mei 30, 2023

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

The Lord of the Rings: Gollum mist het karakter van Tolkiens epos

Een ding dat je niet kunt zeggen over de goblins van JRR Tolkien is dat ze geen persoonlijkheid hebben. De algemene fantasie Orc mag dan een enorme domme idioot zijn, maar voor Tolkien was dit zijn belangrijkste manier om humor in zijn donkerste momenten te injecteren. in de ban van de Ring. Geen Ork riep “Vlees staat op het menu, jongens!” in de boeken, maar de Peter Jackson-trilogie had gelijk.

Dit was in mijn gedachten toen ik aan het spelen was In de ban van de ring: Gollum, het nieuwe op LotR geïnspireerde actie-avontuur van Daedalic Entertainment. Kort na het voltooien van de tutorial from Gollem, Ik werd gevangen genomen door de bendes van Sauron (canon), gemarteld (canon) en in een slavenkuil in Mordor gegooid (canon, geen spoiler!). Een gebochelde, gepantserde ork schreeuwde tegen me – Gollum – om uit mijn kerker te komen en een rij slaven te volgen naar een zwarte ijzeren lift. Het was een enorme domme idioot, in een grote kamer van steen en metaal, met een griezelige dame in het midden die uitriep: “Het oog ziet alles! Het oog weet alles!”

Maar ik kon de joystick naar voren duwen en zijn benen lopen zolang het me amuseerde. Hij liet gewoon het geblaf van een andere NPC horen – zoals “Beweeg over, slaaf!” – en zwiepte opnieuw met zijn arm door zijn solo-animatie. Alle persoonlijke stukjes die je in de eerste paar uur hebt gevonden Gollem Het waren zo ongeveer de mensen voor wie ik mezelf spaarde.

Foto: Daedalic Entertainment/Nacon

Sterker nog, ik zou eindeloos op twee benen kunnen lopen elk De NPC is in de kamer, inclusief de enge dame. De orcs hadden wat extra geblaf dat ze me niet dicht bij hen lieten komen, maar er was absoluut niets dat me ervan weerhield om weg te dwalen. Ik zou elke orc kunnen betreden in elke hoek van elke kamer waar het spel me naartoe zou brengen. Ik kan op en neer springen. Ik zou dat een beastmaster orc kunnen aandoen omdat hij dreigde zijn monsters te voeren. Dat kon ik de meester van de mijn aandoen omdat hij me een waardeloze graver noemde.

Ik deed dit vaak, terwijl ik met Gollum van de ene door goblins geteisterde kamer naar de andere liep, om te kijken of iemand zou reageren op mijn wispelturige capriolen. Niemand deed het. In plaats daarvan moest ik een stal opzetten en doen wat de National Barking Council me had opgedragen, een reeks van wat ik ‘slavenopdrachten’ zou noemen.

Op het eerste gezicht waren dit allemaal verschillende dingen, maar mechanisch nodigden ze me allemaal uit om door een gebied te navigeren dat er cool uitzag, maar eigenlijk maar één bedoeld pad had. Soms verstopte ik me in de buurt. Soms klim ik. Soms race ik tegen een timer. Als ik ooit het spoor zou verliezen, kon ik op de afspeelknop drukken om “Gollum Sense” te activeren, waardoor de wereld in grijstinten veranderde en enkele feloranje slierten werden weergegeven die in de richting bewogen die ik moest kiezen, alsof de Daedalic signalen wantrouwde. omgeving van het spel.

Uiteindelijk liep Gollum plichtsgetrouw zijn cel binnen en drukte plichtsgetrouw op X om te gaan slapen, in de veronderstelling dat er na een dag slavenmissies zeker een snelle scène zou zijn die het spel versnelt. Helaas stond ik de volgende dag op en herhaalde mijn wandeling naar dezelfde lift (er was deze keer geen enge dame) en door dezelfde deuropening waar andere slaven door een rooster op me spuugden om meer slavenwerk te doen.

mijn tijd met Gollem Het is netjes verdeeld in traversale uitdagingen, gesimuleerd lopen (eigenlijk kruipen) en een reeks dialoogopties. Daedalic promootte het spel als een kans om echt de gebroken geest binnen te dringen van het minste slachtoffer van Saurons wreedheid. In ongeveer twee uur van mijn ervaring vermoed ik dat Daedalic vervolgens de Smeagol/Gollum-dynamiek toepaste op subtielere keuzes dan die ik tegenkwam.

In een donkere grot, verlicht door een klein vuurtje en een lichtstraal uit de lucht, hurkte Gollum met zijn rug naar

Foto: Daedalic Entertainment/Nacon

Maar zelfs in de minder belangrijke informele dialoogopties die ik heb gezien, Gollem Het lijkt gebaseerd te zijn op Gollums ogenschijnlijk valse ‘karakters’-interpretatie van Tolkiens geschriften. in in de ban van de RingHet is niet dat Gollum slecht is en Smeagol een slimme, lieve jongen is, tenzij hij iets verkeerd heeft gedaan. Smeagol is gewoon een passieve en laffe stem, die naast Gollums gewelddadige en krankzinnige stem zit. Sam noemt hem “Slinker en Stinker”, niet “schattig en cool”.

makkelijk antwoord op In de ban van de ring: Gollum is om luchtig te vragen: “Waarom zou je uit The Lord of the Rings een spel over Gollum maken?” Maar je kunt je allerlei manieren voorstellen om een ​​geweldige videogame over Gollum te maken. Je zou in ieder geval Gollum’s Idiot Fishing for Mobile eens moeten bekijken! ik zal 100% Zonder titel ganzenspelLeuke stijl met key beats in de ban van de Ring. Ik ging op zoek naar strategieën voor een ‘puzzelspel’ voor het bouwen van een kaartspel waarin je speelt tegen de verdwaalde goblins die in je zwembad ronddwalen en uiteindelijk tegen de eindbaas, die bedrieger Bilbo Baggins.

Een betere vraag is: “Waarom deed je dat?” dit Een videogame over Gollum? “Als je een simulatiespel gaat maken over een dystopisch wezen in een dystopische situatie, dan is het zinvol en meeslepend, of het moet Het is een Heeheehoohoo-factor. Gebaseerd op trailers en hints gegeven in openingstijden GollemIk weet dat er een gameplay aan de andere kant van Mordor in petto is. Maar het gebrek aan persoonlijkheid heeft de ondergang van het opslagbestand al bezegeld (angst, drums in de diepte). Ik heb deze kobolden eerder gezien. Je hebt deze Mordor eerder gezien. Het is een versie van Midden-aarde die vrij eenvoudig wordt gespeeld, maar zonder de creativiteit of flexibiliteit om de onderdompeling te behouden.

Ik was niet opgesloten in een kerker door orcs. Ik werd ook gevangen gezet voor een spel dat wilde dat ik acht dog-tags vond van acht slavenlichamen die in de mijnen verborgen waren voordat ik verder kon gaan met het niet-slavengedeelte van het spel. De herinnering aan Strawberry heeft Frodo misschien door Mordor heen gehouden, maar ik kan het spel uitschakelen.

In de ban van de ring: Gollum Het werd op 25 mei uitgebracht op Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One en Xbox Series X. De game is beoordeeld op PS5 met behulp van een pre-downloadcode van Daedalic Entertainment. Vox Media heeft partnerschappen. Deze hebben geen invloed op de redactionele inhoud, hoewel Vox Media commissies kan verdienen voor producten die via gelieerde links zijn gekocht. Je kunt vinden Aanvullende informatie over het ethisch beleid van Polygon hier.

READ  Een waarschuwing voor een dodelijke zonnestorm is onthuld en het is angstaanjagender dan we wisten