buckeyes brachten het terug naar een driepuntswedstrijd met nog 2:20 te spelen, en Ohio State had twee punten voorsprong op de Huskers met nog 1:48 op de klok. Ohio State had nog steeds een kans in de laatste 40 seconden toen Sensabaugh een driepunter liet vallen om het drie punten achter te laten.

Ohio State kreeg in de slotmomenten nog een laatste kans om de wedstrijd in evenwicht te brengen, maar de driepunter van McNeil ging net naast.

Spel notities

• Nadat ze zondag van de bank waren gekomen, keerden Bryce Sensabaugh en Zed Key beiden tegen Nebraska terug in de basisopstelling. Bruce Thornton, Sean McNeil en Justice Swing waren de andere drie starters van de Buckeyes.

• Ohio State liet vorig seizoen zijn enige ontmoeting met de Cornhuskers vallen en verloor met 78-70 in het Schottenstein Center met de Buckeyes op de 23e plaats in de AP Poll.

• Voorafgaand aan het verlies van vorig jaar had Ohio State zes wedstrijden op rij gewonnen tegen Nebraska en 10 van hun vorige 11 wedstrijden.

• Fred Hoiberg heeft vier van zijn eerste vijf tackles tegen Ohio State verloren sinds hij in 2019-20 aantrad als hoofdcoach van Nebraska.

• De startende Nebraska-aanvaller Joan Garry (schouder) paste niet bij de Huskers.

READ  Eerste telefoontje: Teran Mathew zegt dat hij gebeld is door Mike Tomlin; Meerdere theorieën over het recente "pensioen" van Bruce Ariane