april 29, 2024

Messi verlaat de laatste wedstrijd van 2023 vroegtijdig

Hij speelt

Het jaar vol actie van Lionel Messi is ten einde.

Messi, de WK-kampioen en Inter Miami-ster, scoorde geen doelpunten en leek in zijn laatste wedstrijd van 2023 opnieuw zijn rechterbeen te blesseren. Maar zijn team won nog steeds.

Nicolas Otamendi kopte in de 64e minuut een doelpunt binnen en leidde Argentinië dinsdagavond naar een 1-0 overwinning op Brazilië in de WK-kwalificatiewedstrijd van 2026 in het beroemde Maracana Stadion in Rio de Janeiro.

Het was een veelbewogen uitje in Maracanã, want Messi en Argentinië verloren het WK van 2014 van Duitsland, maar wonnen de Copa America van 2021.

Argentinië bezorgde Brazilië de eerste thuisnederlaag ooit in een WK-kwalificatiewedstrijd in wat Messi’s laatste wedstrijd in het historische Braziliaanse stadion had kunnen zijn, hoewel gevechten op de tribunes voor vertraging in de wedstrijd zorgden.

“We hadden deze overwinning nodig na de nederlaag tegen Uruguay”, zei Messi na de wedstrijd. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, vergelijkbaar met de finale van de Copa America. Ze drongen veel aan, ze gingen ons daarboven zoeken en het was moeilijk voor ons om lange bezittingen te hebben. Deze games worden tot in detail gedefinieerd.”

Messi ging de wedstrijd in als leider aller tijden met 31 doelpunten in CONMEBOL-wedstrijden, maar geen tegen Brazilië. Hij kon dit verschil in de 77e minuut niet meer veranderen en verliet de wedstrijd als invaller.

Het bleek dat Messi in de eerste helft tegen Brazilië zijn rechterbeen blesseerde. De rechter quadricepsspier werd gedurende 28 dagen door een trainer aan de zijlijn beoordeeldj Minuten in de wedstrijd, maar hij bleef in de wedstrijd.

Het is onduidelijk of de blessure ervoor zorgde dat Messi – die werd vertraagd door een soortgelijke blessure aan zijn rechterbeen die hem uit zes wedstrijden voor Inter Miami en een kwalificatiewedstrijd in september hield – de wedstrijd voortijdig verliet.

De Argentijnse coach Lionel Scaloni zei op zijn persconferentie na de wedstrijd: “Leo is de enige speler ter wereld die op het veld kan staan ​​onder de omstandigheden waarin hij vandaag speelt. Hij deed het naar beste vermogen en hielp het team .”

Messi zei dat hij “de blessure aan het begin van de wedstrijd voelde, maar ik heb er mee omgegaan. Het was niet (ernstig) en ik hoop sterker terug te komen.”

De wedstrijd werd minstens 25 minuten uitgesteld vanwege een gevecht op de tribunes. Messi en zijn teamgenoten van het Argentijnse team sprongen over een barrière om richting een sectie te gaan waar de politie vóór de wedstrijd tussen de vechtende fans bemiddelde.

Messi leidde zijn Argentijnse team terug naar de kleedkamer nadat de woordenwisseling was afgenomen en de wedstrijd die gepland stond voor 19.30 uur ET begon kort na 19.55 uur ET.

Messi maakte een fout in de eerste minuut van de wedstrijd en nam slechts één schot in de wedstrijd, namelijk met zijn linkerschoen, die slechts enkele minuten voor het beslissende doelpunt in botsing kwam met een Braziliaanse verdediger.

Otamendi steeg boven twee Braziliaanse verdedigers uit en schoot een door Giovani Lo Celso uitgevoerde hoekschop in het net.

READ  Transferranglijsten voor universiteitsvoetbal: Top 5 teams die de beste zijn nadat ze de portal hebben gebruikt om nieuwe spelers te krijgen

Argentinië heeft 15 punten na zes CONMEBOL-wedstrijden in september, oktober en november.

Messi is aan het einde van zijn indrukwekkende carrière, nadat hij afgelopen december het hoogtepunt had bereikt van het winnen van het WK met Argentinië, en zijn enorme overstap van Paris Saint-Germain naar Inter Miami dit jaar.

Eerder op dinsdag ontkende Inter Miami zijn betrokkenheid bij een mogelijke wedstrijd waarin Messi begin volgend jaar tegenover zijn rivaal Cristiano Ronaldo zou kunnen staan ​​in Saoedi-Arabië.

Nu richt Messi zijn aandacht op wat welverdiende rust en ontspanning voor de rest van het jaar voordat hij terugkeert naar Inter Miami voor een trainingskamp in januari.

De start van de wedstrijd Argentinië-Brazilië werd dinsdag uitgesteld vanwege een crisis op de tribunes van het beroemde Maracana Stadion in Rio de Janeiro.

Het spel begon kort na 19.55 uur ET, hoewel de wedstrijd tussen Argentinië en Brazilië om 19.30 uur ET zou beginnen en werd uitgezonden door Telemundo.

De politie heeft een deel van de fans gescheiden vanwege de ruzie voorafgaand aan de wedstrijd, wat Lionel Messi en leden van het Argentijnse nationale team ertoe aanzette de tribunes te naderen. Messi en zijn collega’s staken een barrière over en begaven zich richting de tribunes in het gedeelte waar de politie tussenbeide kwam.

Messi en zijn teamgenoten verlieten het gebied bij de tribunes om terug te keren naar het veld, maar gingen naar de kleedkamers. Het was niet duidelijk of Argentinië naar binnen was teruggekeerd om zich voor te bereiden op het bekendmaken van de teamopstelling vóór de wedstrijd.

De Braziliaanse spelers bleven op het veld en het Argentijnse team keerde uiteindelijk terug om aan de wedstrijd te beginnen.

Toen de uitzending de menigte bereikte, was er een zware politie-aanwezigheid te zien op het veld en op de tribunes.

Leo Messi werd in de 77e minuut gewisseld in de wedstrijd van Argentinië tegen Braziliëj minuut.

Zijn nacht is voorbij.

Het is niet duidelijk of Messi zich uitgeput voelde door een blessure aan de rechter quadriceps die hij in de 28e minuut opliep bij een van de coaches nabij de Argentijnse bank.

Maar 2023 is ten einde.

Messi is er in zijn laatste vier wedstrijden niet in geslaagd een doelpunt te scoren, waardoor hij puntloos bleef in wat zijn laatste wedstrijd in het Maracanã zou zijn geweest.

Messi had tijdens zijn carrière nog geen doelpunt gescoord tegen Brazilië in een WK-kwalificatiewedstrijd toen hij dinsdag aan de wedstrijd deelnam. Dit onderscheid zal blijven bestaan.

Nicolas Otamendi stond op het juiste moment op de juiste plaats en Argentinië lag voor.

Kopbal van Otamendi in de 64e minuutj De eerste minuut bezorgde Argentinië een 1-0 voorsprong in deze wedstrijd.

Otamendi rees boven twee Braziliaanse verdedigers uit en nam een ​​hoekschop van Giovani Lo Celso, die hij in het net schoot.

Zo’n drie minuten geleden zag Messi er niet goed uit, maar hij schoot met zijn linkervoet in het net.

Argentinië komt nu echter op voorsprong in de tweede helft van deze lastige wedstrijd tegen Brazilië.

Gabriel Jesus leidde een Braziliaanse aanval richting het net, maar de rechterschoen van Gabriel Martinelli werd in de 58e minuut geblokkeerd door de Argentijnse doelman Emiliano Martinez.j minuut.

In de tweede helft was er sterk spel van zowel Argentinië als Brazilië, net als in de eerste helft en de gevechten voorafgaand aan de wedstrijd in deze wedstrijd.

READ  De'Aaron Fox slaat als eerste toe in een cruciaal PG-gevecht tegen Steph Curry. Dit is hoe Steve het ziet

Beide partijen hebben nog 30 minuten om deze kwestie op te lossen.

De Braziliaanse speler Bruno Guimarães kreeg een kans uit een vrije trap, maar de Brazilianen konden in de 38e minuut de kans niet benutten.j minuut.

Rafinha, Barcelona’s prominente ster in de Spaanse competitie, voerde een trap uit van buiten het strafschopgebied die over de lat ging.

Na één reeks na een hoekschop miste ook de Braziliaan Marquinhos een kopbal vlak bij het net.

Leo Messi werd getoond terwijl zijn rechterbovenquadriceps werd beoordeeld door een coach nabij de Argentijnse bank tijdens de 28e minuut van de wedstrijd.

Messi herstelde onlangs van een blessure aan zijn rechterbeen die hem afgelopen september hinderde, en hij miste zes wedstrijden bij Inter Miami en een Argentijnse wedstrijd.

Messi bleef in de wedstrijd nadat hij ongeveer twee minuten op de bank werd beoordeeld.

Het is echter nog steeds iets om in de gaten te houden gezien de recente blessure van Messi.

Messi en Argentinië hebben drie schotpogingen in deze wedstrijd. De Brazilianen hebben ruim het dubbele aan overtredingen.

Brazilië kreeg zeven overtredingen en twee gele kaarten, terwijl Argentinië in de eerste vijftien minuten van deze wedstrijd slechts twee overtredingen kreeg. Beide ploegen scoorden in de daaropvolgende twee minuten elk een fout.

Gabriel Jesus en Rafinha kregen vroege gele kaarten voor Brazilië.

Messi begon de wedstrijd met een eigen fout in de eerste minuut en creëerde in de negende minuut de eerste twee schoten voor Argentinië.

Voorbeschouwing Argentinië versus Brazilië

Niemand heeft meer doelpunten gescoord dan Lionel Messi in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiewedstrijden.

Messi scoorde 31 doelpunten tijdens zijn carrière in CONMEBOL-wedstrijden, maar hij moet nog scoren tegen Brazilië.

Messi, de WK-kampioen en Inter Miami-ster in de Major League Soccer, heeft de kans om dat verschil te veranderen in de wedstrijd van dinsdagavond tussen Argentinië en Brazilië in het beroemde Maracanã-stadion in Rio de Janeiro.

Argentinië leed zijn eerste nederlaag in bijna een jaar na een 2-0 nederlaag tegen Uruguay afgelopen donderdag. Messi scoorde niet in zijn laatste drie wedstrijden.

Maar Argentinië zal het Braziliaanse nationale team niet serieus nemen. De Brazilianen zullen het dinsdagavond zonder de sterren Neymar (gescheurde kruisband), Vinicius Junior (hamstring) en Casemiro (hamstring) moeten stellen.

“Ze hebben grote afwezigheden, maar als je naar het team kijkt, zitten ze allemaal op het hoogste niveau.” Dat heeft de Argentijnse coach Luis Scaloni gezegd Tijdens een persconferentie maandag. Hij voegde eraan toe: “Ze hebben geweldige spelers die in staat zijn om het werk te doen, en dat is Brazilië. Iedereen weet wat dat betekent.”

Het nieuws dat Lionel Messi en Cristiano Ronaldo volgend jaar samen zouden kunnen spelen, werd wereldwijd met opwinding ontvangen, maar Inter Miami weerlegde de aankondiging van dinsdag dat ze in Saoedi-Arabië zullen spelen.

Inter Miami zei in een verklaring: “Eerder vandaag werd aangekondigd dat Inter Miami FC zou spelen in de Riyadh Season Cup. Dit is onjuist.”

Er werd aangekondigd dat Messi en Inter Miami het in februari zullen opnemen tegen Ronaldo en Al-Nassr in Saoedi-Arabië.

Hier is meer over het Messi- en Ronaldo-nieuws van dinsdag.

Messi zal spelen in wat zijn laatste wedstrijd zou kunnen zijn in het beroemde Braziliaanse stadion, terwijl hij zijn eerste doelpunt wil scoren in de kwalificatiewedstrijd tegen Brazilië, op een plek die zowel liefdesverdriet als vreugde heeft gebracht voor de grootste ster van het voetbal.

READ  Big 12 in diepgaande discussies om tot zes Pac-12-teams toe te voegen na splitsing van USC en UCLA tot Big Ten

Messi leed een van de grootste verliezen uit zijn carrière: de WK-finale van 2014 tegen Duitsland in het Maracana Stadion. Hij leidde Argentinië ook naar de Copa America-titel van 2021, zijn eerste titel bij het nationale team, in hetzelfde stadion.

Messi is aan het einde van zijn indrukwekkende carrière, nadat hij sinds december vorig jaar met de Amerikaanse club Inter Miami het hoogtepunt heeft bereikt van het winnen van het WK met Argentinië, en strijdt dit najaar met zijn nationale team voor de kwalificatiewedstrijden.

Dit is Messi’s laatste wedstrijd voor 2023

2023 was een spannend jaar voor Leo Messi.

De Argentijnse legende begon het jaar met het vieren van zijn WK-overwinning in Qatar afgelopen december, waarna hij zijn turbulente carrière bij Paris Saint-Germain beëindigde en zich bij Inter Miami voegde in de Major League Soccer.

Messi had zijn off-season voor minstens een maand gepland. Nadat hij vorige maand twee doelpunten tegen Peru had gescoord, zei hij in een interview dat hij van plan was een vakantie door te brengen in Argentinië.

“Dit zal de eerste keer in lange tijd zijn dat ik hier in december tijdens de vakantie zoveel dagen in alle rust met mijn volk zal doorbrengen.” zei Messi. “In januari kom ik terug en zal ik een voorbereidende periode doen, helemaal opnieuw beginnen en mezelf zo goed mogelijk voorbereiden, zoals altijd.”

Messi en Argentinië verliezen hun eerste wedstrijd sinds het WK van vorige week

Messi en Argentinië verloren afgelopen donderdag met 2-0 van Uruguay, hun eerste nederlaag sinds het WK in Qatar afgelopen december.

Dit was de eerste nederlaag van Argentinië in bijna een jaar, sinds de 2-1 nederlaag tegen Saoedi-Arabië in de openingswedstrijd van het WK op 22 november 2022.

Argentinië heeft in acht wedstrijden (vier vriendschappelijke wedstrijden en vier kwalificatiewedstrijden) geen doelpunt meer afgestaan ​​aan zijn tegenstanders sinds hun spannende overwinning op Frankrijk in de finale.

Aan de doelpuntenreeks van de Argentijn Emiliano Martinez, die tijdens de wedstrijd 751 minuten scoorde, kwam een ​​einde.

Messi heeft in zijn laatste drie wedstrijden niet gescoord

Messi scoorde geen doelpunten in zijn laatste drie wedstrijden, na in 32 wedstrijden te hebben gescoordTweede afkorting En 42Tweede afkorting Minuten van de 2-0 overwinning van Argentinië op Peru op 17 oktober.

Messi scoorde niet in de seizoensfinale van Inter Miami tegen Charlotte op 21 oktober, of in de vriendschappelijke wedstrijd van Inter Miami tegen New York City FC ter ere van zijn achtste Ballon d’Or op 10 november.

Ook in de Argentijnse nederlaag tegen Uruguay van afgelopen donderdag scoorde hij niet.

Wat is de CONMEBOL-ranglijst?

Argentinië staat nog steeds bovenaan in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiewedstrijden, terwijl Brazilië in de middenmoot van de groep staat.

Argentinië leidt de groep van 10 teams met 12 punten uit vijf wedstrijden. Uruguay staat op de tweede plaats met 10 punten. Colombia heeft er negen en Venezuela heeft er acht. Brazilië zeven punten. Ecuador, Paraguay en Chili hebben elk vijf punten. Bolivia heeft er drie en Peru heeft één punt.