juli 15, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Toen ik 20 uur online ging, kwam er een e-mail van het hoofd van mijn ISP – Ars Technica

Toen ik 20 uur online ging, kwam er een e-mail van het hoofd van mijn ISP – Ars Technica

Knal Edwards | Orische Lawson | Getty-afbeeldingen

“Toen ik vanmorgen het systeem controleerde, zag ik dat uw account al meer dan 20 uur was ingelogd”, begon een e-mail uit december 1998 van het hoofd van mijn toenmalige inbel-internetprovider (ISP). Onze service is onbeperkt, maar we vereisen wel dat u Connect gebruikt terwijl u bent ingelogd.

Nu iedereen 24/7 online lijkt te zijn via smartphones en breedband, zou ik raar zijn als ik Hij was niet online voor 20 uur achter elkaar. Maar 1998 in Raleigh, North Carolina was anders. In het tijdperk van koperen telefoonlijnen en inbelmodems was internettoegang meestal niet altijd een voorwaarde voor een thuisgebruiker in de Verenigde Staten. Elke bezette telefoonlijn betekent dat een andere ISP-klant er geen gebruik van kan maken – en niemand kan jou ook bellen.

Maar ik loop op de zaken vooruit – waarom heb ik een e-mail uit 1998?

Een stem uit het verleden

Bewaar alles. het is gewoon Wat ik doe.

Als gegevensarchivaris ben ik tijdens mijn werk goed van pas gekomen Professioneel leven Schrijven over technologie. Ongeveer acht jaar geleden besloot ik mijn archieven door te spitten op zoek naar oude e-mailbestanden en ze allemaal te importeren in Apple Mail voor OS X, ze chronologisch te ordenen zodat ik ze allemaal op één plek kon bekijken. Ik heb e-mails gevonden die teruggaan tot 1995, toen ik in plaats daarvan een POP3-client begon te gebruiken Pijnboom. Terwijl ik door e-mails uit 1998 bladerde, kwam ik een vreemd goudklompje tegen uit een ander tijdperk dat me wegblies.

WIE: Eugene J. Forney III
Datum: 18 december 1998 om 11:21 uur
Onderwerp: 20 uur achter elkaar op internet

Bedankt dat je Networks je internetservice hebt laten verzorgen.

Ik schrijf omdat ik vanmorgen het systeem aan het controleren was
U merkt dat u al meer dan 20 uur bent ingelogd op uw account.

Onze service is onbeperkt, maar we vragen je echt om het te gebruiken
Maak verbinding terwijl u bent ingelogd. Dit was soms niet het geval met
jouw rekening.

Wij moeten u vragen maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de verbinding dan wordt verbroken
een bepaalde sessie. Onze middelen zullen onder veel klanten worden gedeeld,
En de enige manier om dit te bereiken, is door mensen te sluiten
contact opnemen wanneer ze het niet actief gebruiken.

Help hierbij door de instellingen van de kiezer te controleren en in te stellen
Om de verbinding te verbreken na 30 minuten inactiviteit. Gelieve ook het vinkje weg te halen
De optie in je e-mailprogramma die automatisch elke 10 minuten mail controleert
minuten, of stel het in op een getal groter dan 30 minuten.

Als u hulp nodig heeft bij het vinden van deze instellingen of als u dit wilt bespreken
Verder kunt u contact met mij opnemen op dit e-mailadres of op ons kantoor op
518-0351 of 518-8034.

Jane Forney

Ik herinner me vaag dat ik deze e-mail ontving en dacht dat het dom was omdat de verbinding zogenaamd “onbeperkt” was. Mijn familie betaalde NetWorks een maandelijks bedrag ($ 24,95 “gezinsabonnement” voor 3 gebruikers-ID’s) waarmee ik, mijn ouders en mijn broer zo vaak online konden gaan als we wilden – althans dat dacht ik. Ik liet de e-mail aan mijn vader zien, die hem negeerde.

READ  Apple blokkeert sommige iMessages, maar er is een oplossing, zegt Beeper

Tussen 1995 en 2000 gebruikte ik een inbel-ISP, wat betekent dat ik verbinding moest maken met mijn ISP via een gewone koperen telefoonlijn en een inbelmodem die in de loop der jaren tussen 14,4 kbps en 56 kbps liep. Aangezien de meeste mensen hun telefoonlijn ook gebruiken om met hun stem te spreken, was er een onderliggende veronderstelling dat de meeste oproepen naar de ISP tijdelijk zouden zijn. Als uw lijn bezet is, mist u inkomende oproepen. In mijn situatie hebben mijn ouders in 1993 exclusief voor mijn BBS een tweede telefoonlijn opgezet, zodat ik zoveel tijd op internet kon doorbrengen als nodig was zonder me zorgen te hoeven maken over het blokkeren van inkomende telefoontjes naar mijn familie.

Een van de belangrijkste problemen die ik met de e-mail had, was dat er werd gesuggereerd dat ik mijn internetverbinding gedurende die 20 uur niet had gebruikt. Ik ben er vrij zeker van dat ik het heb gebruikt, en niet alleen om elke 30 minuten automatisch e-mail te checken, zoals e-mail suggereert.

Bing Edwards belde CompuServe vanuit een hotel tijdens een gezinsuitje naar Texas met een Tandy 1800HD-laptop op 10 augustus 1998.
In zoomen / Bing Edwards belde CompuServe vanuit een hotel tijdens een gezinsuitje naar Texas met een Tandy 1800HD-laptop op 10 augustus 1998.

Bing Edwards

Mijn eerste avonturen op modems (met BBS) waren in 1992, dus eind 1998 voelde ik me een internetveteraan. Ik onderhoud een website Mijn eigen En een voor het bedrijf van mijn vader. Vroeger speelde ik veel paddenstoelenen MUD’s en Ultieme Onlineen ik was ook actief in een multi-user grafische chat genaamd wereld weg. gebruikt ICQ Om met vrienden te praten en in dammen te sorteren Hé hé! spellen. Er was veel te doen op internet, zelfs in 1998.

READ  AMD Ryzen Threadripper 5990X CPU overgeklokt tot 4,82GHz, 100.000 punten verpletterend in Cinebench R23 en 80% hoge prestaties tegen stock-chip

Maar de laatste tijd heb ik nagedacht: is er een andere manier om precies te zien wat ik die dag aan het doen was? Ik heb de meeste van mijn bestanden uit die tijd, dus ik heb ze onlangs bekeken en ontdekte records van MUSH (Text File Texts) van 16 december en van MUD een paar dagen later. Ik vond ook enkele WorldsAway-screenshots uit die tijd. Op WorldsAway krijg je ongeveer elk uur wereldvaluta als je verbonden blijft, dus soms heb ik gewoon inactief gewerkt met een speciaal hulpmiddel dat ervoor zorgt dat je niet wordt getrapt.

Screenshot gemaakt door Benj Edwards van WorldsAway, een online grafische chatwereld, op 12 december 1998. Benj is de blauwe man aan de rechterkant.
In zoomen / Screenshot gemaakt door Benj Edwards van WorldsAway, een online grafische chatwereld, op 12 december 1998. Benj is de blauwe man aan de rechterkant.

Bing Edwards

18 december was een vrijdag. Als je de tijd van de e-mail (11:21 uur) neemt en daar 20 uur van aftrekt, betekent dit dat de communicatie op donderdag 17 december rond 15:21 uur begon. Volgens een oude middelbare schoolkalender die ik vond, zou de kerstvakantie de volgende maandag beginnen en de 18e was een inhaaldag voor de toets, dus het was waarschijnlijk een vrije dag. Het is dus heel goed mogelijk dat ik de hele nacht wakker blijf terwijl ik over de informatiesnelweg vaar.

Screenshot van gedecodeerde Benj-activiteit op AbsoluteMUSH via de zMUD-client op 21 juli 1998. Ook ingediend: Netscape, Ultima Online, ICQ - allemaal geleverd via een 33,6 kbps inbelmodemverbinding met NetWorks.
In zoomen / Screenshot van gedecodeerde Benj-activiteit op AbsoluteMUSH via de zMUD-client op 21 juli 1998. Ook ingediend: Netscape, Ultima Online, ICQ – allemaal geleverd via een 33,6 kbps inbelmodemverbinding met NetWorks.

Bing Edwards

Sessies van twintig uur, hoewel zeldzaam, waren ongehoord. Ik herinner me specifiek dat ik rond 1994 20 uur achter elkaar bij MUSH verbleef toen ik verbinding maakte via de dataswitch van de NC State University (vóór het begin van het binnenlandse ISP-tijdperk).

Het was mijn eerste ISP Nando.netbeheerd door mijn plaatselijke krant, The News and Observer, in Raleigh, vanaf 1994. In 1996 besloot Nando zijn ISP-bedrijf aan MindSpring te verkopen. Terwijl veel gezinnen zich tot MindSpring wendden, koos mijn vader voor NetWorks, een start-up van eigen bodem die een soepele overgang en een redelijke prijs beloofde voor maandelijkse toegang tot “onbeperkt” internet. Volgens een e-mail die ik in mijn archieven vond, had NetWorks in 2000 ongeveer 2500 abonnees.

ISP-standpunt

Toen ik dieper in mijn archieven groef, ontdekte ik soortgelijke e-mails van NetWorks of zijn president Gene Fourney uit 1999 en 2000, waarin werd aangegeven dat er 24 uur per dag contact was zonder activiteit. Iets eerder, op 3 december 1998, bedankte hij mij (op onpersoonlijke wijze, in de vorm van een brief) voor “het werken aan vermindering [my] gebruik’, wat suggereert dat het bij NetWorks gebruikelijk was om het aantal werkloze bellers via telefoonlijnen te verminderen.

READ  Geluidsarme versterker om weerstandsruis te meten

Blijkbaar was dit destijds ook een probleem met andere ISP’s. Na het plaatsen van de e-mail op 18 december 1998 onlangs op Twitteren En de lucht is blauw, begon ik te horen van voormalige ISP-medewerkers. op Twitter, Jim Antonio boeken“Ik werkte met een kleine inbel-ISP 95-98 en we zullen hetzelfde doen: zware gebruikers waarschuwen voor hun gebruik. We hebben dit niet vaak gedaan, maar we hadden een paar gebruikers die nooit de verbinding verbraken. We raden ze aan over te stappen op ISDN, dat een onbeperkte optie heeft.”

Nog een Twitter-gebruiker boeken“Ik werkte eind jaren 90 met een kleine inbel-ISP. Op vrijdagavond belden mensen soms en klaagden over bezetsignalen als een van de inbelgroepen vol was. Ik controleerde het systeem en reset de poorten van degene die het langst verbonden was om wat lijnen vrij te maken.”

Zelfs AOL had een probleem met hun onbeperkte internetabonnementen. Na de overstap van facturering per uur naar onbeperkt bellen in oktober 1996 waren vijf klanten woedend Rechtszaak tegen AOL Omdat de toegenomen vraag de netwerken van AOL heeft verstopt. (Voordien was AOL $ 9,95 per maand met vijf gratis uren, plus $ 2,95 voor elk extra uur, of $ 19,95 voor 20 gratis uren, plus $ 2,95 voor elk extra uur.)

Interessant is dat terwijl ik me in 1998 aanvankelijk concentreerde op de vermeende onrechtvaardigheid van het niet hebben van vrijwel “onbeperkte” internettijd (of de implicaties ervan via e-mail), ik me vandaag inleef in de beperkingen van het bezetten van een telefoonlijn die andere klanten zouden kunnen gebruiken.

Tegenwoordig is Gene Forney de CEO van het in Denver gevestigde IT-bedrijf TechnologyWest. Ik dacht dat dit verhaal niet compleet zou zijn tenzij ik probeerde contact met hem op te nemen. Ik e-mailde hem, stelde hem destijds wat vragen over Networks, maar hij was niet geïnteresseerd in de herinneringen. “Ik ga niet terugkomen op een probleem dat ik in 1998 had met netwerken”, schreef Forney. “De tijden in 2023 zijn heel anders dan in 1998. Ik weet niet zeker waarom iemand de moeite zou nemen om de 28.000 dagen van de Dial uit 1998 opnieuw te bekijken.”

Ik vind het een beetje grappig dat Forney zelfs na 25 jaar nog steeds de hardwerkende beheerder speelt en ik de rebelse jongen ben die internetbronnen misbruikt. De toon houdt stand. Hij is de baas, en dat vind ik eerlijk gezegd niet erg; Forney is hier niet de slechterik. Hij probeerde een klein bedrijfje te runnen en ik heb NetWorks als ISP altijd gewaardeerd. Poëtisch gezien herinnert zijn e-mail uit 1998 ons eraan dat er een ander pad in het leven is dat niet constant wordt benaderd, ook al was dat in 1998 niet zijn bedoeling. Gezien het feit dat zoveel mensen tegenwoordig vrijwillig grenzen stellen aan de schermtijd (meestal vanwege de altijd beschikbare sociale media), had hij me misschien een plezier gedaan.