juni 22, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

James Harden van Clippers – Hij kan met iedereen de strijd aangaan om een ​​titel te winnen

James Harden van Clippers – Hij kan met iedereen de strijd aangaan om een ​​titel te winnen

Ohm YoungmisukESPN-stafschrijver2 november 2023 om 20:32 ET5 minuten om te lezen

Harden: Ik ben geen systeemspeler, ik ben een systeem

De nieuw verworven Clippers-bewaker James Harden verduidelijkt zijn opmerkingen over de beperkingen in Philadelphia.

Playa Vista, Californië — James Harden zei dat hij miljoenen had opgeofferd samen met zijn speelstijl, die volgens hem “beperkend” was tijdens zijn tijd bij de Philadelphia 76ers.

Harden zei dat hij probeerde te doen wat nodig was om in Philadelphia te winnen, maar de frontoffice van de 76ers wilde hem niet. Nu hij bij de Clippers zit, hoopt Harden dat hij enkele van de negatieve verhalen rondom hem kan veranderen na de moeilijke exits uit Brooklyn en Philadelphia en kan bewijzen dat hij nog steeds een elite-ster is die zich kan meten met Kawhi Leonard, Paul George en Russell Westbrook en een overwinning kan behalen. titel. kampioenschap.

Tijdens zijn inleidende persconferentie donderdag in de Clippers-faciliteit beschreef Harden wat volgens hem verkeerd was in Philadelphia.

“Ik heb 26 miljoen dollar minder nodig om te tekenen en het team beter te maken”, zei Harden. “Verander mijn rol, dat wil zeggen, de media [felt] Zij domineert de bal, en mijn dominantie aan de bal is echt effectief. Maar ik veranderde mijn rol, probeerde het verhaal te veranderen, probeerde opofferingen te doen en alles te doen wat nodig was om op het hoogste niveau te winnen. Er werd niet over gesproken. Het is weer een bachelordiploma.

‘Dus verliet ik Brooklyn en dacht dat ik met pensioen zou gaan bij de Sixers, en de frontoffice had andere plannen. Ze wilden mij niet. … Er zijn veel verhalen en mensen denken dat ze een mening hebben. .. Maar niets ervan is waar.”

Harden had donderdag zijn eerste training als Clippers-speler en blijft op koers om maandag zijn Clippers-debuut te maken in Madison Square Garden tegen de New York Knicks. Clippers-coach Ty Lue had een pauze van vier dagen om te gebruiken als minikamp om Harden en PJ Tucker in zijn aanval te integreren voordat ze aan een roadtrip van drie wedstrijden in New York begonnen.

Harden, die de afgelopen drie seizoenen tien assists per wedstrijd heeft gegeven, hoopt dat hij zijn speelstijl onder Lue kan ontketenen. Hij zei dat hij zich beperkt voelde toen hij bij de Sixers was, dat hij “beperkt” was en niet in staat was om aanvallend op zijn best te presteren, of hij nu naast Joel Embiid faciliteerde of scoorde.

Harden legde uit dat ‘beperkt blijven’ niet noodzakelijkerwijs van toepassing was op het aantal opnames dat hij maakte.

“Ik denk aan het spel en ben creatief op het veld”, zei Harden. “Dus als ik een stem krijg waarbij ik kan zeggen: ‘Hé coach, ik zie dit. Wat vind jij hiervan?” Iemand die mij vertrouwt, in mij gelooft, mij begrijpt. Ik ben geen speler in het systeem. Ik ben een systeem. Begrijp je wat ik bedoel?

“Dus iemand die dat gesprek met mij kan voeren, het kan begrijpen, vooruit kan komen en tijdens de wedstrijden met aanpassingen kan komen, dat is het enige waar ik echt om geef. Het gaat niet om het scoren van een basketbal, of het scoren van 34 punten. Ik heb dat heb ik al gedaan.”

De Clippers zien Harden als iemand die het leven van Leonard en George gemakkelijker kan maken. Harden, Leonard, George en Westbrook spraken over opoffering, over verder gaan dan individuele statistieken en proberen samen te komen om de Clippers te helpen hun eerste NBA-titel te winnen. Nu ze allemaal in dergelijke situaties zijn geslaagd, zullen de vier sterren de basketbal moeten delen.

Eén connectie die ze echter wel delen, is dat ze zijn opgegroeid in Zuid-Californië en iets speciaals willen doen.

“Ik kwam thuis”, zei Harden, die op Artesia High School in Lakewood, Californië speelde. “Ik denk gewoon dat ik me op mijn gemak voel als ik bij mijn familie ben en dan een aantal hele goede spelers in dit team heb. Alle vier de jongens komen uit Californië. Dat is een uniek verhaal. Dus met dat alles bij elkaar was het gewoon logisch.”

Dit is de derde keer dat Harden en Westbrook samenwerken na samen te hebben gespeeld in Oklahoma City en Houston.

‘Ik ken Ross al sinds de Boys & Girls Club in Los Angeles,’ zei Harden. “Dus onze relatie gaat verder dan basketbal. Hij was een van de redenen [of wanting to be traded to the Clippers]. Hij heeft het gevoel dat hij ook iets te bewijzen heeft. We hebben een doel dat we proberen te bereiken. En wat is een betere manier om het samen te doen in Los Angeles.”

Harden ziet overeenkomsten tussen de Clippers en zijn situatie met Kevin Durant en Kyrie Irving in Brooklyn voordat blessures het team ontspoorden.

“Ik zat in een soortgelijke situatie in Brooklyn, waar je twee spelers had die de basketbal konden scoren en mismatches met de verdediging konden creëren”, zei hij. “Dus ik ben goed in basketbal, buiten basketbal. Pick-and-roll en shoot. We hebben een aantal hele goede coaches. We hebben een aantal echt onzelfzuchtige spelers.”

“Ik verdenk [I can] Basketbal scoren. Ik ben ook een hele goede basketbalspeler. Zo kan ik het makkelijker maken.”

Harden zei dat hij ernaar uitkijkt om veel te bewijzen bij de Clippers.

“Alles”, zei Harden toen hem werd gevraagd wat hij moest bewijzen. “Als individu ben ik een elite, dus ik kan bij iedereen passen en het kampioenschap halen.

“Dus ik denk dat we allemaal op dezelfde pagina zitten als het gaat om individuele statistieken en al die dingen zijn aan ons voorbijgegaan. We hebben allemaal één doel en ik denk dat iedereen weet wat dat doel is.”

READ  De zorgen van Capitals zijn 'redelijk hoog' voor Oshie na een contactloze blessure