februari 8, 2023

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

NBA-ster zegt Kyrie Irving: ‘Ik bedoelde het niet kwaad’ ‘Ik was het niet die de documentaire maakte’CNN

Brooklyn Nets-ster Kyrie Irving Nadat hij een link naar de film “Hebrews to Negroes: Wake Up Black America” ​​uit 2018 had getweet, werd hem donderdag gevraagd of hij zich verontschuldigde en zei dat hij het niet beledigend bedoelde.

‘Ik bedoelde het niet kwaad,’ antwoordde Irving. “Ik was niet degene die de documentaire heeft gemaakt.”

Irving werd vorige week veroordeeld door Nets-eigenaar Joe Tsai en de NBA voor het tweeten van een link naar een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Ronald Dalton.

Toen hij donderdag de media ontmoette, zei Irving: “Ik neem de volledige verantwoordelijkheid, en ik zeg het nog een keer, dat er misschien wat ongelukkige onwaarheden op mijn Instagram of Twitter staan.

“Ik neem de verantwoordelijkheid voor het plaatsen ervan”, vervolgde Irving. “Een deel ervan is verdacht onwaar.

“Toen ik op dat podium zat, luisterden jullie allemaal naar me alsof het de eerste keer was. Ik geloof niet alles wat iedereen post. Dit is een documentaire. Dus ik neem mijn verantwoordelijkheid.

Op de vraag of hij antisemitische overtuigingen had, antwoordde Irving: “Ik respecteer mensen uit alle lagen van de bevolking. Ik omhels alle kanten. Daar zit ik.”

Toen hij erop werd gedrukt om de vraag met ja of nee te beantwoorden, antwoordde hij: “Ik kan niet antisemitisch zijn als ik weet waar ik vandaan kom.”

Irving’s media-optreden kwam nadat hij en de Brooklyn Nets woensdag hadden aangekondigd dat ze $ 500.000 zouden doneren aan anti-haatorganisaties nadat de point guard de documentaire had getweet.

Irving, de Nets en de Anti-Defamation League – een non-profitorganisatie “die zich inzet voor de bestrijding van antisemitisme en alle vormen van haat die de gerechtigheid en een eerlijke behandeling van elk individu ondermijnen” – zeiden dat de 30-jarige “verantwoordelijk” was. ” voor de “negatieve impact” die zijn record had op de Joodse gemeenschap.

“Ik ben tegen alle vormen van haat en onderdrukking en sta elke dag sterk tegenover gemarginaliseerde en kwetsbare gemeenschappen”, zei Irving.

“Ik ben me bewust van de negatieve impact van mijn positie op de Joodse gemeenschap en ik neem mijn verantwoordelijkheid. Ik geloof niet dat alles wat in de documentaire staat waar was of mijn moraal en principes weerspiegelde.

“Ik ben een mens, ik leer van alle lagen van de bevolking en ik wil dit doen met een open geest en een bereidheid om te luisteren. Dus vanuit mijn familie doe ik geen enkele groep, ras of religie kwaad en wil ik alleen wees een baken van waarheid en licht.

Eerder deze week zei NBA-analist en Basketball Hall of Famer Charles Barkley dat hij dacht dat de competitie “de bal liet vallen” op Irving en dat hij van mening was dat de speler geschorst had moeten worden.

Op dinsdag, toen hem werd gevraagd waarom Irving niet werd gedisciplineerd voor zijn acties, zei de algemeen directeur van Nets, Sean Marks, tegen verslaggevers: “Ik denk dat we deze discussies achter de schermen voeren.

“Ik wil er nu echt niet op ingaan. … Ik probeer echt af te wegen wat de beste manier van handelen is.”

NBA-commissaris Adam Silver zegt in Irving ’teleurgesteld’ te zijn dat de bewaker zich niet heeft verontschuldigd of de ‘schadelijke inhoud in de film die hij heeft gepromoot’ niet heeft veroordeeld. Vrijdag ontmoet Irving volgende week, zei de commissaris donderdag in een verklaring.

“Gary Irving heeft een roekeloze beslissing genomen om een ​​link te plaatsen naar een afbeelding met zeer aanstootgevend antisemitisch materiaal”, zei Silver.

“We waarderen het dat hij ermee instemt om zich aan te sluiten bij de Brooklyn Nets en de Anti-Defamation League in de strijd tegen antisemitisme en andere vormen van discriminatie in de film die hij koos om te promoten.

Irving was op die dagen niet bereikbaar voor de media op de maandag en dinsdag na de wedstrijden van Nets.

De gezamenlijke verklaring zei dat de donaties zijn gedaan om “haat en onverdraagzaamheid in onze gemeenschappen uit te bannen”.

“Dit is een poging om educatieve programma’s te ontwikkelen die inclusief zijn en onverdraagzaamheid en onverdraagzaamheid in al zijn vormen volledig bestrijden”, aldus de verklaring.

Jonathan Greenblatt, CEO van de Anti-Defamation League, zei: “In een tijd waarin antisemitisme een historisch niveau heeft bereikt, weten we dat de beste manier om eeuwenoude haat te bestrijden, is om het frontaal te confronteren en harten en geesten te veranderen.

“Door deze samenwerking zal de ADL samenwerken met de Nets en Kyrie om de dialoog te openen en het begrip te vergroten.

Irving praat met de nu voormalige hoofdcoach Steve Nash tijdens een wedstrijd tegen de San Antonio Spurs op vrijdag 21 januari 2022.

“Tegelijkertijd zullen we waakzaam blijven en antisemitische stereotypen en stijlfiguren gebruiken – wat er ook gebeurt, wie of waar dan ook – terwijl we werken aan een wereld die niet haat.”

Kanye WestEen regelmatige criticus van antisemitische opmerkingen op sociale media en in interviews, tweette donderdag een foto van de agent om zijn steun voor Irving te tonen.

Ye, voorheen bekend als Kanye West, heeft eerder gezegd dat Joodse mensen te veel controle hebben in de zakenwereld.

In zijn Twitter-bericht dreigde hij “3 doden te geven aan het Joodse volk”. In een Instagram-post over Ari Emanuel, CEO van talentenbureau Endeavour, verwijst hij naar ‘zakenmensen’ als hij duidelijk naar joden verwijst.

Afgelopen vrijdag vertelde ze de paparazzi dat haar geestelijke gezondheidsproblemen een verkeerde diagnose hadden gesteld door een Joodse arts, tekeer ging tegen Joodse media-eigendom en Planned Parenthood vergeleek met de Holocaust.

READ  Alabama versus. Arkansas score, afhaalrestaurants: Price Young verslaat Tight Hawks, verovert SEC West