april 17, 2024

Warriors-punten tegen Grizzlies, afhaalmaaltijden: Memphis houdt de hoop op play-offs levend met Game 5 overwinning op Golden State

De Memphis Grizzlies hielden woensdagavond hun hoop na het seizoen levend met een dominante overwinning op de Golden State Warriors in Game 5 op FedExForum toen ze eindigden met een overwinning van 134-95. De Memphis ontving bijdragen van zowel de top als de onderkant van hun selectie toen zeven spelers eindigden met winnen nadat ze met dubbele cijfers hadden gescoord.

Met de overwinning vermijden de Grizzlies uitschakeling en dwingen nu een Game 6 in San Francisco om zich op te stellen voor een Game 7-wedstrijd in Memphis, als ze vrijdag in Californië winnen. Dit zijn de drie belangrijkste punten van het spel 5.

1. Niet de ergste explosie in de wedstrijdgeschiedenis.

Golden State klopte zichzelf met 28-15 uit de geschiedenisboeken in het vierde kwartaal, maar daarvoor had deze wedstrijd de kans om historisch te worden. De grootste explosie in de geschiedenis van supplementen was de overwinning van de Denver Nuggets in 2009 met 58 punten op de toenmalige New Orleans Hornets. De Grizzlies leidden met 55 in het derde kwart. Als ze ervoor hadden betaald, hadden ze misschien 60 of 70 gewonnen. We weten zeker dat ze dat kunnen. Ze wonnen hun wedstrijd in het reguliere seizoen met 73 wedstrijden op Thunder in december.

Laten we ons concentreren op het competitieve deel van het spel, namelijk de eerste drie kwartalen. Op dat moment waren de Grizzlies zoveel punten vooruitgegaan dat zelfs als je al hun dertien worpen na driekwart wist, ze nog steeds een voorsprong van één punt van 68-67 zouden hebben. Ze wonnen het derde kwart met een onredelijke marge van 25 punten. Het kostte hen iets meer dan de helft om een ​​totaal van 98 punten van Game Four af te ronden. Dit is misschien niet het ergste play-offverlies in de geschiedenis van de NBA, maar het is ook niet ver weg.

READ  Coco Gauff en Victoria Azarenka gaan door naar de derde ronde van de French Open

2. Balcontrole meesterwerk

Het schieten liep in de tweede helft uit de hand, maar als je kijkt naar de percentages in de eerste helft zie je een relatief hechte match. De Warriors maakten in de eerste helft 47,4 procent van hun velddoelpunten. De Grizzlies namen 50,9 procent van hun belang. De Warriors maakten 39,1 procent van de eerste helft van de 3-s. De Grizzlies hadden 44,4 procent van hun aandelen in handen. Zelfs Golden State schoot een hoger percentage van de streak. Meestal zie je deze cijfers en verwacht je een game die relatief dichtbij is. Zoals we weten, kwam deze game niet eens in de buurt. waarom? Nou ja, in de eerste helft…

• De Grizzlies hadden 10 offensieve rebounds meer dan de Warriors.
  • De Warriors hadden 11 spins meer dan de Grizzlies.
  • Als gevolg van deze twee factoren probeerden de Grizzlies 18 meer velddoelpunten dan Warriors.

Het blijkt dat het erg moeilijk is om een ​​potje basketbal te winnen als je de basketbal helemaal niet bezit. Tot op zekere hoogte was dit te verwachten. De Grizzlies waren dit seizoen met een mijl het beste offensieve rebound-team in de NBA. De Golden State-beweging en zware aanval veranderen in de vergelijking op grond van het feit dat Warriors het halen door al hun andere eigendommen schoner te bekijken. Maar cijfers als deze zijn iets heel anders.

Stephen Adams weer in het gareel krijgen heeft duidelijk een verschil gemaakt, en de Warriors, zonder een grote man neer te schieten, straffen hem niet defensief op dezelfde manier als Minnesota dat kan. Maar enkele van de problemen hier waren gewoon een lethargische basketbalavond van de Warriors die waarschijnlijk een overwinning op een uitgeputte tegenstander verwachtten. Nu moeten ze Game 6 spelen zonder Gary Payton II en mogelijk Otto Porter Jr. Wetende dat het verlies hen zou dwingen om Game 7 onderweg te spelen om het lot van hun seizoen te bepalen. Dit zijn gebieden waar de Warriors zouden moeten verliezen, maar er is geen excuus voor de nederlaag die ze woensdag kregen.

3. Zorg in de bediening

Zou je me geloven als ik je vertelde dat interim Warriors-coach Mike Brown een record van 12-1 had om Steve Kerr te vullen, zelfs na die ramp? Dat klopt, de aanstaande Sacramento Kings-coach ongeslagen Kerr’s record 11-0 tijdens de play-offs van 2017. Hij won Game 4 voor een 12e overwinning. Uiteindelijk, in Game 5, nam hij zijn eerste verlies, maar jongen, hij was lelijk .

Zijn overwinning in Game 4 was ook niet om over naar huis te schrijven. Er zou geen dubbelcijferige return nodig zijn om een ​​tegenstander te verslaan zonder de beste speler op je eigen terrein. Maar dat is het soort basketbal dat de Warriors de afgelopen twee wedstrijden hebben gespeeld. Vies, ongericht en lui. Stephen Curry heeft ze gered van Game 4 omdat het Stephen Curry is. Dat kan hij af en toe doen. Niets kan hen redden van de ondergang van Game 5.

Zou dat verlies komen met Kerr aan het roer? waarschijnlijk. Geen enkele coach is 40 punten waard in een enkel spel. Maar de Warriors lijken niet meer op de Warriors sinds hun coach COVID-19 heeft opgelopen. Hem zo snel mogelijk weer op de bank krijgen is hier cruciaal. Ze missen Payton en mogelijk Porter al. Zonder hun coach zijn maakt het nog moeilijker.