april 25, 2024

Warriors punten tegen Mavericks, punten snel: Golden State verslaat 19 punten achterstand om Dallas comfortabel te verslaan

Als je vrijdagavond de eerste 24 minuten van Game 2 tussen de Golden State Warriors en de Dallas Mavericks hebt gezien, maar de wedstrijd tijdens de rust hebt gestopt, zul je waarschijnlijk verbaasd zijn te horen dat de Warriors uiteindelijk met 126-117 wonnen. De Mavericks leidden de wedstrijd met 72-58 bij de rust en leken de wedstrijd onder controle te hebben. Echter, de wedstrijd maakte een volle 180 in de tweede helft.

Golden State versloeg Dallas met 12 in het derde kwartaal en versloeg vervolgens de Mavs met 11 in het laatste frame om de overwinning veilig te stellen. Met de overwinning stegen de Warriors met 2-0 op in de reeks, die nu naar Dallas gaat voor games 3 en 4.

Luka Doncic deed alles wat hij kon voor Dallas en leidde de wedstrijd op zowel punten (42) als assists (acht), maar uiteindelijk was zijn productie niet genoeg. Steve Curry leidde de Warriors met 32 ​​punten en vijf assists, en Kevon Looney voegde 21 punten toe voor 12 rebounds.

Het verlies moet een enorm verlies zijn geweest voor Dallas, vooral na de goede prestatie die hij in de eerste helft had. Bovendien wil geen enkel team twee wedstrijden te laat komen in een play-offserie. Nu moeten ze een manier vinden om terug naar huis te komen. Voordat we verder gaan met de serie, is hier een blik op drie belangrijke punten van de overwinning van Golden State in Game 2.

1. Golden State heeft de verf overgenomen

Dallas’ gebrek aan een legitieme verfbeurt, of twee, deed hen uiteindelijk pijn in dit spel. De krijgers konden constant bij de verf komen en eenmaal daar ondervonden ze weinig of geen weerstand aan de rand. Ik zag dit keer op keer de tweede helft. In de loop van de competitie probeerden de Warriors 16 schoten op de rand, wat neerkwam op 14 schoten per glasreiniging. Dat is 87,5 procent. Aan de andere kant draaiden de Mavericks geen enkel schot over de rand.

READ  College Football-scores, schema, NCAA Top 25-ranglijst, wedstrijden van vandaag: Oregon vs UCLA Top 10 Showdown

In totaal had Dallas 32 punten in de verf (62-30) en versloeg 43-30. Het verschil in punten in de verf was enorm, en het was een belangrijke factor in Game 2.

2. De verdedigingshelft van Dallas kwam om te spelen

Als er een lichtpuntje was voor Dallas in Game 2, dan was dit het begin in hun achtertuin. In de eerste wedstrijd verzamelden Doncic en Jalen Bronson slechts 34 punten en acht assists. Dit duo schoot vrijdagavond deze cijfers het water uit. Doncic alleen scoorde 40 assists en Bronson voegde 31 en vijf eigen assists toe. Voor degenen die niet van wiskunde houden, hun totaal is 71 punten en 12 assists – uitstekende productie.

Helaas voor Dallas kreeg dit duo niet veel hulp van de rest van de crew, met uitzondering van Reggie Bullock die 21 punten had. Het duo Doncic en Brunson kan in het offensief niet veel voor de Mavs doen, dus hebben ze meer mannen nodig zoals Spencer Dinwiddie (vier punten in 22 minuten) en Maxi Kleber (drie punten in 33 minuten) om vooruit te komen de series.

3. De terugkeer van de kinderen

Je kunt krijgers nooit uit het spel tellen. Zelfs toen de Mavericks aan het einde van de eerste helft dramatisch oprukten in de kleedkamer, was de competitie nog lang niet voorbij en dat bleek ook het geval te zijn. Na tot 19 te hebben verloren in de eerste helft, stormden de Warriors terug in de tweede helft om de overwinning te claimen.

Het was de 12e keer dat de Warriors terugkwamen van een achterstand van 15 of meer in de play-offs om de wedstrijd te winnen sinds Steve Kerr de functie van hoofdcoach overnam voorafgaand aan het seizoen 2014-15. Dit is elke keer het hoogste aantal voor elk team in de afgelopen 25 seizoenen ESPN. Deze statistiek is een bewijs van coach Kerr, de mannen die hij in de kleedkamer heeft. Zelfs als de zaken in het begin niet goed zouden gaan, zouden ze niet van streek zijn. In plaats daarvan blijven ze op koers en vertrouwen ze erop dat de bal hun kant op zal stuiteren, en dat gebeurt vaak ook.