juli 15, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Paul McCartney herinnert zich dat hij “Here Today” schreef na de dood van John Lennon – Rolling Stone

Paul McCartney herinnert zich dat hij “Here Today” schreef na de dood van John Lennon – Rolling Stone

wanneer John Lennon Hij werd vermoord in december 1980 en eerbetoon stroomde binnen van over de hele wereld ter nagedachtenis aan de geliefde Beatle. “Het was moeilijk voor iedereen in de wereld omdat hij zo’n sympathiek personage was en zo’n gekke kerel, weet je, dat het zo speciaal was”, zei hij. Paul McCartney Hij werd genoemd tijdens een recent interview met SiriusXM de Beatles kanaal. “En dus raakte het me zo dat ik er niet echt over kon praten.”

Meer dan vier decennia later herinnert hij zich het gevoel alsof hij niet kon delen in het soort verdriet dat andere mensen ervaren, omdat het gewoon niet goed voor hem voelde.

“Ik herinner me dat ik thuiskwam uit de studio op de dag dat we het nieuws van zijn dood hoorden en de tv aanzetten en mensen zagen zeggen: ‘Wel, John Lennon was dit’, en ‘Wat was het, dat was’,” zei de muzikant. ‘Ik herinner me dat ik hem heb ontmoet.’ Zoals, ik weet het niet, ik kan niet een van die mensen zijn. Ik kan niet op tv zeggen wat John voor me betekende. Het was erg diep. Het is gewoon veel. Ik kon het niet onder woorden brengen.”

In plaats daarvan liet McCartney zijn emoties bezinken voordat hij ging zitten om de dood van Lennon te bespreken door middel van songwriting. “Ik was in een gebouw dat mijn opnamestudio zou worden, en er waren maar twee kleine lege kamers boven”, legde hij uit. “Dus ik vond een kamer en ik zat gewoon op de hardhouten vloer in de hoek met mijn gitaar en ik begon gewoon de openingsakkoorden op Here Today te tokkelen.”

READ  Amber Heard-advocaten laten de zaak rusten terwijl het civiele proces voortduurt

Het nummer, dat verscheen op zijn derde soloalbum, touwtrekkenIn 1982 trof hij McCartney aan die Lennon vragen stelde en zich voorstelde wat zijn antwoord zou zijn. “En als ik zou zeggen dat ik je heel goed ken / Wat zou je antwoord zijn / Als je hier vandaag was?” Hij vraagt ​​​​in het openingsvers en vervolgt: “Nou, jou kennende / zou je waarschijnlijk lachen en zeggen dat we werelden van elkaar verwijderd waren.”

gewoon

Later in het nummer vraagt ​​​​hij naar de tijd dat hij en Lennon elkaar ontmoetten en opnieuw huilen ze samen. “De nacht dat we huilden, was vanwege de tijd dat we in Key West in Florida waren”, legde McCartney uit. “En om de een of andere reden, ik denk dat het als een orkaan was, werd iets vertraagd en konden we een paar dagen niet spelen. Dus hielden we stand in een motel. Dus wat gaan we doen? Nou, we zijn gaan drinken, en we zijn dronken aan het worden. We hoefden niet te spelen. Dus dat deden we die avond.’

Hij vervolgde: “We werden dronken en begonnen emotioneel te worden, weet je, ‘Oh, je was cool toen je was, daar hou ik van. ‘” Weet je, het klikte tussen ons, het kwam er allemaal uit, weet je, maar onderweg ernaartoe was er veel zelfonderzoek. Weet je, we zeiden wat waarheden tegen elkaar, weet je, “Nou, ik hou van jou. Ik hou van je man. Ik vind het geweldig dat je dat zegt. Ik houd van je. En we gingen open. Dus dat was best wel speciaal voor mij. Ik denk dat dat echt een van de weinige keren was dat het ooit is gebeurd.”

READ  Anne Hathaway zegt dat ze ‘een engel had in Christopher Nolan’ nadat ze rollen verloor over ‘hoe mijn identiteit online giftig werd’