maart 29, 2024

Serena Williams’ terugkeer naar Wimbledon eindigt met een dramatische nederlaag tegen Harmony Tan

Serena Williams' terugkeer naar Wimbledon eindigt met een dramatische nederlaag tegen Harmony Tan

Williams keek op de tribune naar haar familie en verloor een krappe eerste set voordat ze Game Two op Centre Court, de locatie van zeven van haar 23 Grand Slam-titels, gelijkspelde.

Ze werd gescheiden in de derde set, maar Tan toonde haar veerkracht door terug te vechten en een spannende laatste set te pakken bij de tiebreak.

Op de vraag of dit de laatste Wimbledon van haar ontluikende carrière was, zei Williams dat het een vraag was die ze “niet kan beantwoorden”.

“Wie weet waar ik zal verschijnen?” Ze voegde eraan toe.

Williams Ze speelde haar eerste competitieve wedstrijd Bijna een jaar lang werkte hij vorige week in Eastbourne samen met Ons Jabeur voor een dubbelspel. Het paar bereikte de halve finale, maar moest zich terugtrekken nadat Jaber zijn knie had geblesseerd.

Dinsdag keerde ze terug naar het langverwachte enkelspel, een jaar nadat ze zich had teruggetrokken voor haar laatste wedstrijd in de eerste ronde op Wimbledon.

Het momentum verschoof tussen de spelers in de loop van de drie uur en 10 minuten durende impasse – eerst in het voordeel van Tan toen ze de eerste set pakte, daarna richting Williams toen ze de tweede set binnenging.

Het leek erop dat de 40-jarige Williams zou winnen in de play-off toen ze de overwinning opdiende, maar de memorabele comeback was dat niet.

Tan kwam terug om te breken bij 5-5, en ondanks het niet omzetten van het matchpunt op 6-5, maakte ze geen fout toen ze een tweede kans kreeg in de tiebreak.

Als 115e in de wereld speelde Tan haar eerste grote gelijkspel voor Wimbledon en negende in alle grote toernooien.

READ  Britse commissie volgende Europese tournee in gevecht met LIV

“Toen ik de loting zag, was ik echt bang”, zei ze na de wedstrijd. “Het is Serena Williams – ze is een legende. Ik dacht: ‘Oh mijn god, hoe kan ik spelen?’ “En als ik een of twee wedstrijden kan winnen, is dat heel goed voor mij.”

Onder de schijnwerpers op het middenveld deed Tan comfortabel meer dan dat – zegevieren over een van de grootste atleten die de sport ooit heeft gezien.

“Voor mij op de eerste Wimbledon is het geweldig. Gewoon geweldig,” voegde ze eraan toe, worstelend om de woorden te vinden om haar gevoelens vast te leggen.

Het blijft onduidelijk of dit de finale van Williams op Wimbledon wordt. Toen haar werd gevraagd om haar kampioenschappen nalatenschap samen te vatten, was ze kort, zij het ingetogen.

“Ik denk dat ik behoorlijk sterk ben op het gras”, zei ze. “Misschien niet vandaag, maar hij is daar heel sterk.”

Nadal, Swiatek presenteert

In de eerder op dinsdag gespeelde wedstrijden op Centre Court waren er overwinningen voor French Open-kampioen Rafael Nadal en Ega Swiatek.

Tweevoudig Wimbledon-winnaar Nadal ontsnapte uit angst om Francisco Cirondolo met 6-4 6-3 3-6 6-4 te verslaan toen hij zijn zoektocht naar een Grand Slam-titel begon, terwijl Swiatek haar 36e overwinning op rij boekte met een overwinning. Jana Fit 6-0, 6-3.

Nadal, die vorig jaar het toernooi miste vanwege een blessure, kreeg een staande ovatie op Central Court, waar hij zwaar op de proef werd gesteld door de Argentijn Serondolo.

Nadal arriveert om terug te keren tegen Serondolo.

De Spanjaard leek op weg naar een routinezege toen hij 2-0 was en brak in de derde set, maar de vrij slingerende Cerondolo vocht zich terug met een dubbele break om de set te winnen.

READ  Emmanuel Navarrete verslaat Oscar Valdez om zijn WBO-titel te behouden

De wedstrijd leek richting de play-off te gaan toen de nummer 41 van de wereld brak in de vierde game, maar Nadal bewaarde zijn best tot het laatst en bezegelde de overwinning met een dubbele break.

Ondertussen domineerde Swiatek de eerste set tegen Fett in haar eerste wedstrijd sinds de French Open, maar moest in de tweede een moeilijke periode overwinnen toen Fett dicht bij een dubbele break kwam.

De kopgroep herstelde zich van een slechte start van de groep en ging vijf wedstrijden op rij uit, waarmee ze haar overwinning opvoerde tot 36 wedstrijden.