mei 3, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Verenigde Staten 2-0 Mexico (24 maart 2024) Spelanalyse

De Amerika Het nationale herenvoetbalteam bleef de CONCACAF Nations League en zijn regionale rivalen domineren. Mexico – met een 2-0 overwinning en derde titel op rij zondagavond in het AT&T Stadium in Arlington, Texas.

Tyler Adams Donderde in de eerste helft, en Giovanni Reyna Een harde volley zorgde na rust voor een tweede doelpunt, waardoor de befaamde “U.S.Een serum wel“De stand en de omvang van het herstel na een teleurstellende overwinning Jamaica Donderdag in de halve finales van de Nations League.

– Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga en meer (VS)

“Ik maak niet altijd dit soort doelpunten, maar ik ben blij dat ik er vandaag één maak”, zei Adams, die uit voorzorg tijdens de rust werd gewisseld.

Adams, die terugkeerde van een blessure om bij zijn club Bournemouth te spelen, voegde eraan toe: “Ik sta altijd op voor grote wedstrijden.”

Het resultaat zorgde ervoor dat de ploeg van Greg Berhalder hun Nations League-kroon behield, nadat ze de eerste twee edities van het toernooi in 2021 en 2023 hadden gewonnen, en hun ongeslagen reeks tegen Mexico uitbreidden tot een record van zeven wedstrijden.

Adams, die zijn eerste start maakte voor de Verenigde Staten in 475 dagen, draaide het duel laat in de eerste helft om. Guillermo Ochoa en de Amerikanen tijdens de rust een nipte voorsprong bezorgen.

“Mensen hebben veel vraagtekens hierover en daarover”, zei Adams. “Maar als we de kans krijgen om samen te werken en te zien wat we week in, week uit doen, blijven we groeien.”

READ  De FBI arresteerde de man uit Texas in het middelpunt van een aanklacht door de geschorste procureur-generaal Paxton

Terwijl Mexico moeite had om weer in de wedstrijd te komen, kreeg Reyna een slechte klaring in het strafschopgebied en vuurde een volley langs zijn dichtstbijzijnde Ochoa om de Amerikaanse voorsprong te verdubbelen.

Scheidsrechter Drew Fischer stopte kort voor speeltijd met spelen nadat de Amerikaanse doelman herhaaldelijk anti-homogezangen uit het publiek hoorde. Matt Turner Hij nam zijn doeltrappen.

De halve finale van de Nations League tussen de Verenigde Staten en Mexico vorig jaar in Las Vegas eindigde vier minuten te vroeg vanwege het gezang van Mexicaanse fans, dat jarenlang de doelmannen van de tegenstanders bespotte.

UMSNT-spelers vieren feest na het verslaan van Mexico in de finale van de CONCACAF Nations League.

Adams, die last heeft van een rechterhamstringblessure waarvoor twee operaties nodig waren, speelde niet voor de Verenigde Staten op het WK 2022 voordat hij donderdag in de 63e minuut inging en vervolgens in de 100e minuut vertrok vanwege minutenbeperking.

Tussen 11 maart 2023 en deze 13 maart was hij beperkt tot één cluboptreden van 21 minuten toen hij terugkeerde van een blessure voor Bournemouth met 20 minuten extra tijd tegen Luton Town in de Engelse Premier League.

Adams werd de enige Amerikaan in de afgelopen veertig jaar die de eerste twee doelpunten maakte tegen Josh Wolff. L Droog; Adams scoorde ook in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico in september 2018.

Met nog één minuut op de klok werd Johnny Cardoso zondag vroeg in de tweede helft gewisseld voor Adams.

“Typisch Tyler, we hebben ruzie in de kleedkamer en hij wil spelen. Jongens vragen waarom hij niet meer kan spelen?” aldus Berhalter. “Ik wilde hem in de wedstrijd hebben omdat ik dat deed. Het is een veiligheidskwestie. We willen ervoor zorgen dat hij gezond terugkomt, want hij speelt nog veel meer wedstrijden.”

READ  Deion Sanders vertelt hoe Colorado reageerde op het verlies in Oregon

Berhalder heeft met Bournemouth een minutenlimiet afgesproken. Adams zei dat hij beperkt was tot 60 minuten als hij dit weekend weer in actie komt bij zijn club.

“Op het laatste moment naar buiten gaan was uiteraard teleurstellend, vooral nadat ik een doelpunt had gescoord en het team had geholpen”, zei Adams. “Dus ja, ik begrijp dat we verstandig moeten zijn met het langetermijnplan.”

Reina, die dit seizoen beperkt was tot één competitiestart voor Borussia Dortmund en Nottingham Forest, scoorde zijn achtste interlanddoelpunt. Een voorzet van Christian Pulisic wordt geblokt door verdediger Johan Vasquez. De bal werd van de Amerikaanse aanvaller Haji Wright afgebogen en terug naar Vasquez. Reyna stuiterde de bal en versloeg Ochoa vanaf 16 meter naar de eerste paal.

“Het is goed voor de snelheid”, zei Raina. “We zijn nu samen met onze kerngroep en ik denk dat we weten wat er nodig is om grote wedstrijden en toernooien te winnen. Hopelijk kunnen we dat meenemen naar de Copa America en daar goed spelen.”

Fisher kende kort na het doelpunt van Reina een strafschop toe voor de uitdaging van Anthony Robinson op Santiago Gimenez. Maar na een videobeoordeling door Tatiana Guzmán uit Nicaragua stopte de scheidsrechter de overtreding en kende de aanvaller een gele kaart toe wegens simulatie.

Berhalder maakte vijf wijzigingen ten opzichte van de basisopstelling van donderdag in de 3-1 verlenging van donderdag op Jamaica, met rechtsback Sergino Test, centrale verdediger Tim Ream, middenvelders Adams en Reina en aanvaller Right. Ze werden vervangen door Joe Scally, Miles Robinson, Yunus Musa, Malik Tillman en Fowler Balogan.

READ  Gabrielle Union viert haar verjaardag in het weekend met de Sikh IG-fotoshoot

Mexico-coach Jaime Lozano voegde rechtsback Jorge Sanchez en aanvaller Hirving Lozano in voor Julian Araujo en Julian Quinones.

Zowel de Verenigde Staten als Mexico bereiden zich nu voor op de Copa America van komende zomer, die van 20 juni tot en met 14 juli in de Verenigde Staten wordt gespeeld. Daarnaast kijken ze uit naar een mede-georganiseerd WK 2026. VS, Mexico en Canada.

‘Voor we het weten is het 2026,’ zei Berhalter.

Het doelpunt van Dexter Lembigisa in de 41e minuut bezorgde Jamaica een 1-0 overwinning op Panama in de wedstrijd op de derde plaats.

In dit verhaal is informatie van The Associated Press gebruikt.