juli 22, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Charles Barkley stopt na volgend seizoen met de NBA-uitzendingen

Terwijl Warner Bros. Discovery doorgaat met het onderhandelen over mediarechten met de NBA, kondigde TNT-commentator Charles Barkley vrijdag aan dat hij van plan is in 2025 met televisie-uitzendingen te stoppen.

Barkley, 61, een vooruitstrevende en alom gerespecteerde omroeporganisatie uit de Hall of Fame, is een vaste waarde bij TNT sinds hij zich in 2000 terugtrok uit de NBA. en commentatoren Shaquille O’Neal en Kenny Smith bij de populaire en invloedrijke show “Inside the NBA”.

De NBA is in gesprek met Disney, Warner Bros. Discovery, Amazon en NBC over de volgende deal voor mediarechten, die na het seizoen 2024-2025 ingaat. NBA-commissaris Adam Silver zei dat er deze maand gesprekken gaande zijn, maar meerdere rapporten hebben aangegeven dat het moederbedrijf van TNT, Warner Bros., voor het eerst sinds 1988 de NBA-rechten op Discovery zou kunnen verliezen.

“Er is de afgelopen maanden veel ruis geweest op ons netwerk”, zei Barkley. “Ik wil zeggen: ik heb met alle andere netwerken gesproken, maar ik ben nergens anders heen gegaan dan TNT. Maar ik heb voor mezelf besloten: wat er ook gebeurt, volgend jaar zal mijn laatste jaar op televisie zijn. Ik wil mijn NBA-familie bedanken Je bent goed voor me geweest. Mijn hart is vol vreugde en dankbaarheid. Maar ik ga aan het eind van het jaar bij NBA TNT zijn, maar voor mij persoonlijk wil ik dat je van mij hoort.

Barkley, die al jaren zinspeelt op een mogelijke pensionering, maakte de aankondiging op de NBA TV postgame show na de 122-84 overwinning van de Dallas Mavericks op de Boston Celtics in Game 4 van de NBA Finals.

READ  Kosmische straling ontdekt door wetenschappers in Utah is krachtiger dan Oh My God

‘Ik doe geen interviews meer’, zei hij. “Bel me niet. Ik heb het hier niet meer over. Ik wilde mijn TNT- en NBA TV-familie vertellen dat ik niet naar een ander netwerk ga. Ik ga het stokje doorgeven aan Jamal Crawford, Vince Carter of Steve [Smith].”

TNT-spel zei in een verklaring Zaterdag Barkley “is en blijft een geliefd lid van de TNT Sports-familie” en het netwerk “kijkt uit naar weer een fantastisch ‘NBA’-seizoen op TNT en zal onze toekomstplannen verder met hem bespreken.”

Barkley tekende een contractverlenging met TNT tot en met 2022, wat hem naar verluidt de mogelijkheid gaf om het netwerk te verlaten als het zijn mediarechtenovereenkomst met de NBA niet kon verlengen. Terwijl de onderhandelingen over de mediarechten al maanden aanslepen, heeft Barkley herhaaldelijk kritiek geuit op het leiderschap van TNT en zijn steun uitgesproken voor het gewone personeel van het netwerk.

‘Ik wil dit zeggen omdat jullie mijn familie zijn’, zei Barkley. “Ik hou van TNT, alle mensen die hier werken, en NBA TV. Je bent al 24 jaar geweldig voor mij. Ik wil mijn hele NBA-familie bedanken. Ik hou van jullie.

De 67-jarige Johnson, die in 1989 bij Turner Sports kwam werken, zei vorige maand dat hij TNT niet zou verlaten, zelfs niet als het netwerk zijn NBA-rechten zou verliezen.

Silver zei op 6 juni dat de onderhandelingen over mediarechten “ongelooflijk complex” zijn en dat het ligapersoneel “de klok rond werkt” om nieuwe contracten af ​​te ronden.

“Het is om een ​​aantal redenen ingewikkeld”, zei Silver. “Eén daarvan is de komst van nieuwe platforms, vooral streaming en de interesse van streamingbedrijven, en vervolgens brengen traditionele mediabedrijven onze games ook naar streamingplatforms. Het is ingewikkeld omdat veel partners allemaal op zoek zijn naar dezelfde eigenschappen. In veel gevallen is het vinden van de We denken dat dit goed is voor de stabiliteit van de competitie, maar tot op zekere hoogte betekent dit dat je de toekomst probeert te voorspellen , wat uiteraard onmogelijk is.

READ  Alex Jones getuigt in smaadproces dat het bloedbad van Sandy Hook "100% echt" was

De commissaris voegde eraan toe dat “Inside the NBA” een “speciale” rol speelt in de gemeenschap van de competitie en dat hij een “nauwe relatie heeft met iedereen in de show.”

“Aan de ene kant is het vanuit competitieoogpunt geweldig om gewild en gewild te zijn en zoveel kandidaten te hebben”, aldus Silver. “Tegelijkertijd voel ik me ongemakkelijk dat het een nulsom is, dat er uiteindelijk maar een beperkt aantal tv-pakketten, zoveel finales en play-offwedstrijden en alleen reguliere seizoenswedstrijden worden uitgedeeld.

“Tegen de mensen die er op dit moment het meest door getroffen lijken te worden, zou ik rechtstreeks tegen de mensen bij Turner Sports willen zeggen: mijn excuses dat dit een lang proces is geweest, omdat ik weet dat ze toegewijd zijn aan hun werk. Ik ken mensen die in deze sector werken. Het is een groot deel van hun identiteit en de identiteit van hun familie, en niemand houdt van deze onzekerheid en ik denk dat het aan het ligakantoor is om deze onderhandelingen tot een hoogtepunt te brengen en ze zo snel mogelijk af te ronden.