april 20, 2024

Everton vs Chelsea resultaat: Jorginho’s penalty draagt ​​de Blues in een donkere confrontatie op de openingsdag

Everton vs Chelsea resultaat: Jorginho's penalty draagt ​​de Blues in een donkere confrontatie op de openingsdag

De onhandige strafschop, toegegeven door Abdoulaye Doukuri, was het verschil in de wedstrijd toen Chelsea op de eerste dag Everton met 1-0 versloeg. De ploeg van Frank Lampard stond goed op een rij en ondanks hun gebrek aan aanvallers waren ze in staat om Chelsea vast te houden terwijl de Blues worstelden om hun seizoen vol te houden. Everton kreeg in de 18e minuut van de wedstrijd opnieuw een klap toen Ben Godfrey de wedstrijd na een lange vertraging op een brancard verliet. Aangezien zijn been bevroren was, zag het er niet goed uit. Hij werd uiteindelijk vervangen door Mason Holgate.

Vanaf dat moment verloren beide teams de echte nummer 9, maar het was Everton die daar beter mee omging, met Anthony Gordon die de aanval leidde. Everton wist kansen te creëren op de counter maar de laatste bal was er niet. Ben Chilwell scoorde een penalty voor de rust toen Doukuri zijn handen op zijn shirt legde toen hij in het strafschopgebied viel. Jorginho rommelde niet toen hij de penalty naar huis reed om Chelsea een voorsprong te geven.

De tweede helft verliep hetzelfde als de eerste, maar Everton zal in dit opzicht het gelukkigste team zijn. Amadou Onana stond in de menigte te kijken hoe hij vroeg of laat op het middenveld van Everton zou staan ​​nadat ze een deal hadden gesloten met Lille, maar voor Chelsea, zelfs met Armando Bruja op het veld, verloren ze negen doelpunten. Raheem Sterling speelde de rol, maar is beter dan de vleugelspeler ondanks zijn sterke werktempo in het strafschopgebied.

READ  Dodgers ruilen Chris Martin van de Cubs

Hij was briljant naast Kalidou Koulibaly die zaterdag zijn debuut maakte, maar het grootste deel van de ploeg schitterde niet met hen. Nathan Patterson had ook een goede kans voor Dele Alli toen hij binnenkwam, maar Dele wist niet wat hij met de bal in het strafschopgebied moest doen omdat hij zijn kans miste. Er was veel werk te doen voor beide partijen in de wedstrijd die in ongeveer 110 minuten eindigde vanwege de verschillende stops in elke helft.