mei 3, 2024

Purdue vs. NC State live score, updates: Volg de NCAA Men's Final Four live

Het podium speelt zich af in Phoenix. Het NCAA Herentoernooi begon met 68 teams en er waren nog maar vier teams over. Eén van die teams komt maandag naar voren met een landskampioenschap.

Maar eerst beginnen zaterdag een paar halve finale-wedstrijden met nr. 1 geplaatste Purdue versus nr. 11 geplaatste NC State. De Boilermakers worden geleid door de vermoedelijke Nationale Speler van het Jaar en de dominante grote man Zach Eddy. Het is een team op een verlossingsmissie na vorig jaar een gruwelijke overstuur te hebben gehad tegen nummer 16 Fairleigh Dickinson. Aan de andere kant staan ​​de Wolfpack, veruit de grootste verrassing in dit toernooi. NC State wordt verankerd door de grote DJ Burns, die een favoriet bij de fans werd tijdens de Assepoester-run van het team.

In de laatste wedstrijd was het algemeen nummer 1 zaad en titelverdediger UConn tegen Alabama. UConn is de favoriet om alles opnieuw te winnen achter een uitgebalanceerd en veelzijdig roster dat wordt bij elkaar gehouden door point guard Tristen Newton. De Huskies zullen te maken krijgen met de hoogvliegende aanval van Alabama, die voor het eerst in de Final Four in de programmageschiedenis verschijnt.

Wie staat er aan het einde van de avond? Volg hier hoe het zich allemaal ontvouwt.

Laatste vier schema

(Alle oosterse tijden)

18:09 uur – Nr. 1 Purdue versus nr. 11 NC State (TBS)

20:49 uur – Nr. 1 UConn versus nr. 4 Alabama (TBS)

Hij leeft29 updates

• NC State gaat niet weg. Het team, dat negen opeenvolgende playoff-wedstrijden had gewonnen en zich in een dominante tweede helft had verzameld om rivaal Duke in de Elite Eight te verslaan, verkleinde een achterstand met dubbele cijfers tot zes punten in de eerste helft. Purdue stond bij rust met 35-29 voor.

Back-up Ben Middlebrooks toonde enig succes bij het verdedigen van Zach Edey met DJ Burns van de bank met twee fouten. Purdue's voorsprong was slechts drie punten voordat Fletcher Loyer's 3 de marge verdubbelde op Purdue's laatste balbezit in de helft.

• Een broodnodige bloei is aangebroken voor de Wolfpack. Ze maakten vier van de vijf schoten, waaronder een driepunter van Jayden Taylor, om de voorsprong van Purdue terug te brengen naar 30-25.

• In de eerste helft ging het goed met Bordeaux, inclusief succes op afstand. Het beste driepuntsschietteam van het land scoort laat in de eerste helft 4-uit-10 van buiten de boog. 28-18 Verstrekt aan ketelfabrikanten.

• Hier is een goede maatvergelijking tussen Edey, die 7-4 weegt, 300 pond, en DJ Burns, die 6-9 weegt, 275 pond.

• Zach Edey's vierde opname op DJ Burns maakte geen verbinding. Maar het veroorzaakte de tweede fout van Burns. Purdue leidt met 26-16 met nog 6:29 over in de eerste helft. Vrije worpen van Eddie na de time-out.

• NC State heeft moeite om de zoneverdediging van Purdue te doorbreken. De Wolfpack moet binnen 3 seconden komen om de voorsprong vast te houden.

• Nog een hookshot van Eddie op Burns. Dat zijn drie punten nu op weg naar 10 punten voor Bordeaux.

• Net als elk ander team in dit toernooi kreeg NC State niets voor de grootte van Zach Eddy. Hij heeft acht punten bij 4-uit-6-schieten terwijl Purdue met 18-11 leidt.

• Volgens de wedstrijduitzending ging Michael O'Connell naar de kleedkamer.

• Staatswacht van North Carolina Michael O'Connell viel op de grond, pakte zijn dij vast en liep vervolgens het veld af. Het lijkt op iets met de hamstring.

• Burns keerde weer terug naar 1v1 Eddie. Hij zit vast met zijn plekje in de verf, maar heeft geen antwoord op Eddie's lengte. Eddy's tweede schot op Burns bezorgde Purdue een voorsprong van 14-7.

• Braden Smith beging twee opeenvolgende fouten in de eerste vijf minuten van de wedstrijd. Onkarakteristieke balbehandeling van de pointguard van Bordeaux.

• Purdue nam al vroeg de controle over met een 12-4 voorsprong bij de eerste tv-time-out. De Boilermakers slaan binnen en buiten (twee driepunters) en kaatsen hun fouten terug. Ze hadden 5 aanvallende rebounds, wat leidde tot 10 in de eerste 5:14 van de wedstrijd.

DJ Horne heeft beide NC State-buckets.

• DJ Burns kreeg een vroege pauze. Ben Middlebrooks is met nog 17 minuten te gaan in de wedstrijd en krijgt de taak Eddie te bewaken.

• Burns bewaakt Eddie al vroeg. Eddie steunde hem en maakte contact met een hookshot op Purdue's tweede balbezit voor een 4-0 voorsprong.

• En we zijn vertrokken. Zach Eddy won de openingstip en Purdue stond op het bord met de eerste punten van de Final Four op een korte springer van Trey Kaufman-Rehn.

• Zach Eddy en DJ Burns Jr. waren het hele toernooi een onstuitbare kracht in de verf. Er moet iets te geven zijn vanavond.