maart 29, 2024

Ohio State laat zijn derde wedstrijd op rij vallen, de tweede thuis op rij in een verlies van 70-67 tegen Minnesota

De glijbaan gaat verder.

Ohio State heeft nu een verliesreeks van drie wedstrijden achter de rug na de ergste nederlaag van het seizoen, een nederlaag van 70-67 tegen een team uit Minnesota dat de dag inging als het enige puntloze Big Ten-programma in de conferentie. De Buckeyes begonnen thuis met 7-0, maar hebben nu voor het eerst in twee seizoenen opeenvolgende wedstrijden verloren in het Schottenstein Centre.

Minnesota 37 33 70

De inspanning van Ohio State was al vroeg ongeïnspireerd, aangezien Minnesota bijna de hele eerste helft leidde en met twee punten de kleedkamer binnenging. Maar de Buckeyes vochten zich door een langzaam openingsframe om hun voorsprong op de Gophers in de tweede periode terug te winnen. Het duurde echter niet lang, want Minnesota nam het kort daarna over en nam uiteindelijk een voorsprong van dubbele cijfers op.

De Buckeyes kwamen gelijk met 8,6 seconden om achterop te raken na verschillende koppelingsacties van Brice Sensabaugh, maar konden uiteindelijk de comeback niet voltooien. Door een controversiële fout op het blok van Bruce Thornton konden de Gophers de winnende vrije worp maken met minder dan twee seconden op de klok.

Zed Key kwam weer in actie nadat hij de meeste van de voorgaande twee wedstrijden had gemist met een schouderblessure, en ondanks dat hij niet aan de wedstrijd begon, scoorde de quarterback van Buckeyes uiteindelijk 30 minuten en behaalde hij 10 punten voordat alles was gezegd en gedaan. Maar zelfs met Ki op de grond, veroorzaakte Gophers ‘1,8 meter lange aanvaller Dawson Garcia de hele avond de verdedigingsproblemen van Buckeye. Garcia liet alleen al in de eerste helft 12 punten vallen en eindigde met 28 punten.

Ondanks dat ze een van de elite-overtredingen van het land hadden in termen van aangepaste efficiëntie, leverden de Buckeyes hun tweede opeenvolgende vlakke prestatie in een verliezende poging. Ohio State schoot donderdag slechts 37,5% van het veld om de slechtste schietavond van het jaar te worden.

eerste helft

Het was een trage start voor de Buckeyes, die slechts twee van hun eerste 10 schoten sloegen, aangezien Minnesota al vroeg met twee balbezit leidde. Chris Holtmann callde zijn eerste time-out met zes minuten te gaan in een poging zijn team te stimuleren, maar de Gophers bleven slaan. Na 12 minuten hadden ze een voorsprong van 19-10.

Ohio State scoorde acht van hun volgende 10 punten, maar net toen de Buckeyes hun groove leken te vinden, lieten ze Garcia aan de andere kant doorgaan. De grote man van Gopher brandde en scoorde 12 opeenvolgende Minnesota-punten in iets meer dan drie minuten speeltijd, waardoor de Buckeyes op afstand werden gehouden.

Seizoensleiders Bryce Sensabaugh en Justice Swing worstelden van de vloer toen Ohio State in de eerste helft een gecombineerde 35,3% van het veld sloeg. Minnesota, dat in de wedstrijd kwam met de laagste aanval in de conferentie, sloeg 55,6% van zijn schoten knock-out.

Maar Ohio State bleef op zeer korte afstand en Sean McNeil scoorde in de laatste minuut een snelle 6-0 overwinning.

Minnesota reageerde met de eindscore van de helft om de rust in te gaan met een voorsprong van 37-35 in vijandig gebied. Gophers leidt om 16:33 van de eerste 20 minuten.

de andere helft

Twee vroege runs van Bruce Thornton zorgden voor een vroege vonk voor de aanval van Buckeye, en zelfs terwijl Garcia en de Gophers homeruns bleven slaan, slaagde Ohio State erin om de wedstrijd gelijk te trekken om 15:38 en 14:21.

Sensabaugh startte niet aan de tweede helft voor Ohio State, maar 22 seconden nadat hij voor het eerst in die periode in de wedstrijd kwam, verzamelde hij zijn eigen onhandige poging en zette een one-and-out om. De vrije worp bracht de Buckeyes op 51-50 in iets minder dan zeven minuten in de eerste periode en Minnesota callde een time-out. De voorsprong was de eerste voorsprong van Ohio State sinds het openingsschot van de wedstrijd.

De Gophers trokken dat momentum echter snel weg van de Crimson en Gray in de volgende paar minuten, toen ze begonnen aan een 7-0 run om een ​​​​voordeel van twee balbezit te behalen toen de inning halverwege kwam. Terwijl de Buckeyes tijdens dit stuk zeven van hun acht schoten misten, duwde Minnesota hen naar 10 onbeantwoorde punten op weg naar een voorsprong van negen punten met nog 7:40 te spelen.

Om 5:15 uur had Minnesota 14 van de laatste 16 punten in het balspel gescoord, waarmee hij voor het eerst in alle wedstrijden een voorsprong van dubbele cijfers had. Ohio State zette de Gophers volledig onder druk om te proberen extra bezittingen te krijgen, maar had nog genoeg terrein om laat in te halen.

Ohio State verkleinde de voorsprong van de Gophers tot vier punten op runner McNeil met 2:21 te gaan, en Sensabaugh’s 3-pointer met nog 31 seconden te gaan maakte er een tweepuntswedstrijd van. Minnesota miste een front-end de een en de ander, en Sensabaugh kreeg een fout op het volgende balbezit van de Buckeye om de wedstrijd gelijk te trekken bij de vrije worplijn.

Maar nadat Thornton werd gefloten voor een overtreding op wat een schoon blok leek te zijn met 1,7 over, sloeg Minnesota een van de twee vrije worpen en gooiden de Buckeyes de bal buiten de baan op een inside pass die het spel effectief beëindigde.

Spel notities

• Zed Key (schouder) werd vermeld als een gametime-beslissing voorafgaand aan een tip, maar kwam om 17:05 uur in de wedstrijd als de eerste man van Ohio State van de bank. Key miste zondag de wedstrijd in Maryland en op vier minuten na het verlies van Purdue vorige week.

• Eugene Brown maakte zijn eerste start van het seizoen toen Ohio State een no-five eerste start gebruikte tegen Minnesota. Bruce Thornton, Sean McNeil, Bryce Sensabaugh en Justice Swing kregen ook een knikje als starters.

• Ohio State heeft de vorige drie wedstrijden met de Gophers gewonnen, daterend uit maart 2021. De Buckeyes versloegen Minnesota met 70-45 in de laatste ontmoeting van het team op 15 februari 2022.

• Chris Holtmann heeft vijf van zijn laatste acht wedstrijden tegen de Gophers gewonnen sinds hij in 2017 aantrad als hoofdtrainer bij Ohio State.

• Minnesota kwam in de wedstrijd als het enige Big Ten-team dat geen conference play won.

READ  Aaron Rodgers schrijft lang afscheid van Packers nadat de ruil van Jets voorbij is