april 28, 2024

Koninkrijksrelaties

Dagelijks meer nieuwsberichten dan enige andere Nederlandse nieuwsbron over Nederland.

Nashville SC 2-2 Inter Miami (7 maart 2024) Spelanalyse

Luis Suarez scoorde in blessuretijd en Lionel Messi scoorde kort na rust en hielp Inter Miami donderdagavond met 2-2 gelijk te spelen tegen Nashville in de CONCACAF Champions Cup.

De twee teams ontmoeten elkaar woensdagavond in Miami in de tweede etappe van hun Ronde van 16-wedstrijd op eigen bodem, waar Miami een beslissende voorsprong heeft dankzij de uitdoelpuntregel.

– Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga, meer (VS)

Suarez maakte in de vijfde minuut van de blessuretijd met een doelpunt gelijk met een kopbal na een voorzet van zijn voormalige Barcelona-teamgenoot Sergio Busquets. Messi zette Inter Miami op voorsprong met zijn eerste doelpunt in de CONCACAF in de 52e minuut.

Jacob Schavelborg scoorde in de vierde minuut en vervolgens opnieuw in de 47e minuut na rust, waardoor Nashville op een 2-0 voorsprong kwam. De thuisploeg dacht op een 3-1 voorsprong te staan ​​toen Shaq Moore in de 83e minuut scoorde, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Alle ogen waren gericht op Messi.

Toen de wedstrijd vorige week eenmaal op het programma stond, leken de ticketprijzen te gaan stijgen, vergelijkbaar met Messi's eerste bezoek aan Nashville afgelopen augustus in de League Cup-finale. Donderdag bleven kaartjes beschikbaar, al waren roze Messi-shirts gebruikelijk in Giudice Park. Fans scandeerden ook herhaaldelijk de naam van de achtvoudig Ballon d'Or-winnaar.

Messi scoorde volgens de reguliere regels en zette het eerste schot om in strafschoppen, de laatste keer dat deze teams hier speelden. Donderdagavond moest hij nog wat geduld hebben.

Spelers van Inter Miami vieren feest nadat ze een laat doelpunt hebben gescoord tegen Nashville in de CONCACAF Champions Cup.

Hij miste een kans in de 13e minuut toen hij de bal vanuit het midden van het strafschopgebied binnen de linkerrand van het doel probeerde te krullen met een linksbenige trap die naast ging – en leek zich vervolgens af te vragen hoe hij niet had gescoord. Nashville-doelman Joe Willis blokkeerde het schot van Messi met zijn rechtervoet in de 37e minuut vanaf de bovenkant van het strafschopgebied.

READ  Djokovic haalt Alcaraz in en domineert de wedstrijd die dit jaar is bepaald

Een strafschop gaf Messi vlak voor rust in blessuretijd nog een kans, maar zijn vrije trap raakte de muur van Nashville. Julien Gressel probeerde de bal te achtervolgen en zette zijn rechtervoet erop, maar zag dat Willis het schot smoorde toen de helft voorbij was.

Schavelburg zette Nashville onmiddellijk na de aftrap op voorsprong, scoorde op Drake Callender na een pass van Moore en plaatste de bal onder de lat voordat hij op zijn knieën ging en de vroege voorsprong vierde. Schafelburg scoorde vanaf de linkerkant op aangeven van Sean Davis en zorgde voor een 2-0 voorsprong.

Het duurde niet lang omdat Messi eindelijk deed wat iedereen verwachtte.

Suarez vond zijn voormalige Barcelona-teamgenoot Messi net buiten het strafschopgebied en gebruikte zijn linkervoet om de bal in de 52e minuut tussen de uitgestrekte rechtervingers van Willis en in de linkerpaal te drukken om Miami naar 2-1 te trekken.

Messi werd laat in de regulatie een beetje bang toen Nashville-verdediger Lucas McNaughton op zijn linkerkuit stapte. Een van de coaches controleerde Messi, die op het veld bleef.

Voorafgaand aan de wedstrijd kondigde Nashville een contractverlenging aan met de Duitse middenvelder Hani Mokhtar om de winnaar van de MLS Speler van het Jaar en de Gouden Schoen van 2022 bij de club te houden tot en met 2026. Nashville heeft ook een optie voor 2027 op de tweevoudig All-Star, die is de topscorer van de club. Leider van alle tijden in goals, assists en punten.

Callendar blokkeerde het schot van Mokhtar, dat in de 23e minuut via de paal stuiterde.

READ  De drievoudige hattrick van Giannis was niet genoeg om de Bucks met 117-113 te laten verliezen van de Wizards

In dit verhaal is informatie van The Associated Press gebruikt.