mei 13, 2024

Dubs verslaan Spurs en overleven het NBA In-Season Championship – NBC Sports Bay Area en Californië

SAN FRANCISCO – De Warriors en San Antonio Spurs speelden vrijdagavond lange tijd alsof twee teams nog wakker werden van een Thanksgiving-dutje. Ook het Chase Center-publiek kan niet buiten dat gesprek worden gelaten.

Het was soms lastig, maar de Warriors kwamen uiteindelijk als beste uit de bus en versloegen de Spurs met 118-112 in een Groep C-wedstrijd van het NBA Western Conference-kampioenschap.

De Warriors verbeterden naar 2-1 tijdens het In-Season-toernooi, en hun conference play-finale tegen de Kings op dinsdag in Sacramento zal enorme gevolgen hebben voor wie Groep C wint en doorgaat naar de kwartfinales.

De Warriors, Kings en Minnesota Timberwolves eindigden in een 2-1 gelijkspel met nog één wedstrijd te gaan. Als de Timberwolves dinsdag verliezen van de Oklahoma City Thunder, wint de winnaar van het Warriors-Kings-duel op Golden 1 Center Groep C.

Steph Curry, na een derde kwart van 11 punten, een vierde kwart van 12 punten en een tweede helft van 23 punten, was de topscorer van de wedstrijd met 35 punten op 11-van-20-schieten en ging met 7-van-13 van achter de drie. punt lijn. Curry heeft nu 200 carrièregames, wat neerkomt op minstens zes driepunters per wedstrijd.

De dichtstbijzijnde speler heeft 97 van dergelijke spellen.

Spurs-rookie-ster Victor Wimpanyama scoorde bijna een double-double met 22 punten en acht rebounds, maar zijn zes omzet was de meeste van alle spelers.

Hier zijn drie inzichten van de Warriors die gedurende het seizoen naar 8-9 verbeterden en gedurende het seizoen in het toernooi bleven.

Het begin van de line-upwijziging

De Warriors hebben begin dit seizoen weinig consistentie gevonden, inclusief hun basisopstelling. Steve Kerr voerde opnieuw een wijziging door voor de 17e wedstrijd van het jaar, waardoor Chris Paul naar de bank werd gestuurd en Moses Mudiay de starter werd. Moody wordt bijgestaan ​​door Curry, Klay Thompson, Andrew Wiggins en Kevon Looney.

READ  Laulauga Tausaga-Collins levert prachtig goud op voor de Verenigde Staten in de atletiekwereld

Die groep van vijf man ging de avond in en speelde 29 minuten samen in vijf wedstrijden, en behaalde een netto rating van 11,1 op een aanvallende rating van 109,5 en een verdedigende rating van 98,4. Ze bleven bij elkaar in het eerste kwart totdat Chris Paul Moody verving en Dario Saric om 5:48 in de plaats kwam van Looney. De Warriors stonden op dat moment met 21-17 achter en Wimbanyama stond op het punt twee vrije worpen te slaan. Toen Moody voor het eerst van de bank kwam, was hij de topscorer van de Warriors met zes punten op perfect 3-uit-3-schieten.

Kerr’s beslissing pakte niet helemaal uit.

Curry, Moody, Wiggins, Thompson en Looney brachten samen 11 minuten en 33 seconden door op het veld en de score was -10, met een outscore van 34-24. Zij schoten 9 van de 19 (47,4 procent), maar de Spurs schoten 14 van de 25 (56 procent) tegen hen. Moody speelde 17 minuten en was in totaal min-6, maar scoorde negen punten bij perfect 4-uit-4-schieten.

Paul heeft de bank wederom perfect georganiseerd. De 19-jarige veteraan behaalde in 29 minuten een game-high van 14 pluspunten door 10 assists en één omzet te pakken.

GP2 retourneren

Grootte en hoogte betekenen niets voor Gary Payton II. Het is gewoon weer een uitdaging voor de zoon van een van de grootste basketbalsprekers aller tijden. Het tweede kwartaal was het meest recente voorbeeld.

Zelfs voor iemand die 14 centimeter langer is dan de GP2.

Terwijl Wimbaniyama zijn spel op zijn rug wilde afmaken, had Payton andere ideeën en knalde hij zijn inzet de tribunes in.

READ  Giannis en Damian Lillard weten wat er op het spel staat voor Doc Rivers en Bucks: 'Deze taak is moeilijk te aanvaarden'

Misschien is de onmiddellijke schok die de bliksemschicht van Payton is, wat de Warriors hard nodig hebben. Ze stonden op dat moment met 46-41 achter en hadden de rest van het tweede kwart een voorsprong van 18-9, waarbij ze de rust ingingen met een voorsprong van 59-55. Dat is de impact die Payton op games heeft, grotendeels als het gezond is.

Payton sloeg kort nadat hij aan het spel was begonnen een 3-pointer. dus. Zijn energie kan niet worden gedupliceerd, en dat was waarschijnlijk het belangrijkste ingrediënt dat de Warriors nodig hadden om te winnen.

Super Dario doet het weer

Er kan een echt argument worden aangevoerd dat de op een na beste aanvallende speler van de Warriors dit seizoen, althans tot nu toe, op het minimumcontract van de veteraan speelt. Algemeen directeur Mike Dunleavy wilde wanhopig Dario Saric contracteren bij free agency. Sarek blijft laten zien waarom.

Thompson scoorde in de tweede helft slechts twee punten. Beiden kwamen in de laatste 13 seconden bij de vrije worplijn. Thompson scoorde 15 punten bij 3-van-11-schieten en maakte slechts drie van zijn zeven 3-puntspogingen. Andrew Wiggins had slechts 10 punten bij de overwinning.

In de 26e minuut scoorde Saric 20 punten vanaf de bank en werd daarmee de tweede topscorer van de Warriors. De uitgestrekte grote man vuurde zijn schot af en eindigde als 7 uit 11 overall en 4 uit 7 vanaf grote afstand. Saric voegde ook acht rebounds, vier assists en twee steals toe. Zijn plus-11 was de tweede na die van Paul.

READ  Zeg waarschijnlijk vaarwel tegen de plotselinge zijwaartse trap

Dit is de derde wedstrijd dit seizoen waarin Saric 20 of meer punten scoorde. In zijn laatste drie wedstrijden scoorde Saric gemiddeld 18,3 punten bij 60 procent schieten (18 van 30), waarbij hij 18 punten scoorde, 17 punten en vervolgens 20 punten in de overwinning van vrijdagavond.