april 25, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

UConn versloeg Miami in de titelwedstrijd van het NCAA Men’s Basketball Championship

(CNN) De als vierde geplaatste UConn ging door naar het NCAA-basketbalkampioenschap voor heren na een overwinning van 72-59 op nr. 5 Miami in de Final Four op zaterdag.

Dit is de eerste NCAA National Championship-wedstrijd voor de UConn Huskies sinds 2014.

De Huskies kenden een snelle start op zaterdag en gingen met 9-0 in de eerste vijf minuten van de wedstrijd. De Miami Hurricanes probeerden terug in de wedstrijd te kruipen, maar uiteindelijk vielen de schoten niet voor de ploeg. Met een stijging van 10 punten sloeg UConn-aanvaller Alex Garaban een driepunter neer bij de zoemer om de Huskies een voorsprong van 37-24 te geven op weg naar de helft.

De sterke start van UConn zette zich voort in de tweede helft, waardoor de voorsprong werd uitgebreid tot 20 punten voordat de schoten van de Hurricanes begonnen te vallen. Miami bracht de voorsprong opnieuw terug tot 10 punten voordat de Huskies weer in een stroomversnelling kwamen.

Husky’s sterrencentrum Adama Sanoko houdt zich aan de ramadan en zijn dominantie wordt gevoed door eerdere beweringen dat hij sinaasappels en kokoswater zal eten. Hij eindigde de wedstrijd met 21 punten en 10 rebounds. Bewaker Jordan Hawkins, die twijfelachtig was om te spelen met een niet-Covid-ziekte, voegde 13 punten toe.

UConn-hoofdcoach Don Hurley gaf alle eer voor het succes van het team aan zijn technische staf en spelers.

“Ik ben blij dat ik het juiste type mensen heb kunnen aantrekken om me op dit punt te krijgen”, vertelde Hurley aan de CBS-uitzending. “De technische staf, deze geweldige spelers en ik waarderen natuurlijk de Universiteit van Connecticut. Ze waagden niet zo lang geleden een gokje op een man die een middelbare schoolcoach was. Wat een zegen en ongelooflijk dankbaar. … We hebben gewerkt hard. Vijf voor een tijdje.”

READ  Jets QB Zach Wilson, als Mike White, begint tegen de Jaguars

Eerder zaterdag verbaasde nr. 5 San Diego State nr. 9 Florida Atlantic in de laatste seconden, won met 72-71 en ging door naar zijn eerste NCAA-titelwedstrijd. Met een achterstand van 71-70 met nog twee seconden te gaan, sloeg de Azteekse bewaker Lamond Butler een pull-up jumper bij de zoemer om de school naar de nationale kampioenswedstrijd te sturen.

De Huskies zullen nu het vijfde nationale kampioenschap van het programma winnen wanneer ze het maandagavond opnemen tegen San Diego State in het NRG Stadium in Houston.