april 20, 2024

Virginia Tech-coaches kwamen voor de tweede helft vast te zitten in de lift met een verlies voor Old Dominion

De eerste helft tijdens het bezoek van Virginia Tech aan Old Dominion duurde meer dan 30 minuten omdat de technische staf van Tech niet terug in hun oefenbox kon komen.

De coaches van Hokies kwamen vast te zitten in een lift bij SB Ballard in Old Dominion toen ze na de pauze terugkeerden uit de kleedkamer. Omdat er geen coaches in het strafschopgebied waren, moest de wedstrijd worden uitgesteld tot ze uit de lift stapten.

De vertraging duurde iets meer dan 15 minuten en vertraagde uiteindelijk het verlies van Virginia Tech. Old Dominion won de wedstrijd met 20-17 nadat Blake Watson 33 seconden had gescoord om de Monarchs op voorsprong te zetten.

Old Dominion koos vier keer voor de nieuwe Virginia Tech QB Grant Wells en bezegelde de deal met de laatste keuze in de laatste seconden. Virginia Tech had slechts 30 seconden voor een potentieel velddoelpunt om het spel te winnen na 28 seconden te hebben verspild voordat ze een time-out riepen toen Old Dominion de endzone-arena van Virginia Tech bereikte met nog 1:09 te gaan.

Het liftprobleem was niet het enige vreemde dat op een vrijdagavond in Norfolk gebeurde. De enige touchdown van Old Dominion in de eerste helft kwam in een schokkend schot voor een velddoelpoging van Virginia Tech. Robert Kennedy III nam uiteindelijk het verdwaalde schot nadat Virginia Tech’s poging om het te herstellen faalde en de bal in de eindzone liep.

De wedstrijd was de eerste van een 10-jarig contract tussen de twee scholen om van thuiswedstrijd te wisselen. Het is ook de tweede overwinning op de Power Five in de geschiedenis van Old Dominion. De eerste kwam in 2018 toen de Monarchs Virginia Tech met 49-35 versloegen in Norfolk.