april 28, 2024

Scholen in Texas stijgen en dalen

als TCU Als hij deze zondag zijn naam op het veld ziet staan, heeft hij misschien Jamil Nelson Jr. te danken dat hij daar is gekomen.

Met negen teams geprojecteerd in het NCAA-toernooi voor mannen in de laatste USA TODAY Sports Bracketology-voorspellingen en vier teams in de voorlopige onthulling van de Top 16, is de Big 12 een luchtgevecht van een conferentie geworden waarbij elke overwinning een CV-boost is. Maar onder deze verwachte teams kwamen de Horned Frogs zaterdag binnen als een van die teams die nog moeten bewijzen dat ze het bod waardig zijn, en in zo'n diepe conferentie is het behalen van overwinningen op de onderste helft van de Big 12-teams essentieel. , net als De Weg versus nr. 10 Kansas State.

Na een middelmatige eerste helft werden de Horned Frogs wakker en namen met nog zeven minuten te gaan een voorsprong van 10 punten. Ze zagen er goed uit toen ze met nog 30 seconden te gaan een voorsprong van vijf punten namen.

Toen volgde een ernstige overtreding op een driepuntsschot, waarbij alle vrije worpen erin gingen, om Kansas State in leven te houden. Nadat beide teams een paar vrije worpen hadden uitgewisseld, leidde een slechte omzet binnenin ertoe dat de Wildcats de wedstrijd gelijk maakten met nog 15 seconden te gaan, de wedstrijd schijnbaar op verlenging afstevende en de Horned Frogs een verwoestende ineenstorting beleefden in Manhattan.

Maar de zoon van de St. Joseph-legende ging verder met wat leek op een ongeorganiseerd slotstuk. Met een verdediger in zijn gezicht scoorde Nelson een driepuntsschot om TCU met nog één seconde te gaan op voorsprong te zetten, en het hele veld Staat Kansas Het was niet succesvol en bezorgde TCU de overwinning die het hard nodig had.

Het was geen Quadruple 1-overwinning, maar het was noodzakelijk voor de Horned Frogs om drie van hun volgende vier wedstrijden te winnen (Texaanse technologie, Baylor En B.U) zijn Quad 1-wedstrijden, wat betekent dat TCU het zwaarste deel van het seizoen zal ingaan met een top-vier-finish in de Big 12, waardoor ze automatisch een plek krijgen in de kwartfinales van het conferentietoernooi. Daarom zijn de Gehoornde Kikkers zaterdag de grootste winnaars en verliezers in de bubble.

Winnaars

Florida

Maar kijk nu niet FloSIda Het wordt heet, ik ga op weg naar Versla Georgië Ze behaalden hun zevende overwinning in hun laatste acht wedstrijden en behaalden tegelijkertijd een overwinning in Quadruple 2. De Bulldogs vielen Florida aanvallend in de eerste helft in een hinderlaag, met een voorsprong van maar liefst 11 in het eerste frame, maar de verdediging van de Gators verstevigde zijn greep in de tweede helft. om Georgië in de laatste 20 minuten op 37% te houden. Het verdedigingsduo Walter Clayton Jr. en Zion Poulin leidt dit team ook naar succes, aangezien ze in de laatste acht wedstrijden gemiddeld 34,4 punten per wedstrijd behaalden.

De Gators hebben een 1-3-start in conference play omgedraaid met overwinningen Kentucky En een ruime overwinning thuis tegen Roodachtig bruin De afgelopen weken, en hoewel het niet mooi is, is het beste wat ze kunnen zeggen over de zeven nederlagen dit seizoen dat ze allemaal tegen tegenstanders uit de Quad 1 kwamen. Florida krijgt de kans om zijn cv te versterken en misschien een verwachte zevende plaats te bereiken. . Alabama volgende week.

READ  Dodgers plaatsen Walker Buehler in 15 dagen IL vanwege flexibiliteitsstress

SEC-teams in Mississippi

De SEC-scholen van Magnolia State zouden hun huidige posities in het beoogde veld moeten behouden na overwinningen op de kelderbewoners van de conferentie.

Chris Jans zou liever hebben dat zijn team de 64e pitch zou bereiken in plaats van zoals vorig seizoen in de top vier te spelen Overwin Arkansas Het is gegeven De staat Mississippi Drie opeenvolgende overwinningen na het starten van SEC-spel op 3-6, plaatst hen in het midden van het peloton. Noord-Starkville Mississippi Hij gebruikte een comeback in de tweede helft tegen Missouri om een ​​einde te maken aan een verliezende slip van drie wedstrijden waardoor de rebellen van de top van de SEC werden geslagen.

Het volgende voor beide teams is de tweede ontmoeting dit seizoen tussen de twee teams. Ole Miss versloeg Mississippi State in de eerste thuiswedstrijd, en de wedstrijd van woensdag tussen de rivalen in de staat zou in maart kunnen bepalen wie het toernooi haalt en wie niet.

cincinnati

Het eerste seizoen in de Big 12 was niet erg leuk cincinnatimaar de Bearcats blijven na hun gevangenneming op de NCAA Tournament-foto Wegoverwinning bij UCF. Het leek erop dat Cincinnati zich in de tweede helft zou terugtrekken van de Knights met een voorsprong van dubbele cijfers, maar UCF wist zelfs laat te komen. Maar Cincinnati wist een lay-up van Simas Lukosius uit een omzet te halen en de ploeg voorgoed op voorsprong te zetten.

Het is moeilijk om te pleiten voor een team met een verliezend record op de conferentie om het toernooi te halen, vooral toen het zaterdag aan de slag ging met verliezen in drie van de laatste vier wedstrijden, maar een overwinning op UCF levert Cincinnati zijn derde Quad 1-overwinning op, en dat allemaal terwijl hij een net bezit. . De ranglijst staat 38e, slechts één punt achter collega-bubbleteam TCU, waar het volgende zaterdag tegenover staat. De Bearcats hebben zeker werk te doen om uit de top vier te komen, maar de overwinning van zaterdag houdt hen op jacht.

Pittsburgh

Er zijn maar weinig teams die zo goed spelen Pittsburgh Nu, die zijn vijfde wedstrijd op rij won 27 punten overwinning op Louisvillegesteund door Blake Henson, die met negen driepunters maar liefst 41 punten scoorde.

Dit was een enorme ommekeer voor een team dat een paar weken geleden 10-7 en slechts 1-5 was in de ACC, aangezien de Panthers zich nu op de vierde plaats in de conferentie bevinden. Een wankele start van het seizoen is de reden waarom Pittsburgh op dit moment geen geplande toernooiligplaats heeft – het zal in de volgende vier rondes plaatsvinden – maar als de Panthers blijven presteren op het niveau waarop ze nu zijn, zal het moeilijk worden om weiger ze een bod. Ze kunnen volgende week ook nog een Quad 1-overwinning behalen op de weg tegen een ander ACC-bubbelteam in Wake Forest.

READ  Big 12 in diepgaande discussies om tot zes Pac-12-teams toe te voegen na splitsing van USC en UCLA tot Big Ten

Hoopvolle mensen uit het bergwesten in het algemeen

Als Mountain West echt zes teams naar de grote dans kan lokken, zal het consistentie nodig hebben van de algemene kanshebbers van de conferentie. Boise staat Was in staat om dat te doen, terwijl Colorado staat Hij behaalde de beste overwinning van de dag op de conferentie.

Colorado State, dat momenteel op de negende plaats staat in de verwachte categorie, zou een plek kunnen stijgen nadat het de controle heeft overgenomen Een overwinning van 20 punten op de conferentieleidende staat Utah, wat de Rams hun vierde Quad 1-overwinning van het seizoen opleverde, terwijl ze op jacht bleven naar de conferentietitel. Aan de andere kant handelde Boise State zaken af Fresno State in een overwinning van 90-66een noodzakelijke overwinning voor een team dat momenteel tot de laatste vier teams behoort die aan het toernooi deelnemen.

Colorado

Er was geen team dat méér moest winnen Colorado Zaterdag, die de dag inging met verlies in vier van de afgelopen vijf dagen en na een nederlaag een heropleving kende universiteit van Californië een ploeg. Tegen een slecht team uit Zuid-Californië zag het er nijpend uit toen de Buffaloes met nog ongeveer 10 minuten te gaan 16 punten achter stonden, maar sterk terug konden komen om verlengingen af ​​te dwingen in de laatste seconden van de regelgeving. Een tweede verlenging was nodig, maar Colorado kon in de laatste seconde voorkomen dat de Trojanen de wedstrijd gelijk maakten. Winnen met drie punten verschilHet was pas de tweede overwinning op de weg dit seizoen.

Recente strijd heeft Colorado naar de volgende vier buiten het geprojecteerde deelnemersveld geduwd, dus het zal bergopwaarts zijn om opnieuw een plek te veroveren, maar de Buffaloes kunnen het zich niet veroorloven om puntloos te blijven op een reis naar de scholen in Los Angeles. Het team kan alleen maar hopen dat een overwinning hen momentum geeft bij het aangaan van een grote wedstrijd aanstaande zaterdag, wanneer Colorado mede-bubbelteam Utah ontvangt.

Verliezers

Texas, Texas A&M

De twee toekomstige SEC-rivalen zijn op weg om het toernooi te halen, maar matchups tegen hooggeplaatste tegenstanders op de weg zouden een grote impuls hebben gegeven aan Texas En Texas A&M Ze hadden moeten winnen, of er in ieder geval een overtuigende wedstrijd van moeten maken.

Maar geen van beide teams kwam in de buurt van Texas Met een verlies van 21 punten tegen Houston Terwijl Texas A&M 100 inch opgaf Een verlies van 25 punten tegen Alabama.

Wat betreft het blijven in de NCAA Tournament-foto, is Texas State voorlopig oké, maar zou een zaadje kunnen mislopen als het niet uit de onderste helft van de Big 12 valt. De laatste drie wegen helpen daar ook niet bij. de reguliere seizoenswedstrijden komen tegen tegenstanders van het hoogste niveau, waardoor The Longhorns zich op gevaarlijk terrein bevinden als ze niet opnieuw een indrukwekkende overwinning kunnen behalen.

READ  Kyler Murray tekent enorme verlenging: welke volgende QB's krijgen de komende maanden enorme deals?

Het was een week om te vergeten voor de Aggies nadat ze grote twijfels hadden Vanderbilt-verlies Dinsdag hun derde nederlaag in Quad 3 dit seizoen. De Aggies waren daarna grote stijgers Tennessee werd vorige week getroffenmaar de zaken moeten snel worden gecorrigeerd als Texas A&M wil voorkomen dat hij in een startpositie met dubbele cijfers terechtkomt.

Wakker bos

Eén van de vier beste teams, Wakker bos Hij had met zijn eerste Quad 1-overwinning in de laatste vier kunnen springen tegen Virginia.

In plaats daarvan staan ​​de Demon Deacons nu 0-5 tegen Quad 1-teams.

Wake Forest ging de eerste dag van de 49ers in Divisie I in met een gemiddelde van minstens 80 punten per wedstrijd, maar werd het slachtoffer van Virginia's defensieve bekwaamheid, waarbij hij slechts 35% op de dag scoorde terwijl hij in het seizoen slechts 47 punten scoorde. Ondanks de strijd bleef Wake Forest standhouden en kreeg verschillende kansen om een ​​late voorsprong te nemen, maar ze konden deze niet benutten ondanks dat de Cavaliers 1-uit-11 schoten vanaf de vrije worplijn.

Zaterdag was een gemiste kans voor Wake Forest om zijn cv te versterken, maar alle hoop mag niet verloren gaan; Ze zal kansen krijgen om sterker te worden in wat een grote week zal worden voor de Demon Deacons: zij organiseren Rising Pittsburgh Op dinsdag en hertog zaterdag in wat grotendeels wedstrijden blijken te zijn die je moet winnen.

butler

na Nederlaag van Creighton Twee weken geleden op weg om een ​​vierde opeenvolgende overwinning te behalen, butler Hij leek klaar om zijn plaats in het toernooi in de laatste maand van het reguliere seizoen te verstevigen.

De eerste helft tegen de Bluejays thuis op zaterdag was veelbelovend met een voorsprong van de Bulldogs met één punt, maar de tweede helft was somber. De aanval van Creighton nam toe terwijl Butler het koud kreeg, waaronder 1-uit-11 achter de boog nadat hij in de eerste helft vijf driepunters had geslagen. Tegen het einde leed Butler thuis een verlies van 22 punten.

Het zijn een paar moeilijke weken geweest voor de Bulldogs, omdat ze drie van hun laatste vier hebben verloren, waarbij alle verliezen terechtkwamen bij teams die in de top 16 van de ranglijst stonden. USA TODAY Poll voor atletische trainers. Op 16-10 strijdt Butler om een ​​kampioenschap vanwege de vier Quad 1-overwinningen, en heeft in theorie nog twee wedstrijden tegen Quad 1-tegenstanders aan het gemakkelijkere einde van het reguliere seizoensschema, maar de Bulldogs kunnen zich geen enkele wedstrijd veroorloven. misstappen om terug te dringen naar de vier beste teams die niet op hun plaats zijn.