april 20, 2024

Nashville Predators-spits Mikael Granlund scoorde een laat doelpunt en hielp Finland hun tweede wedstrijd op de wereldkampioenschappen ijshockey te winnen

Tampere, Finland – Gastheer Finland herstelde zich van een paniek in de eerste helft door Letland met 2-1 te verslaan en zo hun tweede overwinning in twee wedstrijden op de Wereldkampioenschappen ijshockey op zaterdag te claimen.

Nashville Predators vooruit Michael Granlundminder dan een week nadat hij opnieuw was uitgeschakeld in het NHL-naseizoen in Noord-Amerika, scoorde de winnaar in een solide wedstrijd met nog 2 minuten en 52 seconden te gaan in het laatste stuk van een Groep B-wedstrijd in Tampere. Rudolphs met kersen Hij zette Letland in de eerste helft met 1-0 op voorsprong, waarna Sakkari Maninen de wedstrijd in een krachtig net bracht. Maninen voegde een cruciale pass toe in het doel van Granlund.

Finland, de nummer twee van vorig jaar, versloeg vrijdag Noorwegen met 5-0, terwijl Letland met 4-1 verloor van de Verenigde Staten.

Duitsland herstelde zich van het verlies tegen Canada de dag ervoor door Slowakije met 2-1 te verslaan in Groep A in Helsinki. Matthias Blachta Leonhard Pföderl bezorgde Duitsland een 2-0 voorsprong, want Christian Pospisil reageerde met het enige doelpunt van de Slowaak.

In Groep B had Zweden slechts drie streaks beschikbaar in hun openingswedstrijd tegen Oostenrijk, omdat het team wachtte op de play-offresultaten van de NHL om de selectie te completeren met spelers uit de Swedish League, wiens play-offs pas op donderdag eindigden.

Joel KellmanEn Max Freiberg En Joachim Nordstrom Beiden droegen één doelpunt bij aan een 3-1 overwinning op het team dat de Russische en Wit-Russische teams verving door Frankrijk.

In de openingswedstrijd versloeg Tsjechië Groot-Brittannië met 5-1 in een andere wedstrijd in Groep B. Matej Blumel leidde Tsjechië met twee goals en één assist.

READ  Hunter Green van de Cincinnati Reds vestigt een snelheidsrecord in een verlies voor de Los Angeles Dodgers

Ook in groep A, Joachim Bleichfeld een hattrick scoren en Nicholas Ehlers Hij had drie assists voor Denemarken, dat het toernooi begon met een 9-1 nederlaag van Kazachstan.

Met drie doelpunten voorsprong na de eerste helft, met de spits van New Jersey Devils Jonas Signthaler Hij hielp deze drie doelen te bereiken en leidde Zwitserland naar een 5-2 overwinning op Italië in hun openingswedstrijd in Groep A.

De Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.