mei 8, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Eindscore herenbasketbal Arizona vs. Zuid: De als derde geplaatste Wildcats schudden een trage start af om voorbij de Tigers te komen

De kater van het sporten is niet het ergste, maar het is niet leuk. Vraag het maar aan Arizona, dat drie dagen na een van de grootste niet-conferentieoverwinningen in de programmageschiedenis halverwege de eerste helft met vijf achterstand op het nog niet aangekondigde Zuiden stond.

Maar toen de spinnenwebben eenmaal waren opgeruimd, schopten de Wildcats het naar een ander niveau en versloegen de Tigers maandagavond met 97-59 in McCallie Center.

Keshad Johnson Hij scoorde 17 punten, waarvan 15 in de eerste helft, een hoogtepunt in zijn carrière Motigos Crevas En K.J. Lewis De Wildcats hadden er twaalf. Nog drie Wildcats scoorden in dubbele cijfers, wat neerkomt op 19 spelers in de eerste drie wedstrijden, met Kaleb liefde De enige speler die geen 10 punten behaalde. Hij had negen punten, zes rebounds, vijf assists en twee steals.

UA scoorde 53,4 procent voor de wedstrijd, ondanks een vreselijke start, en stond 28 van de 36 van de lijn terwijl hij Zuid met 54-24 versloeg.

Arizona draaide het ook 23 keer om, één minder dan in de eerste twee wedstrijden, wat bijdroeg aan 19 punten voor de Tigers (1-2). Zeven van die weggeefacties vonden plaats in de eerste vijf minuten, een goede indicatie dat UA op dat moment nog steeds droomde van een overwinning van 78-73. 2 hertog op vrijdag.

Een punt van 19-4 bezorgde Arizona een voorsprong van 35-23 tijdens de rust, na een vroege achterstand van maar liefst vijf. De Wildcats scoorden de laatste zeven punten van de eerste helft en de eerste 10 van de tweede, waarna nog eens 16-2 werd gescoord.

READ  Christian Pulisic heeft een punt te bewijzen in Milaan tijdens de laatste etappe van zijn Europese tournee

Ze versloegen Zuid met 60-18 in de daaropvolgende 20 minuten, na een achterstand van 17-12 met nog 11:13 te gaan in de eerste helft.

De Wildcats draaiden de bal 14 keer om in de eerste helft en misten 10 van hun eerste 13 schoten, maar maakten dit goed door 21 vrije worpen te proberen, goed voor 15.

Een 9-0 run halverwege de eerste helft zette UA voorgoed op voorsprong, een run met onder meer een dunk van Johnson op een alley-oop pass van Philipp Borovikanen Hij werd gekroond met een Kellan Boswell 3-indicator.

Zuid miste zijn laatste vijftien schoten in de eerste helft en schoot in de eerste twintig minuten 19,4 procent.

Arizona is er vrijdagavond weer bij in McCallie tegen Belmont.