mei 4, 2024

Steve Kerr verdedigt het lage minutentotaal van Stephen Curry na verlies

MINNEAPOLIS – Golden State Warriors-bewaker Stephen Curry keek vanaf de bank toe terwijl zijn team de ene klap na de andere kreeg van de Minnesota Timberwolves in het vierde kwart van hun uiteindelijke 114-110 nederlaag op zondagavond.

Hij was er klaar voor en verwachtte terug te keren, maar bleef elf minuten achter elkaar op de bank.

Nadat hij de wedstrijd had verlaten met nog vier minuten te gaan in het derde kwart, kwam Curry pas iets meer dan zes minuten in het vierde kwart weer binnen. Het gaf hen een duwtje in de rug, maar het kwaad was al geschied.

“Ik wil zoveel mogelijk minuten spelen als ik fris ben en daartoe in staat ben, dus ik kom een ​​beetje tekort [surprised] “Ze wisten dat ze een punt aan het maken waren”, zei Curry, die uiteindelijk maar dertig minuten speelde. “Onze voorsprong was aan het verdwijnen.”

Curry scoorde 31 punten bij 9-van-21-schieten in 30 minuten, waaronder vijf driepunters. De score van Golden State was plus 6 in de minuten dat Curry op het veld stond, en min 10 als hij niet op het veld stond.

Maar Warriors-coach Steve Kerr is niet bereid dit laatste verlies aan Curry's minuten te wijten.

“We kunnen niet van Steve verwachten dat hij wedstrijd voor wedstrijd rijdt”, zei Kerr. “We hebben de last van deze franchise al vijftien jaar op zijn schouders gelegd. We kunnen niet van hem verwachten dat hij 35 minuten speelt. Als je wilt zeggen dat hij 30 minuten speelde in plaats van 32, dan is dat het verschil tussen winnen en verliezen.” .” 'Forfait, dat vind ik prima. We proberen het spel te winnen. We proberen hem ook fris te houden.'

READ  De Angels slaan de langste homerun van Shohei Ohtani in het MLB-seizoen 2023

Tegen de Indiana Pacers op vrijdag – een wedstrijd waarin de Warriors moeite hadden om enige urgentie of connectie te vinden – speelde Curry 35 minuten, inclusief het hele vierde kwart.

“Ik speelde het hele vierde kwart tegen Indiana en het werkte niet, het werkte niet [against Minnesota]. ‘We moeten ergens in het midden zoeken,’ zei Curry.

Hij voegde eraan toe: “De situatie zal zichzelf in realtime bepalen. Elke wedstrijd is belangrijk omdat we dicht bij de andere kant van het klassement komen, waarvan we nooit hadden gedacht dat we die zouden bereiken. Niemand zal met de witte vlag zwaaien en zeggen dat we dat zullen doen.” stuur het op. Als dat betekent dat ik meer minuten moet spelen, ben ik er klaar voor.' 'Daarmee.'

Nog maar twee weken geleden wilden de Golden State Warriors het toernooi graag verlaten om een ​​plaats in de top zes veilig te stellen. Maar nu, zoals Carey liet doorschemeren, hangt hun hoop op slechts een plaats in de top 10 aan een zijden draadje. Ze staan ​​één wedstrijd achter op de Houston Rockets – een van de populairste teams in de competitie op dit moment, met een winning streak van acht wedstrijden.

Golden State staat twee wedstrijden achter de Los Angeles Lakers op de negende plaats.

Eerder deze week zei Curry dat het hem niet zoveel kon schelen waar de Warriors eindigden in de play-offrace, alleen dat ze de laatste reeks wedstrijden in het reguliere seizoen besteedden aan het opbouwen van gewoonten die hen in staat stellen te overleven en door te gaan naar de play-offs.

READ  Tom Brady heeft aangekondigd dat hij volgend seizoen terugkeert naar de Tampa Bay Buccaneers

“Wat Steve zegt is dat als we geen gewoontes aanleren, het er niet toe doet,” zei Kerr. “Je speelt het, je doet het niet. Als je de gewoonten niet hebt, ga je nergens heen.”

Vóór de wedstrijd van zondag waren energie en focus de grootste gewoonten die moesten worden aangepakt. Dat waren de meest problematische op het gebied van transitieverdediging, schotselectie, lichamelijkheid en communicatie tegen de Pacers.

Ze vallen allemaal onder wat de Warriors classificeren als ‘verblijven’ – waarbij iemand de planken niet laat crashen of zich snel terugtrekt om te verdedigen. In plaats daarvan staan ​​ze daar gewoon.

De Warriors vinden dat hun gewoonten veel zijn verbeterd ten opzichte van de Timberwolves. Kerr ging zelfs zo ver dat hij zei dat als zijn team zou concurreren zoals ze de afgelopen twaalf wedstrijden in Minnesota hebben gedaan, ze zichzelf in een positie zullen brengen om iets te doen.

Er is één kanttekening: verbetering heeft niet tot overwinning geleid. Om die reden zei Draymond Green dat het optreden van zondag geen sprankje hoop mag zijn.

“We blijven verliezen”, zei Green. “Dit is niet bemoedigend.”