mei 5, 2024

Nascar-schema vrijdag in Phoenix

Truck Series-teams kwalificeren zich en racen vrijdag op Phoenix Raceway. De Xfinity- en Cup-teams oefenen voor de kwalificatiesessies van zaterdag.

De ARCA Menards Series West-teams komen vrijdag ook in actie in Phoenix. Zij zullen deelnemen aan de kampioensrace. Truck Series-vaste Dean Thompson zal in de line-up van ARCA West zitten terwijl hij vrijdag dubbele dienst doet.

Regulier seizoenskampioen Corey Haim, Carson Hocevar, Ben Rhodes en Grant Enfinger zijn de coureurs in Truck Series Championship 4. Rhodes won het toernooi de vorige keer In 2021 streven Heim, Hocevar en Enfinger allebei naar de eerste plaats.

Vrijdag is de 33e Truck Series-race in Phoenix. Mike Skinner won de eerste twee Truck-races in Phoenix terwijl hij in 1995 het eerste kampioenschap won. Daan Smith heeft gewonnen Hij reed vorig seizoen in Phoenix om zijn eerste kampioenschap te claimen.

Het raceweekend is het laatste van het NASCAR-seizoen. De Truck Series, ARCA Menards West Series, Xfinity Series en Cup Series worden tot kampioen gekroond.

Phoenix-racebaan

weer

Vrijdag: Overwegend zonnige luchten met een maximum temperatuur van 85 graden en geen kans op regen. Hoge temperatuur van 26 graden en geen kans op regen bij de start van de Truck Series Championship-race.