mei 17, 2024

We winnen en verliezen als team.

Daniel Suarez behaalde de goede finish op de Indy Road Course die hij nodig had om in de strijd te blijven om de NASCAR Cup Playoffs te halen, maar verloor een kans om meer te krijgen.

Suarez startte op pole voor de 82 ronden tellende race van zondag op een parcours van 14 ronden en 2,439 mijl, maar verloor de leiding aan de uiteindelijke winnaar Michael McDowell vroeg in de eerste etappe.

Met nog 35 ronden te gaan ging Suarez naar de binnenkant van Elliott en duwde hem wijd om de tweede plaats achter McDowell over te nemen. Hij herwon kort de leiding voordat hij, McDowell en Elliott allemaal hun pitstop maakten in ronde 50.

Suarez was in de positie om de leider te worden in de #1 pitbox, maar een luchtslang kwam kort onder zijn auto vast te zitten, waardoor hij langzamer stopte en hij achter McDowell en Elliott in de startvolgorde achterliet toen de drie terugkeerden naar de baan.

Terwijl de race de rest van de weg onzorgvuldig verliep, konden noch Elliott noch Suarez een significante voorsprong op McDowell behalen, waardoor Suarez op de derde plaats bleef.

Daniel Suarez, Trackhouse Racing, Freeway.com Chevrolet Camaro

“Ik bedoel, we winnen en verliezen als team, en dat is alles wat ik kan zeggen”, zei Suarez. “De jongens brachten een zeer snelle raceauto mee. Ik had het gevoel dat we misschien een beetje laat waren met de aanpassing van de achterkant van de auto in de eerste ronde, maar toen hebben we het een beetje beter gemaakt.

READ  Grizzlies informeren Dillon Brooks dat hij niet zal worden teruggebracht: bronnen

“Maar ik had het gevoel dat ik altijd een stap achter (Elliott) en (McDowell) liep, en uiteindelijk had ik het gevoel dat toen mijn auto weer tot leven kwam, we dit probleem hadden.”

Suarez beschreef de pitroad-affaire als “een beetje triest”.

“Het hoort bij de sport”, zei hij. “Het enige wat we kunnen doen is blijven pushen, dit soort raceauto’s blijven bouwen en ik blijf races winnen.”

Vecht om de play-offs te halen

Met nog twee races te gaan in het reguliere seizoen, staat Suarez nu 17e in het klassement en heeft hij 28 punten achterstand op Bubba Wallace.

Met volgende week een nieuwe wegcursus op Watkins Glen (NY) International, gelooft Suarez dat hij daar een betere kans heeft om te winnen.

“We kunnen, denk ik, beter,” zei hij. “Ik had het gevoel dat we (zaterdag) zo sterk waren en vandaag waren we zo sterk.

“We kwamen een beetje tekort; ik vond de eerste helft van de race niet leuk. Maar ik weet zeker dat we terugkomen, alles analyseren en volgende week sterker terugkomen.”