april 25, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Onmiddellijke reactie: Barcelona 2-1 Real Madrid

Barcelona 2-1 Real Madrid (Araujo og). Een enorm verlies voor Madrid. Hier is mijn reactie op het intense gevecht. Binnenkort: spelersbeoordelingen, pershoogtepunten en nog een gamepodcast.

Aangezien er nog wedstrijden moeten worden gewonnen, zullen er niet veel grotere wedstrijden zijn voor Real Madrid. Ze hebben in het competitieseizoen een achtbaanrit gemaakt – aanvankelijk leidden ze de tafel comfortabel, maar nu merken ze dat ze aanzienlijk achterop raken bij rivaal Barcelona. Een nederlaag in Nou Camp zou Real Madrid 12 punten achterstand op hun tegenstanders geven. Het had het punt bereikt waarop deze Clásico bedoeld was om de resterende hoop op de titel te maken of te breken. Real Madrid zat wegens een blessure zonder David Alaba, waardoor Nacho Fernandez als linksback startte. Fede Valverde bleef aan de rechterkant van het middenveld opgesteld, met spelers als Rodrigo Goes en Marco Asensio op de bank. Karim Benzema leidde het team in deze grote wedstrijd.

Het was een flitsende start voor Real Madrid, dat de eerste kansen van de wedstrijd creëerde. Karim Benzema kreeg het eerste schot in het schot van Marc-Andre ter Stegen die een lage redding moest maken om de aanvoerder tegen te houden. Robert Lewandowski reageerde snel door Thibaut Courtois een deel van het werk zelf te laten doen. Sergi Roberto kwam dichtbij met een afstandsschot, maar Real Madrid zou even later op voorsprong komen. Dat kwam via een eigen doelpunt, want Ronald Araujo kopte de bal onbedoeld over. Halve kansen waren er in overvloed zonder echte doelpuntenkansen voor het grootste deel van de eerste helft, en het leek erop dat Los Blancos de belangrijke voorsprong naar de eerste helft zou dragen, maar Barcelona zou er in de slechtste tijden doorheen komen. Ze haastten zich en na de aanval was het Sergi Roberto die op het juiste moment op de juiste plaats zou zijn om ervoor te zorgen dat beide teams het niveau van de pauze bereikten.

READ  Zack Wheeler crediteert Phillies-fans met zijn snelheidsboost - NBC Sports Philadelphia

De intensiteit bleef ondanks de pauze hoog en beide teams deden hun uiterste best om hun seizoensvoorsprong te behalen. Barcelona nam enigszins de controle over de wedstrijd toen Lewandowski en Frenkie de Jong Courtois rekten om zijn evenwicht te bewaren. Ondanks hun controle over de wedstrijd zou het Real Madrid zijn dat als eerste het net zou raken – invaller Marco Asensio kreeg een aanraking van Dani Carvajal om de bal langs de doelman te koppen. Het doelpunt werd afgekeurd toen bleek dat Asensio in buitenspelpositie was begonnen. De Spanjaard zou korte tijd later dichtbij komen met een schot dat over de lat zeilde. Deze interacties zouden het verloop van de wedstrijd beïnvloeden voor Real Madrid, dat het meest van de bal genoot op de helft van Barcelona – maar op dat moment waren er nog maar een paar minuten over om het verschil te maken. Barcelona zal de tweede helft op dezelfde manier afsluiten als de eerste, zodat die laatste momenten tellen. Frank Casey zal de wedstrijd zijn, en meer dan waarschijnlijk de topscorer van de competitie. 2-1 eindstand. ideeën?