Rutgers verbijstert Purdue opnieuw achter een spelwinnende driepunter van Cam Spencer

Voor het tweede seizoen op rij schakelde Rutgers #1 Purdue uit. (AP/Michael Conroy)

Rutgers beheerst dit.

De Crimson Knights verbluften leiders Purdue voor het tweede seizoen op rij.

Rutgers schakelde, dankzij een driepunterkoppeling van Cam Spencer in de laatste seconden, nummer 1 Purdue 65-64 maandagavond uit in West Lafayette, Indiana. De overwinning volgde op een ongelooflijke overwinning op de halve baan van de Boilermakers in New Jersey vorig seizoen.

Het verlies is nu Purdue’s eerste dit seizoen, waardoor alleen het 21e gerangschikte New Mexico overblijft als het resterende ongeslagen team in het land. De Boilermakers vallen volgende week ongetwijfeld van de #1 plek, een positie die ze al bijna een maand hebben ingenomen.

“We weten wat er gaat komen. Wat Rutgers vanavond deed, schokte ons niet”, zei Purdue-coach Matt Painter. via ESPN. ‘Als we oorlog gaan voeren, stoppen we in New Jersey en pikken ze op.’

Rutgers leidde maandagavond het grootste deel van de wedstrijd in de Mackey Arena en nam tijdens de rust zelfs een voorsprong van dubbele cijfers. De Boilermakers kwamen eindelijk terug in de wedstrijd onder de vijf minuten in de tweede helft door een Brandon Newman 3-pointer clutch – wat hun eerste voorsprong in de wedstrijd was sinds de eerste minuten.

Na een beetje heen en weer drong Purdue-eerstejaars Fletcher Lawyer zijn eigen driepunter om de Boilermakers opnieuw de leiding te geven met bijna 30 seconden te gaan.

Toen viel Spencer ervoor.

Spencer ving een pass bovenaan de wissel en maakte een perfect nepschot voordat hij de leidende run sloeg – wat genoeg bleek om de Scarlet Knights een overwinning van één punt te bezorgen.

“Hij speelde de hele wedstrijd heel goed, en hij is niet alleen een schutter”, zei Rutgers-coach Steve Bickel over Spencer. via ESPN. “Hij leidt de competitie in steals en doet veel voor ons. Uiteindelijk zei hij: ‘Ik doe het. ‘” Het is een zelfverzekerde jongen.”

Purdue-ster Zack Eddy eindigde met 19 punten en 11 rebounds, en Newman voegde 11 punten toe vanaf de bank. Loyer was de enige andere speler van Boilermakers die in de dubbele cijfers scoorde bij de nederlaag en het team schoot minder dan 40% van het veld.

READ  Bronnen - Antonio Pierce is de belangrijkste kandidaat voor de baan van Raiders

Paul Mulcahy leidde het Rutgers-team met 16 punten en acht rebounds, en quarterback Clifford O’Moroi voegde 12 punten en zes rebounds toe. Spencer eindigde met 14 punten en ging 2 van de 4 van achter de boog.

Rutgers heeft er nu vier op rij gewonnen nu het Big Ten-spel begint. De Scarlet Knights hebben ook een verpletterende overwinning op Indiana achter de rug en verloren bijna een maand geleden een enkel punt van Ohio State.

“We speelden drie wedstrijden met de beste competitie van het land”, zei Bikel, die maandagavond zijn 300ste overwinning in zijn carrière behaalde. via ESPN. “We zijn goed, maar het is een lang, lang seizoen.”