mei 18, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Sennheiser Momentum Sport: fitnesstracking in het oor

Sennheiser Momentum Sport: fitnesstracking in het oor

Ik was een beetje sceptisch over de Sennheiser Momentum Sport-oordopjes van $ 329,95. Andere oordopjes die ik heb getest met hartslagmeting waren schamel. Het volgen van oefeningen kan goed bedoeld zijn, maar kan in de praktijk een beetje wisselvallig zijn. Ik was dus aangenaam verrast dat de Momentum Sport-hoofdtelefoon deed wat hij beloofde: een eenvoudige manier om realtime fitnessgegevens weer te geven zonder dat dit ten koste gaat van de geluidskwaliteit.

De meeste fitnesshoofdtelefoons hebben extra bas, een veiligere pasvorm en de nadruk op duurzaamheid. De Momentum Sport heeft dat, evenals een optische hartslagsensor en een temperatuursensor. Het idee hier is dat het oor eigenlijk een nauwkeuriger plaats is om dit soort gegevens te verzamelen dan de pols (dwz Technisch correct!). Het kan ook worden geïntegreerd met de Polar Flow-app, waardoor je toegang krijgt tot Polar-trainingsanalyses, stembegeleiding en coaching. In sommige opzichten werkt het net als een borstband… hoewel je hem in je oren kunt doen en muziek kunt afspelen.

Deze knoppen zijn voor mijn oren aan de grotere kant, maar zijn tijdens het hardlopen geen enkele keer uitgevallen.

Het enige wat ik niet leuk vond, waren de aanraakbedieningen. Wel is het handig als je handschoenen draagt.

Als hardloper is mijn checklist voor fitnessknoppen een beetje anders dan mijn dagelijkse fitnessknoppen. Ze moeten in mijn oren blijven zitten, een goede transparantiemodus is een must, ze kunnen niet slecht zijn op winderige dagen, en een lichte regen kan ze niet verpesten. De Momentum Sport krijgt over de hele linie hoge cijfers.

Het plaatsen van oordopjes is altijd een gedoe, maar sportoordopjes zijn een goede optie voor tijdens het sporten. De oordopjes zijn aan de grotere kant en ik heb kleine oren, dus ik vond ze niet zo comfortabel als mijn favoriete hardloopoordopjes, de Beats Fit Pro. Ik heb er echter verschillende ritten mee gemaakt en hij is nog geen één keer uit mijn oren gevallen.

READ  De VR-headset van Apple heeft een batterijduur van maximaal twee uur en kost $ 3.499

Ik heb in het verleden problemen gehad met oordopjes voor hartslagmeting vanwege de pasvorm. Goed contact met de sensor is cruciaal, dus een slechte pasvorm kan tot wankele resultaten leiden – of helemaal niets. Het doet het hele doel van in-ear metrische tracking teniet: betere nauwkeurigheid. Dat probleem had ik hier niet. Dit maakt dit een stijlvol alternatief als je sporten beoefent die niet bevorderlijk zijn voor het gebruik van smartwatches of als je borstbanden ongemakkelijk vindt, vooral als je graag op muziek traint – je zou in theorie een minder draagbaar exemplaar kunnen dragen om je gegevens op te halen.

Je kunt realtime hartslag- en lichaamstemperatuurmetingen bekijken in de Smart Control-app, maar ook in Polar Flow en andere fitness-apps.

De modi Transparantie en Anti-Wind waren geweldig tijdens mijn buitenexcursies. Ik kon de auto's nog steeds gemakkelijk om me heen horen zoemen, maar de harde wind overstemde mijn deuntjes niet. Ik heb ze ook zonder problemen meegenomen op een ellendige regenachtige reis. Ik controleer echter nog steeds het weer voordat ik ga hardlopen. Deze zijn IP55, wat iets beter is dan de typische IPX4 die je op de knoppen ziet, maar een zware onweersbui kan een slechte tijd zijn.

Wat het volgen van fitness betreft, heb ik ontdekt dat je niet beperkt bent tot een speciale begeleidende app. Als je deel uitmaakt van het Polar-ecosysteem, integreert het perfect met het Polar Vantage V3-horloge. Zonder Polar horloge kun je de Sennheiser Smart Control app ook koppelen met de Polar Flow app op je telefoon. Vervolgens hoeft u alleen maar uw training vanuit Polar Flow in te schakelen en deze te selecteren als uw favoriete hartslagsensor. Het werkte goed toen ik het probeerde, en als je geen fitness-app hebt die je leuk vindt, is Polar Flow een behoorlijk uitgebreide app! Het nadeel is dat je deze kleding niet de hele dag draagt, waardoor je herstelvisies niet zo goed zullen zijn.

READ  PS Portal Unboxing geeft ons onze eerste blik op de draagbare PS5 van Sony

Als u een tatoeage op uw pols heeft en u zich zorgen maakt over de hartslagnauwkeurigheid van uw smartwatch, kunt u deze gebruiken om uw hartslag te meten.

Het werkt ook met fitness-apps en andere smartwatches die Bluetooth-accessoires ondersteunen. Ik heb het uitgeprobeerd en kon het koppelen met Strava en Runkeeper, twee van mijn meest gebruikte fitness-apps. Ik heb hem ook gekoppeld aan een Apple Watch Ultra 2 en kon vanaf daar ook de hartslaggegevens bekijken. Ik waardeer het omdat ik hierdoor mijn trainingsbegeleiding vanaf een platform kan krijgen voor mij keuze. Toen ik testte Amazfit PowerBuds Pro, een soortgelijk paar fitness-trackingknoppen, moest ik de bijbehorende app gebruiken om toegang te krijgen tot veel van de gezondheidsfuncties. Dit heeft meer chaos aan mijn routine toegevoegd.

Wat de nauwkeurigheid betreft, deze lag binnen ongeveer 5 bpm van de Garmin Forerunner 165 Music gecombineerd met de HRM-Fit borstband. De lichaamstemperatuur was meer dan alleen maar een hoofd krabbel. Om te beginnen is het moeilijk om de nauwkeurigheid te testen. Een thermometer buiten mijn oor houden is een veiligheidsrisico, en andere wearables richten zich meer op veranderingen in de huidtemperatuur gedurende de nacht. Maar Ik begrijp waarom atleten op hoog niveau lichaamstemperatuurgegevens kunnen waarderen. Het is gewoon overdreven voor de gemiddelde persoon. Je wordt warmer als je traint. U zult waarschijnlijk ook merken wanneer u oververhit raakt zonder dat u uw exacte lichaamstemperatuur hoeft te weten.

In dit geval zijn er ongeveer drie extra volledige kosten. Het heeft ook een handige vingerlus.

Bij alledaagse hoofdtelefoons vind ik de geluidskwaliteit het belangrijkst. Met fitnesshoofdtelefoons is een geweldige geluidskwaliteit een extra bonus. Ik tolereer een beetje rust zolang mijn K-popliedjes me aan de gang kunnen houden. Geen probleem hier! Ik ben de laatste tijd veel Stray Kids tegengekomen en ze zijn geïrriteerd Megavers Het ziet er geweldig uit op deze toppen. Hoewel de knoppen een geweldige bas hebben, klinkt de rest ook geweldig.

READ  NYT kruiswoordraadsel antwoorden: Borden melkkoe

Wat de batterij betreft, krijg je ongeveer zes uur afspeeltijd – dat is goed genoeg voor een gemiddelde lange duurloop of race. De case kan nog drie keer volledig worden opgeladen, en bij normaal gebruik zou dat lang moeten duren. Ik gebruik ze de afgelopen weken als hoofdtelefoon voor dagelijkse training en woon-werkverkeer. In mijn geval had ik nog ongeveer 40 procent batterij over.

Het enige wat ik niet leuk vond, waren de aanraakbedieningen. Je kunt het aanpassen in de Smart Control-app, maar ik vond het heel gemakkelijk te activeren terwijl ik de pasvorm aan het aanpassen was. Dit terwijl ik de klikgevoeligheid op een lager niveau had gezet. Het is echter beter om ze wel dan niet te hebben tijdens trainingen bij koud weer, wanneer u handschoenen draagt.

Voor $ 330 is het duur, maar ik waardeer het dat de fitnesstracking werkt zoals geadverteerd.

Voor $ 330 zijn ze duur, maar technisch gezien krijg je een borstband en een koptelefoon in één. Mijn Beats Fit Pro was te koop voor ongeveer $ 180, en ik gebruik momenteel een Garmin HRM-Fit van $ 150 als borstband. (Hoewel je borstbanden kunt krijgen voor ongeveer $ 80 tot $ 100.) Dit zijn ongeveer dezelfde kosten.

In het verleden was mijn probleem met fitnesstracker-oordopjes dat ze mijn leven niet gemakkelijker maakten. Door de precieze pasvorm duurde het langer om aan de slag te gaan. Ik wilde geen extra trainingsfuncties van de oordopjes terwijl ik al andere fitness-apps gebruikte. Sennheiser Momentumsport Het belooft niet veel: alleen een goed geluid en een alternatieve manier om je hartslag te meten. Dat is alles wat ik van fitnessknoppen verlang.