maart 29, 2024

Iga Swatik verdedigt titel Italian Open met 28e overwinning op rij

Rome – Iga Sweatk In de Franse Open voor een lange afstand.

Swiatek overweldigd op eerste plaats Anas Jaber 6-2 6-2 om zondag haar Italian Open-titel te verdedigen en haar winning streak te verlengen tot 28 wedstrijden.

Swiatek was een verrassende kampioen op de French Open van 2020. Ze eindigde als 54. Swiatek, 20, uit Polen, is de favoriet om een ​​tweede titel toe te voegen op Roland Garros wanneer de tweede Grand Slam van het jaar aanstaande zondag van start gaat.

Swiatek won vijf opeenvolgende titels tijdens haar carrière.

Jabeur heeft een winning streak van 11 wedstrijden op rij achter de rug en ging de finale in na haar Madrid Open-titel vorige week, maar het spel van slaan en draaien van de Tunesiër bleek een mismatch met Swiateks snelle beweging en precieze grondslagen.

Met een lint aan haar hoed in de kleuren van de Oekraïense vlag, domineerde Swiatek vanaf het begin en brak Jabeur in de tweede helft van de wedstrijd met een mix van finesse en kracht.

Swiatek won één punt in die tweede game met een winnende forehand nadat Jabeur de voorkant had gelijkgemaakt met een goed geplaatste volley, en op haar eerste breakpunt maakte ze een snelle pass op een tweede service die Jabeur niet onder controle had.

Swiatek behield ook haar kalmte toen ze laat in de tweede set vier breakpunten voor een cruciaal punt wist te behouden, uitgleed voor een laag schot en vervolgens reageerde met een uitstekende winnende backhand door de bal na 19 schoten op het laatste breekpunt te laten vallen.

READ  NBA Free Agency: Warriors ondertekenen Donte DeVincenzo

Toen een backhand van Jabeur in het net viel om de wedstrijd te beëindigen, zonk Swiatek in de modder en bedekte haar gezicht met haar handen terwijl ze naar het modderveld leunde.

De laatste speler die opeenvolgende wedstrijden won was Serena Williamsdie 34 opeenvolgende wedstrijden verzamelde, eindigde in 2013. De langste streak ooit is van Martina Navratilova, die in 1984 74 punten scoorde.

De laatste nederlaag van Swiatek kwam medio februari in Dubai Jelena Ostapenko In de derde set tiebreak. Ze won 42 van de laatste 43 sets waaraan ze meedeed.

later op de rode gravelbaan bij Foro Italico, Novak Djokovic Hij was aan het spelen Stefanos Tsitsipas In de heren finale.