juni 15, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

New York Times kruiswoordraadsel 1 december 2023 antwoorden

New York Times kruiswoordraadsel 1 december 2023 antwoorden

Spring naar: Moeilijk bewijs

Vrijdagpuzzel – Ik denk dat als je tien mensen hun mening zou vragen over een bepaald kruiswoordraadsel, je waarschijnlijk tien verschillende antwoorden zou krijgen. Ook al hebben ze dezelfde puzzel opgelost, hun ervaringen zouden heel persoonlijk zijn geweest. Dat is een deel van wat ik leuk vind aan het ontrafelen van complexe aanwijzingen en het leren van nieuwe dingen uit kruiswoordpuzzels: je krijgt meestal meer geld terug dan je erin stopt.

Ik vond het erg leuk om het raster van Jem Burch op te lossen, maar ook al zat het vol levendige input en slimme aanwijzingen, ik moet toegeven dat ik er moeite mee had. Er werd veel gesprongen en stukjes en beetjes ingevuld waar ik voet aan de grond kon krijgen. Uiteindelijk kwamen de antwoorden samen en leunde ik achterover om de voltooide puzzel te bewonderen.

De 11 seconden durende triple stack in het midden was erg leuk – dankzij de stack, de kwantumsprong en de konijnenhellingen – en de rest van de grid schitterde ook.

Maar het is de overvloed aan verkeerde aanwijzingen en lastige aanwijzingen die mij echt verbaasden. “broeikasgassen?” Als bewijs van de geldautomaat – “groen” is jargon voor geld – was het geweldig. En dat gold ook voor de uitdrukking “ze hebben de neiging om beginners te helpen” in BUNNY SLOPES (snap je? Schuin als een heuvel!).

Dus wat vertelt ze je? Moeilijk of gemakkelijk, of zoals gematigd gezegd: is het waar?

Als het moeilijk is, wees dan niet te streng voor jezelf. Volgende week kun jij wellicht de puzzel van vrijdag oplossen met de trucjes die je deze week hebt geleerd. En misschien zit jij meer op de golflengte van de maker. Dat is het leuke van dagelijkse kruiswoordraadsels: elk kruiswoordraadsel is een nieuw avontuur en een nieuwe kans om de zaken goed te doen.

READ  Halo Infinite-directeur Joseph Staten verlaat 343 Industries om zich aan te sluiten bij Xbox Publishing

1 een. Gids “Inhoud van de welvaartsbox?” Het gaat niet om de plakkerige binnenkant van de radio en de cassettespeler, het gaat om de inhoud van een doos met de tekst “BOOM!” Het antwoord is TNT.

37 een. Ik weet niet waarom ik dit nooit heb opgezocht, maar ik heb vandaag geleerd dat het populaire kruiswoordraadsel LOA ‘lang, in het Hawaïaans’ betekent. Analisten zien dit doorgaans als onderdeel van de Mauna LOA-vulkaan.

1D. Het idee van ‘iemand die hoopt op een pauze’ gaat niet over geluk hebben. Ik heb nog nooit eerder gesurft, maar op basis van mijn onderzoek kan elk obstakel, zoals een rots, ervoor zorgen dat een golf ‘breekt’, iets waar een surfer op zou kunnen rijden.

5 d. Mijn familie vertegenwoordigt een groot percentage van de THIN MINT Girl Scout-koekjesmarkt, maar blijkbaar zijn we niet de enigen die van hen houden als die heerlijke plakjes “bijna een kwart van de verkoop van Girl Scout-koekjes” uitmaken.

6 d. Eten bij het Deense restaurant NOMA staat op mijn bucketlist. Momenteel bezit ik het populaire koksboek over fermentatie. Heeft iemand daar gegeten en voldoet het aan de prijzen voor ‘World’s Best Restaurant’?

10 D. “Stroomschema?” In deze puzzel is het geen grafiek, maar een oceaankaart, die de stroom van stromingen laat zien.

27 D. Bovenste cilinder?” Geen sterke gokker. Hij is degene die het vliegtuig hoog in de lucht laat rollen, of de ervaren piloot.

35 D. ‘Inspiratie’ kan zowel inademing als stimulatie betekenen, en ademen vereist deze inademing.

36 D. ‘Discipline’ is geen werkwoord in de puzzel van meneer Porsche. Het is een naam, en die ‘disciplines’ zijn studie- of praktijkgebieden.

READ  Kolonisten van Catan wordt een 3D AR-bordspel

Ik ben altijd onder de indruk geweest van het vermogen van Robyn Weintraub om een ​​trifecta van onderwerpen te produceren die niet veel nieuwe zinnen bevatten, zonder enige compromissen. Deze puzzel was erg geïnspireerd op haar werk. Ik heb mijn raster ook gezaaid met 34-Across, dat ik al een tijdje in de puzzel probeer te persen. Hoewel de relatief open structuur veel beperkingen oplegde aan het inpakken, kon ik verschillende uitspraken van persoonlijke betekenis opnemen: 13-Down zat in mijn gedachten dankzij de geologieles, en ik had net veel geleerd over 6-Down tijdens mijn onderzoek naar Scandinavisch koken. Ik was blij om 53-Across erbij te betrekken, omdat dit de branche is waarin mijn vader werkt (en zijn belangrijkste testwinkel). En 7-Down is een van mijn favoriete spelers in het Amerikaanse nationale damesvoetbalteam, niet in de laatste plaats omdat ze een doelpunt scoorde in de opwindende WK-finale van 2015.

Het schrijven van handleidingen is voor mij altijd een worsteling geweest, dus ik ben de redactie zeer dankbaar voor hun hulp op deze afdeling. Maar ik was ook blij om te zien dat een paar van mijn favorieten het haalden, vooral de 27-Down- en 10-Down-schakelaars, waar ik bijzonder blij mee was.

Fijne oplossing allemaal!

Wil je deel uitmaken van het gesprek in de New York Times Games, of misschien hulp krijgen bij het oplossen van een bijzonder netelige puzzel? En hier:

Spellingbijenforum

Wordle-recensie

Communicatie metgezel

Werk je een weg door onze gids ‘Hoe het kruiswoordraadsel van de New York Times op te lossen’ voor uitleg van de meeste soorten aanwijzingen die je in puzzels tegenkomt, en test vervolgens je vaardigheden met een paar leuke mini-kruiswoordraadsels.

READ  Topverhalen: iPhone 15-evenementdatum, Apple Watch, Mac Rumours en meer

The New York Times Crossword heeft een open inzendingssysteem en u kunt uw puzzels online indienen.

Voor tips over hoe u aan de slag kunt gaan, leest u onze serie Hoe u een kruiswoordpuzzel maakt.

Ik ben bijna klaar met de oplossing, maar ik moet… een beetje Meer hulp? Wij hebben u gedekt.

Spoiler alert: Abonnees kunnen een kijkje nemen in de antwoordsleutel.

Probeer je terug te keren naar de hoofdspelpagina? Je kunt het hier vinden.