april 29, 2024

VS OUT OF THE WORLD CUP FINALS: Live updates als USMNT wordt uitgeschakeld door Nederland in de 2022 FIFA World Cup Round of 16

Het nationale herenteam van de Verenigde Staten is zaterdag door Nederland uitgeschakeld in de achtste finales van het WK 2022. Doelpunten van Memphis Depay en Daley Blind in de eerste helft dienden als doelpunten voor de ploeg van Greg Berhalter toen de Amerikanen Qatar verlieten met een 3-1 nederlaag tegen Nederland na een respectabel seizoen in de groepsfase. Nederland neemt het vrijdag in de kwartfinales op tegen de winnaars uit Argentinië en Australië.

Ontvang dagelijkse WK-fixes. Schrijf je in op onze nieuwe nieuwsbrief Over het prachtige spel in al zijn glorie, inclusief dagelijkse updates over het WK, hier.

Dit was een spel dat liet zien hoeveel de USMNT nodig had om te groeien terwijl ze werden blootgesteld aan Nederlandse tellers. Dit was een Amerikaans team dat tijdens de groepsfase voorafgaand aan zaterdag geen doelpunt had gekregen in open spel. Denzel Dumfries domineerde de vleugel met twee assists en een doelpunt op zijn naam.

De Amerikanen vertrokken zonder Josh Sargent, die zich niet kleedde vanwege een enkelblessure en zijn aanwezigheid miste met een gebrek aan beweging en ruimte in de aanval. Van het overdreven versnellen van hun passes tot het niet volgen van de Nederlandse counters, de VS kalmeerden om het spel te spelen dat was opgezet door de Nederlandse coach Louis van Gaal.

Bij het eerste doelpunt voor het Nederlands elftal maakte Coady Gakpo ruimte voor Depay om langs het Amerikaanse middenveld te rennen om een ​​door Dumfries gecreëerde kans af te maken. Opnieuw voor de rust werd verdediger Sergino Dest platvoetig betrapt, zodat Blind als vleugelverdediger eindigde bij het vleugelverdedigerdoelpunt dat de Nederlandse speelstijl naar huis bracht. Er kwamen veranderingen in de eerste helft toen Gio Reina in de plaats kwam van Jesus Ferreira, maar het was niet genoeg om terug in de wedstrijd te komen. Haji Wright herstelde zich van een Nederlandse ineenstorting voordat Dumfries hun uitstekende spel afsloot met een doelpunt in de 81e minuut om de zaken uit het zicht te krijgen.

READ  Marokko verbijstert Portugal, het eerste Afrikaanse team ooit dat in de halve finale van het WK staat

CBS Sports zal dit breaking news-verhaal indien nodig blijven updaten.