april 30, 2024

De gedurfde acties van Ten Hoag wierpen hun vruchten af ​​in de overwinning van Man United op Liverpool

MANCHESTER, Engeland — Het blijkt dus Eric Den Haag te zijn kan Stimuleer zijn Manchester United-team naar de overwinning tegen een geduchte tegenstander.

De 4-3 overwinning van Man United in de kwartfinale van de FA Cup op Liverpool op zondag beantwoordde veel vragen over het vermogen van de manager om het te laten tellen op een dag waarop Old Trafford in het Sir Alex Ferguson-tijdperk aanvoelde als een onneembare vesting.

In een spannende wedstrijd die absoluut alles had, bezegelde de winnaar van de blessuretijd van Amat Diallo aan het einde van de verlenging volgende maand een halve finale van de FA Cup tegen EFL Championship-kant Coventry City. Amat, die een door blessures geteisterd seizoen achter de rug heeft, trok ter viering zijn shirt uit en kreeg een tweede gele kaart, het meest meedogenloze ontslag van het jaar.

– Stream op ESPN+: FA Cup, LaLiga, Bundesliga en meer (VS)
– Lees verder ESPN+: Hoe Pep en Klopp het frame en elkaar veranderden

Hoewel de toekomst van Ten Hoag als United-manager nog steeds veilig is, bestaat er geen twijfel over dat Mark Robbins de leiding heeft over Coventry. Hij wordt grotendeels gecrediteerd voor het behouden van Alex Ferguson in een baan met een cruciaal winnende doelpunt voor United. In een FA Cup-duel tegen Nottingham Forest in 1990. Zou Robbins opnieuw het lot van een United-manager in eigen hand kunnen houden? Den Haag zou het zeker niet geloven.

We weten al dat manager Jurgen Klopp Liverpool aan het einde van het seizoen zal verlaten, en deze nederlaag betekent dat hij geen viervoudige viering zal vieren als hij door de uitgang van Anfield loopt.

Den Haag vond een manier om een ​​verliezende situatie om te zetten in een winnende situatie met gedurfde wissels terwijl United de wedstrijd achtervolgde. Vervolgens gooide Den Haag de voorzichtigheid overboord door de laatste minuten van de verlenging te spelen Harry Maguire, Diogo Dalot En Bruno Fernandes Een tijdelijke herhaling creëert er drie.

READ  Het ministerie van Justitie vond meer geheim materiaal bij een huiszoeking in het huis van Biden

“United heeft veel risico's genomen, dat respecteer ik absoluut”, aldus Klopp.

Hoeveel er per ongeluk of met opzet gebeurde is discutabel, maar Ten Haag heeft in ieder geval de uitkomst van de wedstrijd beïnvloed. Zijn eerste wissel, ter vervanging van Rasmus Hojlund AntoniusHet wierp zijn vruchten af ​​toen de Braziliaanse vleugelaanvaller laat in de reguliere speeltijd de stand op 2-2 bracht met zijn tweede doelpunt van het seizoen.

Op dat moment werd Ten Hat geïntroduceerd Christian Erickson en Amat Gobi Mainoo En Rafaël Varane — Twee aanvallende spelers die voorstander zijn van meer verdediging. Hoewel het aanvoelde als wanhopige maatregelen voor wanhopige tijden, wierpen zijn beslissingen vruchten af.

nam in de 10e minuut de leiding Scott McTominayHet voordeel van United werd ongedaan gemaakt toen het tijdens de rust met 2-1 voorstond nadat Liverpool had gescoord. Alexis Mac Allister En Mohammed Salah Vlak voor de pauze.

Op dat moment daalde er een sfeer van berusting neer op Old Trafford. United heeft dit seizoen vijf keer verloren nadat het als eerste had gescoord – alleen Brentford (7) heeft meer nederlagen aan de leiding – tegen een van de beste teams ter wereld.

Het leek erop dat de dag slechter dan beter zou worden voor United, maar het hele seizoen geteisterd door een schijnbaar gebrek aan eenheid en vechtlust, verzamelden de spelers van Den Haag elke laatste druppel van die kwaliteiten.

“De eerste dertig minuten waren de beste van ons hele seizoen”, aldus ten Haag. “We werkten als een team, maar toen ontstond er een kloof tussen ons en dat kun je niet toestaan ​​tegen een van de beste teams van Europa.

READ  Live updates over de oorlog tussen Israël en Hamas: Blinken arriveert in het Midden-Oosten om steun te verzamelen voor het staakt-het-vuren-plan

“Ze hebben ons overtroffen. Vervolgens hebben we veranderingen aangebracht, risico's genomen en de spelers waren fantastisch. De instelling om deze wedstrijd te winnen was goed, een sterk geloof.”

United had geluk, waarbij Liverpool domineerde en kansen miste, maar Anthony's gelijkmaker in de 87e minuut gaf United een boost. Een overwinning waarvoor geen extra tijd nodig was, werd alleen ontkend door een flagrante overtreding Marcus RashfordToen hij vanaf zes meter naast schoot met de laatste reguliere trap.

wanneer Harvey Elliott Met 3-2 om de voorsprong van Liverpool in de 105e minuut te herstellen, leek United zijn energie en vertrouwen te verliezen, maar Den Haag verzamelde zijn mannen voor een laatste zetje in de verlenging. Hij brak opnieuw, dit keer wisselde hij van verdediger Victor Lindelof Met een aanvallende middenvelder Mason berg.

Lange tijd drongen de supporters van United er bij Ten Hoag op aan om brutaler te zijn en meer risico's te nemen, en hij beantwoordde die oproep toen de tijd begon te dringen tegen de grootste rivalen van de club.

Het spel is nu een basketbalwedstrijd geworden: van begin tot eind, overal gaten en kansen voor beide teams om te scoren. Rashford maakte zijn eerdere fout goed met een lage treffer langs de doelman in de 112e minuut, terwijl het gebrek aan doelpunten van Den Haag zijn problemen nog verergerde. Gaomhin Kelleher.

Old Trafford barstte opnieuw los, maar Amat maakte er 4-3 van na een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied van United, aangezien dit klassieke gelijkspel een strafschoppenreeks opleverde. Hij liep foutloos Alejandro Garnacho En scoorde na een run van tachtig meter met een schot in de verre hoek.

READ  Tyfoon Saba: Hong Kong zegt 'wonder' nodig om meer overlevenden te vinden van gezonken Fujing001 China heeft er een uitgevonden

Ferguson, die in 2013 met pensioen ging als manager, vierde feest in de regisseursbox, net als andere United-fans op het veld. Een dergelijke gelegenheid had het veld niet meer meegemaakt sinds Fergusons ambtstermijn als manager, en minder dan een maand nadat de nieuwe minderheidseigenaar Jim Radcliffe sprak over het “van hun plek slaan van Manchester City en Liverpool”, hield Den Haag toezicht op een overwinning die de hoop van Liverpool deed zinken. Een viervoud.

Het was een kenmerkende overwinning voor Den Haag, maar als United echt wil herstellen en Den Haag wil overleven in zijn functie, moet de club van eigen succes genieten in plaats van te stoppen met het verdedigen van hun rivalen.

De overwinning liet zien wat de toekomst in petto heeft en zal de overlevingskansen van Ten Hoag op Old Trafford zeker niet schaden, ondanks de oproepen tot zijn ontslag. Maar de volgende uitdaging van United is het winnen van een Premier League-wedstrijd tegen Brentford. Als hij dat kan doen, weg van de emotie van het verslaan van Liverpool, zal dat de toekomst van de manager bepalen.

“We zijn nog steeds aan het vechten”, zei Den Haag. “We zitten dit seizoen al heel lang ver achter op dat niveau, maar we zetten de Spurs en Villa onder druk. Elke wedstrijd is een finale en tegen Fulham hebben we een finale verloren. Ons doel is de Champions League en het zilverwerk.” “

Ten Haag zal misschien beide moeten leveren om zijn baan te behouden, maar deze overwinning houdt hem in leven.