april 27, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

USWNT vs. Vietnam Player Ratings: Sophia Smith valt op

Jeff CarlisleAmerikaanse voetbalverslaggever21 juli 2023, 23:18 ET4 minuten lezen

Hercules Gomez: Moeilijk te muggenziften USDNT na 3-goal overwinning

Ali Krieger en Hercules Gomez leiden het Amerikaanse damesteam naar een 3-0 overwinning op Vietnam.

AUCKLAND, Nieuw-Zeeland – Het Amerikaanse nationale damesteam behaalde het verwachte resultaat, misschien niet met de winstmarge die het verwachtte, maar verloor. Vietnam 3-0 in de 2023 FIFA World Cup-opener van de teams. Sophie Smith scoorde twee doelpunten in de eerste helft en Lindsay Horan voegde de derde toe.

In de 14e minuut versloeg Smith Vietnam-keeper Tran Thi Kim met zijn benen. Morgan had moeten toevoegen aan de Amerikaanse score, maar zijn penalty in de 44e minuut werd gered door Tran. Het werd aan Smith overgelaten om de voorsprong van de Amerikanen uit te breiden en scoorde diep in de blessuretijd van de eerste helft toen hij op doel schoot na een zwakke stoot van Tran.

De VS behielden hun territoriale dominantie in de tweede helft, waarbij Smith uiteindelijk het doel van Lindsay Horan assisteerde in de 77e minuut.

Dit is hoe het individu zich opstapelt.

Spelersbeoordelingen (0-10; 10=Best; 5=Gemiddeld. Geen beoordeling voor spelers die na 70 minuten worden geïntroduceerd.)

GK Alyssa Nahr, 6 — In de eerste helft raakte ze de bal vier keer aan. Het somt een stressvrije dag op.

Smith scoorde tweemaal en eindigde als derde in de 3-0 overwinning van de VS op Vietnam in hun WK-opener van 2023.Saeed Khan/AFP via Getty Images

DF Emily Fox, 5 — Ze verdedigde de kant goed genoeg, maar moest scherper zijn op de aanvallende helft. Hij miste in de 66e minuut een schitterende kans toen hij van dichtbij over de lat schoot.

TF Julie Ertz, 7 — Was in het begin niet scherp aan de bal, maar hield zich staande in het passen. Achter haar was haar gebruikelijke fysieke kracht.

DF Naomi Kirma, 8 — Koel en kalm aan de bal, gebruikte hij zijn tempo goed om de weinige aanvallen die Vietnam kon opbrengen te dwarsbomen. Zijn lange diagonale passes zorgden voor problemen voor Vietnam, waardoor er een strijd ontstond voor het tweede doelpunt van Smith.

DF Crystal Dunn, 6 — De aanvaller was een factor en zou er meer van moeten doen, vooral omdat Smith niet altijd goed contact heeft gehad met zijn teamgenoten.

MF Savannah DeMelo, 5 — Een allegaartje. Deed verdedigend veel goed werk, maar aanvallend was het een ander verhaal. Hij glipte Morgan met een scherpe pass door het doel, maar hij kreeg geen genoeg van de bal en moest meer impact maken.

MF Andy Sullivan, 6 — Ondersteunde de Amerikaanse aanval en won de bal terug wanneer ze die nodig had. Leidde het team met 16 verdedigende tackles.

MF Lindsay Horan7 — Een beetje wisselvallig in de eerste helft. Problemen duwden de bal vaak naar het midden, maar Smith had een hand in de opener. Na wat meer opwarming in de tweede helft, zorgde Cole voor de capper die cruciaal zou kunnen zijn als het doelsaldo de groep beslist.

FW Drievuldigheid Rodman, 6 — Had een vroege klop en een strafschop laat in de eerste helft om een ​​echte kracht te zijn in de eerste helft. Na de rust wat vervaagd.

FW Alex Morgan, 5 — Smith toonde zijn kwaliteit met een behendige aanraking die de tafel dekte voor de opener, maar Rodman slaagde er niet in een penalty binnen te werken.

FW Sophia Smith, 8 — De verwachtingen waren hooggespannen voor Smith die aan het toernooi deelnam en hij nam zijn goals goed op. Hoewel hij niet op zijn best was in termen van aaneengesloten spel, maakte hij belangrijke acties, waaronder assisteren bij Horans cruciale derde doelpunt.

Mensen met een handicap

FW Megan Rapinoe, 5 (op naar Morgan, 63″) — Zijn optreden in een Amerikaans shirt was zijn 200e, een indrukwekkende mijlpaal voor een iconische speler. Had een grote kans om het optreden te markeren met een doelpunt, maar schoot in de 71e minuut over.

MF Rose Lavelle, 6 (voor DiMelo, 63″) — De Amerikaanse aanval werd aangewakkerd nadat hij aan het toernooi meedeed, en hij rammelde laat aan de riem, maar het beste nieuws is dat hij op het veld kwam. Amerika zal haar later nodig hebben.

FW Alyssa Thompson, N/R (aan voor Rodman, 75″) — Een onvergetelijke dag voor de 18-jarige. Ze bracht veel energie op het veld.

DF Kelly O’Hara, N/R (aan voor Ton, 84″) — De veteraan kwam het veld op voor een late cameo en een ruwe tackle.

DF Sofia Huerta, N/R (aan voor Fox, 84″) — Haar korte tijd was kort van tempo.