april 28, 2024

Bij de zoemer: Indiana 69, Florida Gulf Coast 63 – Indoor

Snelle gedachten over de 69-63 overwinning op Florida Gulf Coast:

hoe is dat gebeurt

Na een sterke prestatie tegen NAIA Marian vrijdagavond werd Indiana aanvallend gescheiden om te starten tegen Florida Gulf Coast. De Hoosiers hadden geen flow in de aanval en maakten in de eerste 20 minuten bijna evenveel vrije worpen (18) als velddoelpunten (20). Helaas voor Indiana vielen de schoten niet van de doellijn. De Hoosiers schoten in de eerste helft 10-uit-18 vanaf de streep. Indiana kreeg in de eerste helft te maken met een langdurige scoringsdroogte, waaronder een droogte die meer dan zeven minuten duurde. Kel’el Ware was een lichtpuntje, met in totaal acht punten, acht rebounds en drie geblokkeerde schoten in 17 minuten. Verdedigend stond Indiana vijf driepunters toe, maar bleef beperkt tot slechts 0,82 punten per balbezit.

Indiana was aanvallend beter in het begin van de tweede helft en scoorde 10 punten in de eerste 4:14 om een ​​voorsprong van vier punten op te bouwen op 38-34. De Renault-eigenaar verdiende zes van die tien punten. Maar Florida Gulf Coast had een antwoord door back-to-back 3-pointers te slaan om de wedstrijd gelijk te trekken op 40 met 13:52 te spelen. De Eagles breidden de voorsprong uit naar zes, 48-42, met 10:54 te spelen op een Dallion Johnson 3-pointer. Maar Indiana reageerde met een run van 10-0 en nam een ​​voorsprong van 52-48 met nog 8:41 over, waardoor Pat Chambers gedwongen werd een time-out te gebruiken. De serie werd verlengd tot 14-0 voordat Florida Gulf Coast scoorde op een Johnson-springer met nog 5:52 te gaan. De Hoosiers verhoogden de voorsprong naar 11 op een Gabe Cupps 3-pointer met 3:58 over. Maar de Golfkust van Florida gaf niet op. De Eagles gebruikten een 8-0 run over 42 seconden om binnen 65-63 te komen. Xavier Johnson maakte één vrije worp met nog 28,2 seconden te gaan en bezorgde Indiana een voorsprong van 66-63. Na een gemiste 3-pointer van Florida Gulf Coast door Chase Johnston keerde Johnson terug naar de lijn en maakte een paar om de stand op 68-63 Hoosiers te brengen.

READ  USFL Week 1-resultaten, afhaalmaaltijden: Gokkers, Breakers winnen zondagse close-wedstrijden; Bandieten uitgesteld - Maulers

Uitstekende artiesten

Ware noteerde een double-double in zijn debuut voor IU en eindigde met 13 punten, 12 rebounds, vier assists, drie geblokkeerde schoten en twee steals in 36 minuten. Trey Galloway eindigde met 16 punten, Malik Reno voegde 15 punten toe en Xavier Johnson voegde 14 punten toe in 34 minuten. De verdediging en de vonk die Cupps opleverde, veranderden het spel voor de Hoosiers.

Statistieken die opvallen

Ondanks dat hij met 27 punten werd overtroffen van buiten de driepuntslijn, domineerde Indiana de punten in de verf (30-18) en versloeg ook de Florida Gulf Coast met 17 punten vanaf de vrije worplijn.