juni 17, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Overlijden Grayson Murray: Scotty Scheffler brengt hulde na de schok van de 30-jarige PGA Tour-winnaar

Overlijden Grayson Murray: Scotty Scheffler brengt hulde na de schok van de 30-jarige PGA Tour-winnaar

Scotty Scheffler, nummer 1 ter wereld, bracht hulde aan Grayson Murray na de schokkende dood van de tweevoudig PGA Tour-winnaar, een dag nadat Charles Schwab zich terugtrok uit de uitdaging in Texas.

De 30-jarige trok zich terug uit de tweede ronde van vrijdag met nog twee holes te gaan vanwege ziekte en blessure. Zijn dood werd aangekondigd PGA Tour-commissaris Jay Monahan zei dat Murray’s ouders hem hadden gevraagd door te gaan nadat ze met hen hadden gesproken over het evenement in Fort Worth.

Scheffler, die na een derde ronde van 66 naar de tweede plaats schoof met 14 onder, zei: “Het nieuws is duidelijk nog niet tot me doorgedrongen, maar ik denk aan zijn familie en bid hard voor iedereen.

“Ik kan me niet voorstellen wat een moeilijke tijd dit is geweest. Ik heb Grayson de afgelopen zes maanden heel goed leren kennen.

“Het is niet in woorden uit te drukken hoe triest en tragisch dit is, maar ik denk aan zijn familie.”

In januari sprak Murray – na zijn laatste overwinning op de Sony Open in Hawaï – over zijn strijd tegen angst en depressie, waarbij hij onthulde dat hij de afgelopen jaren in behandeling was geweest voor alcoholisme, maar al maanden nuchter was.

Grayson Murray won eerder dit jaar het Sony Open
Grayson Murray won eerder dit jaar het Sony Open (AP)

Drie jaar geleden plaatste hij op sociale media dat hij vond dat de Tour niet genoeg deed voor spelers die met ziekten zoals de zijne te maken hadden.

READ  Jim Otto, Raiders-legende Hall of Famer, sterft op 86-jarige leeftijd

“Toen Grayson dat zei, heb ik hem meteen gebeld”, zei Monahan zaterdag. “Ik heb door de jaren heen veel tijd met hem doorgebracht omdat ik wilde begrijpen wat we konden doen om alle anderen hier te helpen.

“Ik ben er kapot van door het verlies van Grayson. Ik heb veel geleerd van de gesprekken die ik met hem heb gehad, vooral het afgelopen jaar. Hij is heel open en eerlijk tegen mij geweest.

‘We kennen de omstandigheden rond de dood van Grayson niet. Mijn gesprekken met Grayson op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg… we dagen onszelf altijd uit om ervoor te zorgen dat we voorop lopen bij het bieden van de best mogelijke ondersteuning aan iedereen hier.

“Dit zijn de beste atleten ter wereld. Ze denken dat ze in veel opzichten onoverwinnelijk zijn.

“Een van de dingen waar ik aan terugdenk over Graysons openheid is dat hij ons op dat front een les heeft geleerd die ik nooit zal vergeten.”