mei 10, 2024

Nr. 24 St. San Diego stapt vroeg in de strijd tegen de luchtmacht en komt langs om te winnen

Reece Waters schoot 5-uit-8 vanuit een 3-punts bereik voor alle 15 van zijn punten en hielp nr. 24 San Diego State dinsdagavond Air Force 77-64 te verslaan in Mountain West-actie in Colorado Springs.

Jaydon Leddy had 14 punten en negen rebounds, Micah Parrish scoorde 14 punten en Lamont Butler droeg 11 punten bij voor de Aztecs (18-5, 7-3 MWC), die op vier punten gelijk staan ​​om de eerste plaats in de Mountain West met Nr. 23 Staat Utah, nr. 25. Staat New Mexico en Boise Staat.

Jeffrey Mills en Bo Baker scoorden elk 15 punten en leidden de Air Force (8-14, 1-9), die 12 van de afgelopen 13 wedstrijden verloor.

De Azteken schoten in de eerste helft 70 procent vanaf de vloer, inclusief 8-uit-11 vanuit een driepuntsbereik, en namen een voorsprong van 45-20.

San Diego State koelde af van de 3-punts range en schoot 3-uit-11 in de tweede helft, maar de Falcons konden niet dichterbij komen dan 19 totdat ze de laatste acht punten van de wedstrijd scoorden met hun reserves op de vloer.

De Azteken kwamen tot een 10-0 run, wat hen een 16-8 voorsprong opleverde met nog 12:53 te gaan in de eerste helft.

Byron Brown van de luchtmacht sloot de ronde af met drie punten, maar de staat San Diego bleef zijn voorsprong uitbreiden.

Waters sloeg nog een 3-pointer in de overgangsfase om de stand op 28-13 te brengen, en Butler scoorde op een lay-up na een time-out om de stand op 30-13 te brengen.

READ  College voetbalresultaten, schema, top 25 NCAA-ranglijsten, wedstrijden van vandaag: Ohio State, Oklahoma State

Butler sloot vervolgens een run van 13-0 af met nog een licht omstreden drive naar de basket, waardoor de voorsprong werd vergroot naar 32-13 met nog 6:45 over in de eerste helft.

De Azteken, die in de voorgaande twee wedstrijden 19 uit 43 schoten vanuit een driepuntsbereik, bleven de hele eerste helft agressief van buiten de boog.

Miles Byrd sloeg een 3-pointer, zijn enige schotpoging van de eerste helft, om de stand op 35-15 te brengen, waarna Waters nog een 3-pointer sloeg met 2:01 over voor een voorsprong van 41-19 en vervolgens zijn vierde 3-pointer sloeg. van de eerste helft. Met nog 1:04 te gaan om een ​​voorsprong van 44-19 te behalen.

De Azteken waren niet alleen aanvallend sterk in de eerste helft, ze dwongen ook vóór rust elf van de veertien omzetten van de luchtmacht af.