mei 3, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Talia von Olhoven's buzzer-beater op nummer 3 geeft nummer 11 Oregon State een verbluffende 79-77 overwinning op nummer 9 UCLA.

CORVALLIS – Het grootste damesbasketbalpubliek in het Gale Coliseum dit seizoen zal een beetje extra moeten betalen voor hun kaartjes bij het verlaten van het gebouw na wat ze vrijdagavond hebben gezien.

Talia von Olhoffen sloeg een career-high 3-pointer zonder dat er nog tijd over was, waardoor nr. 11 Oregon State een 79-77 overwinning behaalde op nr. 9 UCLA. Het zorgde voor een verbluffende finish toen de twee teams in de laatste 6,6 seconden samen 10 punten behaalden.

Oregon State (21-3, 10-3 Pac-12) heeft de tweede plaats veroverd in de Pac-12, één wedstrijd achter de eerste plaats Stanford. Een menigte van 8.525 mensen keek vol ontzag en verbazing, waaronder 2.369 studenten, naar een schoolrecord voor een damesbasketbalwedstrijd.

De Beavers, die het grootste deel van de wedstrijd speelden zonder hun topscorer en rebounder in Raegan Beers, orkestreerden een spannende rally in de laatste 2:30 uur om hun zesde wedstrijd op rij te winnen.

Met een achterstand van 72-65 liep OSU negen punten op rij weg om een ​​voorsprong van twee punten te nemen met nog 15 seconden te gaan na twee vrije worpen van Timea Gardiner. Het bleek dat beide teams net aan het opwarmen waren.

Als eerste was UCLA aan de beurt, waar Angela Dugalic een driepunter sloeg met nog 6,6 seconden te gaan. Vervolgens, nadat de teams drie time-outs hadden gecalld, nam Von Olhoffen een inkomende pass, reed van een hoog scherm af voor een lay-up en een OSU-voorsprong van 77-76.

De Bruins (19-5, 8-5) waren nog niet klaar. Lauren Bates, die UCLA leidde met 24 punten, raakte kalm een ​​springer van 4,5 meter in 1,1 seconde om de Bruins weer op voorsprong te zetten. Daardoor had Oregon State één pass en één schot om te winnen. Lily Hansford voerde de bal naar Von Olhoffen, die vlak achter de driepuntslijn rond de bovenkant van de sleutel cirkelde en het winnende doelpunt neerhaalde.

READ  Pelicans-ster Zion Williamson is enkele weken out met een hamstringblessure

Von Olhoven sloeg vier driepunters en leidde Oregon State met 22 punten. Gardiner stond met 21 punten achter von Olhoffen.

De Oregon State Bears verloren een minuut in het tweede kwart. Terwijl hij zich verdedigde onder de UCLA-mand, nam Beers een harde elleboog tegen de neus van UCLA's Kiki Rice en zakte op de grond. Er was na de wedstrijd geen direct nieuws over de blessure of toestand van Bears.

UCLA leidde met 34-32 na een wilde eerste helft waarin de Bears de wedstrijd verlieten, twee opzettelijke fouten en één technische fout, en OSU probeerde uit te vinden hoe hij het hoofd moest bieden zonder zijn topscorer.

De Beavers scoorden de laatste acht punten van het eerste kwart en namen een voorsprong van 12-11. Bears verliet de wedstrijd 56 seconden in het tweede kwart, wat de Beavers van streek maakte. Maar OSU bleef in het spel en handelde verschillende keren met UCLA. Londen Jones van de Bruins scoorde in de laatste minuut een doelpunt en bezorgde UCLA tijdens de rust de leiding.

UCLA leidde tijdens het derde kwartaal met maar liefst zeven punten, maar de Beavers brulden terug. Gardiner sloeg een 3-pointer op de zoemer en bracht de stand in evenwicht op 58-58, op weg naar de vierde.

OSU ruilde manden vroeg in de vierde inning, maar USC nam de controle over nadat Rice een driepunter sloeg met 7:58 over om de Bruins op een voorsprong van 65-62 te zetten. Een paar minuten later wist UCLA de voorsprong uit te breiden naar zeven punten, maar dat was niet genoeg om de stijgende Beavers tegen te houden.

READ  Hollinger: James Harden en Damian Lillard kunnen de grenzen bepalen van de empowerment van NBA-spelers

Oregon State voltooit zijn homestand dit weekend om 12.00 uur op zondag wanneer de Beavers het opnemen tegen nr. 10 USC in Gill Coliseum.

– Nick Daschel behandelt voetbal, basketbal en andere onderwerpen die verband houden met atletiek in Oregon State. Neem contact met hem op via 360-607-4824, [email protected] of @nikdashiel.

Onze journalistiek heeft uw steun nodig. Abonneer u vandaag nog op OregonLive.com.