juli 15, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Mijn schoonmoeder maakte grapjes over mijn masterdiploma en ik ben nog steeds boos

Mijn schoonmoeder maakte grapjes over mijn masterdiploma en ik ben nog steeds boos

Lieve Amy: Ik ben onlangs afgestudeerd met een masterdiploma.

Mijn vader en moeder reisden afzonderlijk van elkaar om mijn afstuderen bij te wonen vanuit de andere kant van het land.

Ik ben dankbaar dat ze allebei zijn gekomen, maar terwijl MIL hier was, maakte ze herhaaldelijk opmerkingen dat ik voelde dat mijn score verlaagd was.

Ze zei dat mijn afstudeerfeest echt voor mijn man was omdat hij me steunde op school.

Terwijl hij fulltime werkte om ons te onderhouden, werkte ik ook terwijl ik fulltime naar school ging.

Ze gaf hem een ​​afstudeercadeau, evenals een T-shirt met de tekst: “I Survived My Wife’s Graduate Certificate.”

Ik was hierdoor geschokt en gekwetst en bleef hem aanmoedigen om het te dragen op mijn daadwerkelijke afstudeerdag.

Ik vond het shirt beledigend omdat het mijn prestaties reduceert tot iets dat blijkbaar te moeilijk voor hem was.

Na afloop vertelde ik mijn man hoe ik me voelde (door tranen heen), maar hij vertelde me dat hoewel hij mijn punt begreep, het maar een grap was.

De rest van het bezoek bleef ik hem vragen het shirt aan te trekken, maar hij bleef de vraag ontwijken en niet aantrekken omdat hij wist dat het me van streek maakte.

Ik probeerde te glimlachen en het te verdragen, maar ik voelde me diep gekwetst en belachelijk.

Ze had de gewoonte om wat negatieve opmerkingen te maken over mijn diploma en mijn toekomstige baan.

Ik wil dit bedenken, maar het is nu een paar weken geleden en ik voel me raar om haar te bellen om haar te vertellen hoe ik me voel na het feit.

READ  Uitbarsting: James Patterson heeft het passieproject van Crichton voltooid

Ik waardeer alle moeite die het kostte om aanwezig te zijn, maar aan het eind van de dag waren mijn gevoelens nog steeds pijnlijk. Hoe kan ik contact met haar opnemen en mijn gevoelens aan haar uitleggen?

Jarads toespraak

Beste Jarad: De moeder van je man besloot een grote deal met hem te maken voor je afstuderen, terwijl ze je kleineerde. Haar voorkeursbehandeling is beschamend, dwaas (en, naar mijn mening, seksistisch), en je kunt proberen om eerlijk, maar voorzichtig, je aanhoudende gevoeligheid hierover aan de orde te stellen.

Wanneer je belt, bedank haar dan eerst voor het maken van de reis om je afstuderen te vieren. Zeg tegen haar: “Er zit me iets dwars, en aangezien ik er nog steeds aan denk, dacht ik dat ik moest proberen er met je over te praten. Ik heb dit weekend een paar dingen gezegd waardoor het klonk alsof je mijn diploma niet waardeert. en mijn beroep. Ik hoop dat je begrijpt dat ik gevoelig ben omdat ik zo hard heb gewerkt om het voor elkaar te krijgen. Voel je je echt zo?”

Geef haar de kans om te reageren, luister aandachtig en doe je best om deze ontmoeting van een confrontatie in een gesprek te veranderen. Verzeker haar dat u de steun van uw man waardeert, en nu u deze hogere graad heeft, zult u uw best doen om hem te steunen op de manier die hij gewend is.

U kunt Amy Dickinson e-mailen op [email protected] of een bericht sturen naar Ask Amy, PO Box 194, Freeville, NY 13068. U kunt haar ook volgen op Twitter @medewerker of Facebook.

READ  Britney Spears wordt voor het eerst sinds jaren herenigd met haar moeder, Lynn... en ze kletsen bij haar thuis

© 2023 Amy Dickinson. Gedistribueerd door Tribune Content Agency, LLC.