februari 24, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Sam Altman legt uit hoe je het kunt activeren en resetten in OpenAI

Sam Altman legt uit hoe je het kunt activeren en resetten in OpenAI

Toen het bestuur van OpenAI Sam Altman vroeg om terug te komen de dag nadat hij was ontslagen, voelde hij zich aanvankelijk uitdagend, gekwetst en boos.

“Het kostte me een paar minuten om eroverheen te komen en mijn ego en emoties te overwinnen om te zeggen: ‘Ja, natuurlijk wil ik het doen’”, vertelde hij me woensdag aan de telefoon. “Het is duidelijk dat ik echt van het bedrijf hield en ik heb de afgelopen vier en een half jaar mijn levensenergie hier fulltime in gestoken, maar eigenlijk langer dan dat gedurende het grootste deel van mijn tijd. En we boeken grote vooruitgang op het gebied van missie waar ik het meest om geef, namelijk de missie van veilige en bruikbare algemene kunstmatige intelligentie.

Na een vijf dagen durende poging tot staatsgreep keerde Altman woensdag officieel terug naar de rol van CEO van OpenAI. Microsoft, de grootste investeerder van het bedrijf, is van plan ook een bestuurszetel zonder stemrecht in te nemen.

Tijdens ons interview weigerde Altman herhaaldelijk antwoord te geven op de belangrijkste vraag die bij iedereen leeft: precies Waarom Hij werd aanvankelijk ontslagen. Het nieuwe bestuur van OpenAI, onder leiding van Brett Taylor, zal een onafhankelijk onderzoek instellen naar wat er is gebeurd. “Dat juich ik zeer toe”, vertelde Altman mij.

Hieronder vindt u mijn volledige interview met Sam Altman, CEO van OpenAI en CTO Mira Moratti, dat voor de duidelijkheid licht is aangepast:

Sam, ik wil eerst de olifant in de kamer aanspreken, namelijk dat we nog steeds niet precies weten waarom je überhaupt bent ontslagen. Waarom denk je dat je ontslagen bent?

Sam Altman: Het bestuur zal hier een onafhankelijke beoordeling uitvoeren. Dat juich ik zeer toe. Ik heb momenteel niet veel te zeggen, maar ik kijk er naar uit om meer te leren.

Waarom denk je dat het bestuur zei dat het het vertrouwen in jou had verloren?

Dat zou voor hen een betere vraag zijn.

Jij Hij zei op X Pas nu “is het duidelijk dat er sprake was van een echt misverstand” tussen u en de bestuursleden. Wat zijn die misverstanden?

Ik voel me er nog niet klaar voor om erover te praten. Ik denk dat het heel belangrijk is om dit beoordelingsproces te laten verlopen. Ik praat graag over alles wat toekomstgericht is. Ik kan me voorstellen dat er een tijd komt dat ik met veel plezier zal praten over wat hier is gebeurd, maar nu niet.

READ  De slechtste eigenschap van een werknemer is onbetrouwbaarheid

Kunt u mij vertellen waarom u er nu niet over kunt praten?

Ik wil dit proces gewoon laten gaan en me er niet mee bemoeien.

Je had het over Ilya Sutskever [OpenAI’s chief scientist] In je notitie [to employees]. Kun je me iets vertellen over waarom hij van gedachten veranderde en besloot de kant van iedereen te kiezen?

Mira Moratti: Wij weten het niet. Dat moet je aan Elia vragen.

Sam, wat was achteraf gezien de belangrijkste drijvende kracht die ervoor zorgde dat je terugkwam?

Altman: Het was echt interessant. Zaterdagochtend belden enkele bestuursleden mij op met de vraag of ik er over wilde praten. En mijn onmiddellijke reactie was nogal een uitdaging, en het was als: “Man, ik ben gekwetst en boos, en ik denk dat dit slecht is.”

“Het kostte een paar minuten om los te laten en het ego en de emoties te overwinnen.”

En toen begon ik er meteen over na te denken. Uiteraard hield ik echt van het bedrijf en ik heb mijn levenskracht hier de afgelopen vier en een half jaar fulltime in gestoken, maar eigenlijk langer dan dat gedurende het grootste deel van mijn tijd. En we boeken grote vooruitgang met de missie waar ik veel om geef: veilige en bruikbare kunstmatige algemene intelligentie. Maar ook de mensen hier en alle partners die op ons hebben ingezet, en Mira en het leiderschapsteam en alle mensen hier die geweldig werk leveren. Het kostte me een paar minuten om eruit te komen en over mijn ego en emoties heen te komen, om vervolgens te zeggen: “Ja, natuurlijk wil ik het doen.”

Dus de gemeente heeft je gevraagd terug te komen?

Twijfelde u eerst?

Niet voor lang. Er zijn veel emoties nadat het mij is overkomen.

Het was duidelijk dat het personeel bij je was. Hoe groot was dat volgens jou?

We zijn hier zeker doorheen gekomen met een sterker, meer verenigd, gefocust en toegewijd team. Ik dacht dat we eerder veel overtuiging en focus hadden, en nu denk ik dat we veel meer methode hebben. Dus dat is de positieve kant van dit alles.

Gedurende deze hele zaak zijn we geen enkele medewerker of klant kwijtgeraakt. Niet alleen bleven ze de producten behouden, zelfs ondanks de onbeheersbare groei, ze brachten ook nieuwe functies op de markt. De voortgang van het onderzoek ging door.

READ  Arsenal Draw: Winnende nummers voor 19 juli 2023

Wilt u terugkeren naar de raad?

Dit gaat klinken als een PR-onderwerp: het is momenteel niet mijn focus. Ik heb een berg moeilijk, belangrijk en urgent werk. Ik wil mijn werk goed kunnen doen, maar dat is niet het geval [being] Op het bord of niet. Dat is niet iets waar ik nu mijn tijd aan besteed.

Wat heb je gedaan “Verbeter onze managementstructuur” Hij bedoelt? Zal de structuur van de non-profitholding veranderen?

“Ik begrijp volkomen waarom mensen nu een antwoord willen, maar ik vind het ook volkomen onredelijk om dat te verwachten.

Dat is een betere vraag voor bestuursleden, maar nu ook niet. Het eerlijke antwoord is dat ze tijd nodig hebben en wij zullen ze hierbij ondersteunen totdat ze het begeven en erover nadenken. Het was duidelijk dat onze managementstructuur een probleem had. De beste manier om dit probleem op te lossen is dat het enige tijd zal duren. En ik begrijp volkomen waarom mensen nu een antwoord willen. Maar ik denk ook dat het volkomen onredelijk is om dat te verwachten.

Waarom is dit volgens jou onredelijk? Ik denk dat mensen veel ups en downs zien over wat er is gebeurd. Het lijkt erop dat het meningsverschillen waren, geen schendingen of iets dergelijks.

Oh, alleen maar omdat het ontwerpen van een echt goede bestuursstructuur, vooral voor zo’n impactvolle technologie, geen kwestie van één week is. Het zal een aanzienlijke hoeveelheid tijd kosten voordat mensen hierover nadenken, discussiëren, perspectieven van buitenaf verkrijgen en druktesten uitvoeren. Dit kost alleen wat tijd.

Zal er iets veranderen aan OpenAI’s benadering van veiligheidswerk als gevolg van de gebeurtenissen die zich zojuist hebben voorgedaan?

Moratti: Nee, dit heeft niets met veiligheid te maken.

Rapporten over Doorbraak in Q-model* Wat jullie allemaal onlangs hebben gedaan, wat is daar aan de hand?

Altman: Er is geen specifiek commentaar op dit ongelukkige lek. Maar wat we hebben gezegd – twee weken geleden, wat we vandaag hebben gezegd, wat we een jaar geleden hebben gezegd, wat we vroeger hebben gezegd – is dat we verwachten dat de vooruitgang in deze technologie snel zal doorgaan, en ook dat we verwachten hard te blijven werken om erachter te komen hoe we het veilig en nuttig kunnen maken. Daarom werden we elke dag eerder wakker. Daarom zullen we in de toekomst elke dag wakker worden. En ik denk dat we daar buitengewoon consistent in zijn geweest.

READ  OpenAI CEO Sam Altman zegt dat hij "een beetje bang" is voor AI

Zonder commentaar te geven op iets specifieks, een project of iets anders, geloven wij dat vooruitgang onderzoek is. Je kunt altijd tegen een muur aanlopen, maar we verwachten dat de vooruitgang aanzienlijk zal blijven. En we willen hierover met de wereld in gesprek gaan en uitzoeken hoe we dit zo goed mogelijk kunnen maken.

Laatste vraag: ik weet zeker dat je hier nog steeds over nadenkt. Ik weet dat het heel vers is. Welke les heb je uit dit hele verhaal geleerd?

Ik denk dat ik daar nog geen welsprekend en elegant klinkend antwoord op heb. Natuurlijk is er nog veel meer, maar ik struikel er steeds doorheen. Ik bedoel, er zal zeker veel te zeggen zijn, maar ik denk niet dat ik er klaar voor ben… het enige dat ik op dit moment zou willen krijgen is een lang, onsamenhangend antwoord.

Nou, we zullen het weer redden.

Nadat we hebben opgehangen, belt Altman even later.

Ik heb geleerd dat het bedrijf echt zonder mij kan functioneren, en dat is heel mooi. Ik ben erg blij om terug te zijn, begrijp me niet verkeerd. Maar ik kom terug zonder enige druk van: “Man, ik moet dit doen, anders heeft het bedrijf mij nodig of zoiets.” Egoïstisch voel ik me goed omdat ik geweldige leiders heb gekozen of ze goed heb begeleid. Het is zo fijn om het gevoel te hebben dat het bedrijf het prima zal redden zonder mij, en dat het team er klaar voor is en op koers ligt.