mei 13, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Nummer 1 South Carolina ontsnapt aan nummer 9 LSU in een best-of-10-matchup

Angel Reese ging verwoed naar de rechtbank in het vierde kwartaal van de blockbuster-wedstrijd van donderdag tussen nr. 1 South Carolina en nr. 9 LSU, in de hoop te voorkomen dat Gamecock-bewaker Raven Johnson de kleine voorsprong van twee punten van LSU zou uitwissen. In plaats daarvan produceerde het All-American-geroep iets veel ergers: Reese's verdwaalde rechterhand maakte contact met Johnson, en “Bayou Barbie” beging haar vijfde fout van de avond.

Dankzij de afwezigheid van Reese en het neerschieten van veteraan Bree Hall sloot South Carolina de wedstrijd af met een run van 9-2, waardoor een achterstand van 11 punten werd uitgewist en Baton Rouge ontsnapte met een moedige overwinning van 76-70.

Hall zou 's avonds ook de score openen, wat een zeldzaam lichtpuntje markeerde voor South Carolina in een eerste helft waarin ze nooit meer op voorsprong zouden komen. De energie druipt uit een uitverkocht Pete Maravich Center en de drukte zorgde ervoor dat LSU een dominante prestatie in het eerste kwartaal leverde, met een voorsprong van maar liefst elf. De Tigers pakten zeven aanvallende rebounds en vier afhaalrestaurants in de eerste tien minuten, waardoor hun voorsprong werd uitgebreid naar 24. – 13 achter een evenwichtige scoringsaanval – Anissa Morrow leidde met 10 punten, terwijl Hailey Van Lith vijf van haar doelpunten scoorde en eerstejaars ster Michaela Williams vier scoorde.

Maar aan het begin van het tweede kwartaal draaide het allemaal om Angel Reese, waardoor de zorgen werden weggenomen of ze het dunne frontcourt van LSU kon leiden tegen USC's dominante interieurduo Kamilla Cardoso en Ashlyn Watkins. Reese scoorde acht van de eerste tien punten van LSU, bleek in het tweede kwartaal onbewaakbaar rond de basket en blonk ook uit in de verdediging – Watkins en Cardoso zorgden samen voor één velddoelpoging en drie persoonlijke fouten in de eerste 19 speelminuten.

READ  Bill Belichick bedankt Patriots-fans met een paginagrote advertentie in de Boston Globe

Nadat ze in de eerste inning sterk uit de bus kwam, lokte de legendarische coach Dawn Staley een donderend antwoord uit haar knuppel. Na de eerste helft te hebben afgesloten met een voorsprong van -9 op het glas, won South Carolina uiteindelijk de herstellende strijd met een koppel, waarbij hij die stevigheid gebruikte om een ​​rustachterstand van 41-36 uit te wissen.

De 6-2 run van de Gamecocks vanuit de kleedkamer eindigde met een nadrukkelijke blik van Cardoso nadat het schot van Reese in het witte publiek werd afgekeurd, en Reese zou even later de gunst teruggeven. Nu de spanningen nog steeds oplopen, zou South Carolina de achterstand terugbrengen tot één, maar een springer van Hailey Van Lith zou de voorsprong van LSU met twee balbezit herstellen op weg naar de laatste speelperiode.

Dankzij het veerkrachtige scoren van Chloe Kitts, die South Carolina aandreef te midden van een achterstand met dubbele cijfers, samen met buzzer-beaters uit het eerste en tweede kwart van Te Hina Paopao en Melaysia Fulwaili, bleken de Gamecocks onwaarschijnlijke kampioenen met een gelijkspel. op 67-jarige leeftijd, laat in de regelgeving.

Onaangedaan door de schamele comeback van 2-6 op de middag of de onkarakteristieke worstelingen van de Gamecocks vanuit de diepte – zaterdag binnenkomend met een NCAA-record van 44,1 procent driepuntsclip, had South Carolina slechts 5-18 geschoten vóór de pogingen van Hall – Hall draaide uitstekende passes van Cardoso in een paar clutch threes. Johnson leidde met 73-70 met nog 40 seconden te gaan, en bevroor de wedstrijd voor USC met een slam dunk voordat hij een paar vrije worpen deelde, waardoor de eindscore op 76-70 kwam.

READ  Djokovic haalt Alcaraz in en domineert de wedstrijd die dit jaar is bepaald