april 27, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Wisconsin ging naar de halve finale van de NIT met een solide overwinning op de weg in Oregon

De Badgers gaan door naar de Final Four!

filiaal Dom.

Maar hey, een nieuwe lay-up in de laatste minuten resulteerde in een nieuwe overwinning van Badger tegen de Ducks.

Wisconsin Badgers verslaan Oregon eenden 61-58 op dinsdagavond in de NIT Kwartfinales, waardoor hun seizoen met minstens nog een week werd verlengd.

Na amper een voorsprong van 27-26 tijdens de rust te hebben gehad, gingen de Badgers een fel omstreden tweede helft in.

Het team schoot slechts 34,5% van het veld in een schokkerige eerste helft en ze hadden moeite om de run af te maken. De Badgers maakten ook 8 omzetten en maakten ook slechts 1 velddoelpunt in de laatste 8:32 van de helft.

Tot overmaat van ramp hadden de Ducks slechts 6 blokken in de eerste helft, waarvan 5 tegen Tyler Wahl.

Het begin van de tweede helft was niet veel beter.

Tijdens de eerste 10 minuten van de tweede helft schoten de dassen 17% van het veld samen voor slechts 10 punten. Dit resulteerde in een 45-37 achterstand met 9:40 over in de helft.

Ze waren echter uiteindelijk in staat om de leiding te heroveren met 1:45 over na driepuntsspringer Max Klesmit.

Oregon-aanvaller Quincy Guirier volgde dat op met een snelle time-out om de leiding te heroveren met 57-56.

Bij het volgende balbezit kwamen de Ducks uit een andere time-out voor het spelen van de tijdzone, wat aanvankelijk de Badgers in verwarring bracht, maar een grote pass over het veld van Tyler Wahl naar Chucky Hepburn leidde tot het grootste schot van de wedstrijd toen Hepburn een enorme drie tot zinken bracht. om de Badgers een voorsprong van 59-57 te geven met nog 0:58 over.

Van daaruit zouden de Badgers het spel bevriezen bij de vrije worplijn en vasthouden om met 61-58 op de weg te winnen.

Max Klismit eindigde met 18 punten als topscorer en Hepburn had ook 12 punten op 4-15 schieten.

Opnieuw schoten de Badgers heel goed vanaf de vrije worplijn en sloegen 12 van de 13. Wat ooit een zwakte was, veranderde in een kracht in het ‘postseason’, waarbij het team bijna 85% van de lijn schoot.

Dit was de 20e wedstrijd van de Badgers van het seizoen, beslist met 5 punten of minder, en ze breidden hun record in die wedstrijden uit tot 13-7 in het seizoen, het meeste in D-1 hoepels.

Hoewel de Badgers slechts 33,3% van het veld schoten, wist het team stand te houden door solide verdediging en krachtige schoten in de slotmomenten.

De Badgers overtroffen ook de Ducks 44-35, waaronder 14 aanvallende rebounds. Zoals gebruikelijk leidde Crow alle spelers met 10 rebounds. Het was niet weer een dominante aanvallende prestatie van Stephen Crowell, maar Klismet was er om de aanval in de tweede helft over te nemen en het Badgers-seizoen levend te houden.

Het team gaat nu naar Las Vegas voor hun eerste optreden in de halve finale. Ze spelen op 28 maart tegen Noord-Texas in wat een zware wedstrijd zou moeten worden. Noord-Texas wint met overwinningen tegen Alcorn State, Sam Houston en Oklahoma staat. Oklahoma State was het eerste team op de bubbel voor het NCAA-toernooi.

Tijdens wat een zwaar seizoen was, was het opwindend om te zien hoe de Badgers de wedstrijden weer afrondden zoals ze hadden moeten kunnen aan het einde van het reguliere seizoen.

Na back-to-back overwinningen tegen sterke concurrentie, zijn de Badgers meer dan in staat om de NIT-titel te winnen. En met die mentaliteit moeten ze de halve finales ingaan.