april 28, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Mississippi St. Stuns vijfde geplaatste Tennessee in SEC-toernooi

NASHVILLE, Tennessee – Cameron Matthews en Josh Hubbard scoorden elk 18 punten en de als negende geplaatste Mississippi State domineerde vrijdag als vijfde geplaatste Tennessee met 73-56 in de kwartfinales van het Southeastern Conference-toernooi.

De overwinning zou de Bulldogs (21-12) stevig uit de NCAA Tournament-bubbel moeten duwen met hun tweede overwinning op nummer 1 zaad Tennessee dit seizoen. Ze spelen zaterdag in de halve finales tegen de winnaar van nr. 15 South Carolina en nr. 12 Auburn, hun eerste halve finales sinds ze dat evenement in 2009 wonnen.

Mississippi State, dat het reguliere seizoen met vier wedstrijden achterstand afsloot, stond nooit achter tegen de beste reekshoofd in de SEC, aangezien de Vols erin slaagden binnen één gelijkspel te komen op 2-2. De Bulldogs hielden ook Dalton Knecht, de AP SEC-speler van het jaar die gemiddeld 25,5 punten scoorde in competitiewedstrijden, op 14 punten.

Tennessee (24-8) deed zijn hoop op het behalen van de nummer 1 NCAA Tournament-zaadplaats in de programmageschiedenis de bodem in met zijn tweede nederlaag op rij.

De reguliere seizoenskampioen Vols laat na winst van dit toernooi in 2022 voor het tweede jaar op rij een verliezer in de kwartfinales achter.

Zakai Ziegler scoorde 20 punten, en Jahmai Machak voegde 10 punten toe voor Tennessee.

De vrijwilligers hadden genoeg sinaasappel om de fans te ondersteunen die hen wanhopig energie wilden geven. Ze hadden echter problemen bij het schieten, hoe open hun zicht op de basket ook was. Mississippi State, dat LSU versloeg in de toernooiopener, leek zich niet te kunnen veroorloven te missen.

READ  Hoeveel krijgt Hubert Davis voor zijn toegang tot de Final Four en het kampioenschap? :: WRALSportsFan.com

De Bulldogs schoten 62,5% vanaf de vloer en stonden met 38-19 voor tijdens de rust toen Sean Jones Jr. een dominante start afsloot met een dunk om de zoemer te verslaan na een zeldzame misser van een teamgenoot. Ze hielden Tennessee in de eerste helft op een laag aantal punten in het seizoen, drie minder dan de laatste keer dat deze teams elkaar ontmoetten.

Mississippi State leidde halverwege de tweede helft met maar liefst 23. Toen de Vols binnen 60-48 kwamen met 10 opeenvolgende punten, sloeg DJ Jeffries een 3 en vervolgens een lay-up om de hoop op een comeback van Tennessee te onderdrukken.

De grote afbeelding

Mississippi State: De Bulldogs zijn een van de 16 teams met minstens twee overwinningen op top-10-teams tijdens competitiewedstrijden, nog een overwinning na een overwinning op Tennessee in januari.

Tennessee: Knecht haalde de Vols uit een aantal slechte prestaties in de eerste helft tijdens de reguliere competitie met grote series in zijn eentje. Dit keer was hij 2 van de 9 in de tweede helft. De Vols staan ​​nu 10-4 tegen de Bulldogs met coach Rick Barnes.

de volgende

De staat Mississippi versloeg South Carolina, inclusief een reguliere seizoensfinale van 93-89 overuren. De Bulldogs gingen uit elkaar met Auburn, waarbij elk team thuis won.

Voor dit rapport is gebruik gemaakt van informatie van Associated Press.