mei 2, 2024

Sounders vs. St. Louis, samenvatting: St. Louis verkeert in ellende

SEATTLE – De Sounders waren zaterdagavond voor het eerst gastheer van St. Louis City FC. De bezoekers maakten het spel zwaar, maar uiteindelijk bleek High Life Soccer in Seattle te veel, want in de tweede helft vielen de doelpunten en won Seattle met 3-0. De overwinning brengt de Sounders naar de eerste plaats in het Westen met 16 punten en een doelsaldo van +12 tot en met 7 wedstrijden.

De eerste helft was een knock-out-affaire met veel fysiek spel en een handvol goede kansen voor beide partijen. De beste kans van de helft was waarschijnlijk voor de bezoekers toen Nicolas Giochini de lijn bereikte en Joao Klaus op de stoep vond, maar het schot van de spits raakte de buitenkant bij de eerste paal en ketste af op de doeltrap van Stefan Frey.

De tweede helft was de eerste 20 minuten vrijwel hetzelfde. Het spel golfde op en neer en beide ploegen creëerden kansen. Toen, in de 65e minuut, veranderde Josh Atensio alles. Nadat hij eerder verschillende schoten had gemaakt om zijn bereik te vinden, ving Attensio een pass van Nico Lodero net buiten de zestien en ontketende een slam dunk om St. Louis-doelman Roman Burki te verslaan.

Een paar minuten later was het Raul Ruidiaz die voor de score zorgde door zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken. Ruidias profiteerde van een fout van Bourque toen de doelman de voorzet van Alex Roldan door zijn handen liet gaan, en Ruidiaz maakte het af vanuit het zestienmetergebied. Seattle kreeg in de 89e minuut weer een doelpunt toen een gevaarlijke hoekschop van Lodeiro leidde tot een eigen doelpunt van STL.

5′- Een moment van opwinding voor iedereen toen Nico Lodeiro een voorzet vanaf links binnenstuurde die Romain Burki verkeerd leek te hebben ingeschat toen hij de paal raakte, maar er kwam niets van terecht.

14′- Josh Attensio baant zich een weg door de St. Louis-verdediging voordat hij een schot van binnen het strafschopgebied schiet, maar het raakt de keeper precies goed.

16′- St. Louis vond bijna zijn weg naar de plaat toen Klaus een zuivere aansluiting maakte van een lage voorzet naar de eerste paal, maar zijn schot raakte het houtwerk en uit.

24′- Cristian Roldan stuitte op een hoekschop van Ludero bij de eerste paal en kopte goed binnen, maar Burki redde opnieuw.

25′- Liu Zhu vindt Jordan Morris met een goede bal langs de rechtervleugel, Morris speelt een centrale bal voor Lodero, maar Burkie komt tussenbeide en Lodero zet hem binnen voor een doeltrap.

44′- Liu Zhu rent achter een kanon en rent weg met Morris voor het gezelschap aan de rechterkant. Zhou ging zelf kijken, maar het schot werd gered.

53′- Atencio kijkt nog een keer, neemt een open schietbaan en springt uit de diepte, maar zijn schot gaat naast.

58′- Roldans schiet de bal aan de rechterkant binnen en Cristian Roldan stuurt een gevaarlijke voorzet binnen, die de verdediger uit een hoekschop wegwerkt.

65′- Jos Atensio!!! Maak een buiging, jongen. Atensio scoorde zijn eerste MLS-doelpunt met een schot in het net vanaf 20 meter. De Sounders nemen een 1-0 voorsprong!

70′- Raul Ruidíaz is terug, schat! De voorzet van Alex Roldan glijdt in de handen van Burque en Ruidíaz staat op de stoep om de bal naast te zetten en de voorsprong te verdubbelen! 2-0 Signaalgevers

88′- Nico Lodero vindt bijna Ruidiaz om nog een doelpunt te maken, maar het gestrekte been van de verdediger ontkent de spits en de bal gaat uit een hoekschop.

89′- Dat is drie! Nico Lodero schoot een gevaarlijke hoekschop binnen, die Jordan Morris richting Jake Nerwinski kopte, die hem in zijn eigen net schoot. 3-0 Signaalgevers

Hete handrit: Na een week van speculaties of een ander productief spel van Liu Zhou en Jordan Morris Raul Ruidiaz op de bank zou houden, wisselde Brian Schmitzer vorige week slechts één speler uit de basisopstelling toen Nuhu terugkeerde in de opstelling en Joao Paulo miste door blessure. . Het hoogvliegende duo worstelde om hetzelfde succes te behalen als de afgelopen twee weken toen St. Louis het leven zuur maakte met druk en “fysiek” spel, ook al creëerden ze enkele serieuze kansen. Met Ruidíaz op het wedstrijdformulier had ik verwacht dat hij de startplaats zou terugwinnen, maar de prestatie van Josh Atencio zou Schmetzer nog een hete hand kunnen geven om te rijden.

Josh Atensio, Mensen: Josh Attensio kwam begin 2021 voor het eerst op de voorgrond bij het seniorenteam van Sounders, maar heeft sindsdien moeite om dezelfde hoogten te bereiken. Dit is allemaal in de verleden tijd na vanavond. Atencio was dynamisch in elke fase van de wedstrijd en hielp de druk van St. Louis te breken met dribbelen en passen. Hij onderschepte en herstelde, was zuiver in zijn tackles en na een paar gevaarlijke schoten scoorde hij zijn eerste MLS-doelpunt toen hij de bal achter in het net schoof om Bourque van afstand te verslaan. Buiten de concurrentie om plekken op het middenveld van Sounders, heeft Atencio het goed gedaan.

Fort Lumen: De Seattle Sounders kregen thuis een harde klap als hun verklaarde doel van het seizoen als onderdeel van hun poging om de mislukkingen van 2022 en het seizoen achter zich te laten. Ze zijn onmiskenbaar succesvol geweest in dit streven, met nul doelpunten op Lumen Field gedurende vier wedstrijden, met drie overwinningen en een puntloos gelijkspel tegen hen. LAFC. Die vier shutouts betekenen dat de ploeg het totaal aan thuisshutouts van vorig seizoen al in evenwicht heeft gebracht.

Heb je een hit jongen!

3 – De Sounders wonnen voor het eerst drie opeenvolgende MLS-wedstrijden sinds vier opeenvolgende wedstrijden eindigden met een 4-1 overwinning op de MLS Vancouver Whitecaps Op 9 oktober 2021.