april 29, 2024

USWNT verloor van Mexico in de CONCACAF W Gold Cup-knaller

Er werd maandagavond geschiedenis geschreven op het Dignity Health Sports Park in Carson, Californië, maar niet op die manier. Het Amerikaanse nationale damesteam Ze willen het vieren.

Voor Mexico is het echter een belangrijke beslissing die schokgolven door de voetbalwereld zal veroorzaken.

De USWNT verloor voor de tweede keer in 43 wedstrijden tegen Mexico en viel met 2-0 in een groepsfasewedstrijd van de Concacaf W Gold Cup. Bovendien vertegenwoordigde het de eerste nederlaag van de USWNT thuis tegen CONCACAF-oppositie sinds 2000, met een reeks van 80 wedstrijden (78 overwinningen, twee gelijke spelen). De laatste keer dat Mexico de USWNT versloeg Het was november 2010 Tijdens de Concacaf WK-kwalificatiewedstrijden.

De Mexicaanse Lisbeth Ovalle scoorde De openingstreffer in de 38e minuut. De Amerikaanse verdediger Becky Sauerbrunn probeerde de bal weg te werken bij de Oval, maar ze herwon het balbezit, dribbelde om doelman Alyssa Neher heen en schoof de bal in het net. Het doelpunt van Ovalle was het eerste doelpunt dat USWNT scoorde tegen CONCACAF-oppositie in 33 wedstrijden.

Trinity Rodman miste in de 89e minuut een kans op de gelijkmaker voor de VS, maar haar schot rolde naast de verre paal.

Minuten later stelde Mexico hun historische overwinning veilig, waarbij Mayra Pelayo de game-clincher toevoegde met een geweldige langeafstandsaanval in de tweede minuut van de blessuretijd.

“Niet alleen Concacaf, maar de hele wereld verhoogt voortdurend zijn niveau. Het helpt alle competities over de hele wereld, en Mexico is absoluut een resultaat van hun competitie”, zei USWNT-aanvaller Alex Morgan na de nederlaag. “CONCACAF is niet meer zoals het was toen we veertien jaar geleden voor het laatst verloren van Mexico.”

READ  James Harden van Clippers - 'kan zich meten met iedereen' voor titelrun

Het was de eerste nederlaag voor de USWNT onder interim-coach Twila Kilgore, die het roer overnam na de teleurstellende prestatie van de ploeg afgelopen zomer. Wereldbeker. Emma Hayes zal later dit voorjaar de leiding overnemen van Kilgore.

Door de overwinning won Mexico – dat zich niet plaatste voor het WK van 2023 – Groep A, terwijl de Verenigde Staten tweede werden. Bij aanvang van de wedstrijd van maandagavond zijn beide teams al door naar de kwartfinales van de eerste CONCACAF W Gold Cup.

De USWNT versloeg zijn tegenstanders met 9-0 in de voorgaande twee W Gold Cup-wedstrijden en versloeg de Dominicaanse Republiek met 5-0 en Argentinië met 4-0 om zijn plek in de volgende ronde van het toernooi veilig te stellen.